Dying Wish - 'A világ peremén' címmel megjelent az új album! Lemezbemutató koncert március 31-én, Karcagon!

A világ peremén címmel megjelent a püspökladányi székhelyű, a heavy metalt és a melodikus death metalt ötvöző Dying Wish új albuma. A közel három évtizede indult csapatnak, a Tükörország (2016), és az Üvöltő sötét (2019) után - ez már a harmadik magyar nyelvű nagylemeze. A srácok az új anyagon a szolnoki Denevér Hangstúdióban dolgoztak Boros Béla produceri irányítása mellett, de az énekfelvételeknél Katona Attila is besegített, míg a mix és a master Cserfalvi 'Töfi' Zoltán munkája. A borítótervekért pedig Ujlaki Richárd felelt. Az albumra felkerült a zenekar 2005-ös 'D.Y.I.N.G.W.I.S.H.' lemezéről a 'Forgotten Dead' dal magyar nyelvű verziója, az 'Elfeledett Halott' is. Valamint a CD verzió végére felpakolták a fiúk a Kalapács feldolgozásokat rajtő 'Kikalapált Dalok' lemezről az 'Idegen világ' dalt is.a zenekar 28 éves történetében először fordul elő, hogy ugyanaz a felállás rögzítette ezt az anyagot, mint az előző 'Üvöltő sötét' korongot. A H-Music Hungary kiadásában megjelent album digipack és vinyl változatban is kijött, valamint új póló és egyéb merch is érkezett a megjelenés kapcsán.  

Fotó: Bende Csaba (Zenefesto)

Dying Wish - A világ peremén az online streaming szolgáltatóknál:

https://songwhip.com/dying-wish/a-vilag-peremen

Papp Lajos a zenekar gitárosa az új lemezről: 

A világ peremén zeneileg egy Maci album lett, ahogy a többiek tréfásan megjegyezték, ugyanis az összes dalt én jegyzem most. A társak talán idő- és ötlethiány miatt nem hoztak ötleteket a lemezre, viszont nekem életem egyik legtermékenyebb időszaka volt zeneileg. Rengeteg ötletem született, és ez volt az első olyan lemez, hogy több dal született, mint ami rákerült, tehát volt lehetőségem válogatni, így szerintem egy elég egységes és erős anyag született. A dalírási folyamat még 2021-ben elkezdődött, miközben készültünk a Dying Wish 25 / Neverending Road 20 jubileumra, és ez valamilyen szinten érződik is az akkori ötleteken - például a címadó dal, ami egy végtelenül sodró lendületű, igazi albumnyitó nóta lett! A szövegeket most is Balázs szállította nagy többségben, kivétel Az Ár, amiben a bőgősünk, Oli csillogtatta meg szövegírói képességét! Az Elfeledett Halottnak pedig leporoltam az eredeti, magyar változatát, amit anno még én követtem el.”

A CD a MediaMarkt üzletekben, a jobb lemezboltokban, és a zenekar koncertjein érhető el, de természetesen a kiadói shopból is rendelhető: https://shop.hmusic.hu/eloado/dying-wish

Dying Wish - A világ peremén 

A lemezbemutató koncertre pedig március 31-én kerül sor a karcagi Ifjúsági Házban, ahol aznap a fővárosi modern groove metal Salvus is bemutatja az új albumát a közönségnek, míg az estét a régi karcagi barátokból álló Side Track nyitja majd meg. A legfrissebb hír pedig a Dying Wish körül az, hogy ők is fellépnek Erdély szívében Szentegyházán az Escape Gardenben július 6-án a Totális Metál zenekar koncertje előtt, ami a Remorse, az Agregator, az AB/CD és a Cargo zenekarok csatlakozásával már inkább egy minifesztiválra hasonlít majd.  

Dying Wish, Salvus lemezbemutató koncert Karcag Ifiház 2024. március 31. Előzenekar: Side Track 

https://www.facebook.com/events/743804754365681

A Dying Wish a március végén érkező 'A világ peremén' album kapcsán:

"Március 29.-én érkezik az új Dying Wish album! A korongon 10 dal + intro található majd, az utóbbi két lemez hagyományait követve, Magyar nyelven. A zene hamisítatlan DW, Melodikus Heavy/Death Metal, modern köntösben, a tiszta és az extrém vokalizálás ördögi elegyével! A CD formátum végén bónuszként megtalálható lesz a Kikalapált Dalok lemezen megjelent Kalapács feldolgozásunk is, az Idegen világ, némileg feljavított maszterrel! Szintén rákerült az albumra, Elfeledett Halott címmel, a 2005-ös D.Y.I.N.G.W.I.S.H. lemezről, a Forgotten Dead magyar változata, ami az utóbbi időkben rendre felbukkant a koncertprogramunkban! Figyeljétek továbbra is az oldalainkat a további infókért. Ha még nem tettétek meg, csatlakozzatok hozzánk, itt a Facebook-on, a Youtube-on és az Instagramon is!"

Dying Wish - Idegen világ (Kalapács) Kikalapált dalok album

Dying Wish az online streaming platformokon: 

https://songwhip.com/dying-wish

Dying Wish fizikai termék rendelés:

https://shop.hmusic.hu/eloado/dying-wish

Kontakt, CD/merch rendelés, koncertinfó:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Dying Wish - Forgotten Dead (D.Y.I.N.G.W.I.S.H. album)

Dying Wish online: 

https://www.facebook.com/dyingwishhungary

https://www.instagram.com/dyingwishband?

https://www.youtube.com/@DyingWish

http://www.dyingwish.hu/?fbclid=IwAR1ChR7-dxASC3hmKmD5Idu0bsfaLiB4-4BDgzxCiV0B_CYUmO8tCc4JUwg

Dying Wish - Legyen sötétség live video 2023

A Dying Wish jelenlegi tagsága:

Dömötör Balázs - ének

Papp Lajos - gitár, ének, billentyűk

Ács Sándor - gitár

Belá Olivér - basszusgitár

Herczegh Csaba - dob

Kapcsolódó cikkek