Kemencei Balázs (Stonedirt, Wall Of Sleep, Judas Best, AMD) - "Az undergroundban elért sikereket máshogy értékeljük"!
Írta: Slayer   
2019. január 06. vasárnap, 18:27

Még december első keddjén készítettem egy nem túl rövid interjút Kemencei Balázzsal, a Stonedirt, a Wall Of Sleep, a Judas Best és az AMD gitárosával. Mivel elég régóta ismerjük egymást elég  kacskaringós bezsélgetés kerekedett belőle, amiből aztán jó pár napig tartott kihámozni a konkrét interjú kérdésekre adott válaszokat, de mindenképpen megérte. Balázs már két évtizede zenél a hazai underground metal világában, jelenleg éppen négy zenekarban játszik, de tervez még ötödiket és hatodikat is és bizony elég sok mindenről van konkrét véleménye. Ezúttal főleg a Stonedirt és a Wall Of Sleep új lemezéről,a  csapatok körüli aktualitásokról, és egy kicsit önmagáról is faggattam.

- Akkor jelenleg hány zenekarban is játszol?

- 4, de jövőre tervben van egy 5. ha találok énekest. De erről még egyelőre semmi, készülgetnek dalok meglátjuk, az alap bandáké a prioritás. Van ugye a Stonedirt, a Wall Of Sleep, a Judas Best és az AMD.

- Az új csapat milyen stílusban nyomulna?

- Thrash, death. Régi vágyam egy glam zenekar a tökösebb fajtából amolyan Skid Row, Pink Cream 69 de ahhoz konkrétan sose találnék énekest

- Ott is te vagy a fő zeneszerző?

- Igen, abszolút úgy néz ki, de ha az elképzelt felállással összejön a dolog, akkor remélem, hatékonyan fogjuk egymást segíteni.

- Hogy tudod egyébként ezt a sok zenekart egyeztetni?

- Igazából nem olyan nehéz, az aktívan próbáló csapat a Stonedirt, a Wall of Sleep évente 2-3-4 bulit játszik és ugyanennyi próba is. Az AMD se gyakran játszik, bulik előtt nyomjuk meg kicsit a próbákat. A Judas pedig úgy működik, hogy otthon megnézzük a dalokat és a koncerten eljátsszuk, nagyon ritkán van próba is. Koncertezni pedig még ez a négy zenekar se játszik annyit, hogy ne férne bele akár több zenekar is.

AMD

- Egyszerre mennyi dalnak is kell a kezedben lennie?

- Fogalmam sincs, mennyi dalnak kell meglennie fejben, szerencsére ezek közül nagyon sok nagyon sokat játszott dal van, amire ha én nem is emlékszem a kezem odatalál a helyére (Nevet!) 60-80 között aztán időnként upadetelni kell a repertoárt!

- A Stonedirt csak a sajátgyerek ugye?

- Jaja a Stonedirtöt nevezhetnénk saját gyereknek, de alapvetően azért ott a kezdetektől változatlan felállással vagyunk, így nem lehet ezt sajátnak nevezni, hanem ez egy zenekar. Más kérdés ki írja a dalokat, de attól még ez is csapatmunka.

- Mivel foglalkozol civilben?

- Civilben Füleki Sanyi a munkatársam, egy autókölcsönzőnél vagyunk harcostársak. (Nevet!) Néha napján pedig tanítok gitározni, de erre nem sok időm marad, szóval csak pár emberre vonatkozik, akikben látom a fantáziát, illetve tényleg komolyan akarják. ( Füleki Sanyival való barátságuk a Mood pénteki koncertjén is egyből lejött, mert Sanyinak egy kis technikai problémája volt a színpadon, és az egyik pillanatban még a színpad előtt nyugodtan söröző Balázs pár másodperc múlva már a színpadon segített a hiba elhárításában. - Szerk.)

Füleki Sanyi és Kemencei Balázs kollégák a színpadon és civilben is.

- Akkor munka közben is tudtok a zenéről értekezni.

- Természetesen.

- A Stonedirt az első zenekarod?

- Mármint az első zenekarom életem folyamán? Dehogyis, előtte azt hiszem, ha jól számolom 4-5 formációt csináltam, vagyis kerestem hozzájuk tagokat.

- Akkor mondhatni az első ismertebb csapatod lett a Stonedirt?

- Igen az első, amivel lemezeket csináltunk az. Párhuzamosan a Wall Of Sleep-el együtt lett. Mind a két zenekar egyszerre indult igazából részemről. 2005-ben. A vicc hogy a Judas Bestbe is akkor kerültem be, az egy jó év volt

Stonedirt - Washed Away

- Hogy alakult meg a Stonedirt?

- A Boldizsárral összetalálkoztam egy közös barátunk által, akivel annak idején a most már Neverwood néven futó formációt alapítottuk. Szili bevételét muszáj elmesélnem. Bejött a termünkbe, talpig bőr, derékig érő haj, szakáll, mondom ember, zenélsz? Igen. Mit? Bőgőzök. Ok érdekel ilyen zene? Igen. fel volt véve. (Nevet!) Megkérdezte nem is érdekel, hogy játszom? Mondom ember ilyen fazonnal fel vagy véve. (Nevet!)

- Aztán Endruval teljes lett az összkép, pedig akkor még úgy volt hogy megnézzük de sok kedve nincs a zenekarhoz, mert az akkori Manikin Faint-re szeretett volna koncentrálni de máshogy alakult.

- Mi a titka, hogy a mai napig változatlan a Stonedirt felállása, holott, a zenekar a mai napig maradt az undergroundban? Ennyire elkötelezett mindenki, vagy ennyire jó barátok vagytok?

- Nézd, mi az undergroundban elért sikereket máshogy értékeljük. apró célkitűzésekkel. Tök jó lenne, ha több ezren üvöltenék a dalokat, de ez nem ilyen zene, szóval a maga nevében sikeres zenekarnak tartom magunkat és a többiek is. persze vannak holtpontok, de attól, még amit kérdeztél igen, a barátság meg hogy ismerjük és toleráljuk egymást az mindenképpen komoly fegyvertény.

Stonedirt

- Említetted, hogy Szili aki a Facebook oldalatokon valamiért Troll néven van, bevételénél, milyen fontos volt a metalos megjelenés. És ez rátok a mai napig jellemző. Fontosnak tartod még most is, hogy egy zenekar ne úgy nézzen ki a színpadon, mint Pistike a sarokról?

- Persze, de nálunk ez sose volt téma, így nézünk ki. (Nevet!) Az egyetlen dolog, amit meg kell beszélni néha, hogy ne ugyanabban a pólóban legyünk mind a négyen. (Nevet!) Így járunk dolgozni és így koncertezünk, más típusú ruhám nincs is, csak egy öltöny, amit néha felveszek, hogy anyukám örüljön, hogy a kisfia néha tud normálisan is kinézni. (Nevet!)

- Kicsit rátérve az új lemezekre, mert ugye neked megint sűrű éved van. Hisz egyszerre jött ki az új Stonedirt és a Wall Of Sleep is. 7 illetve 4 év után.

- Igen, nem volt megbeszélve ez, egyszerre készültek el

Stonedirt-Hellectric Steel

- A Stonedirtnél nem volt ez egy kicsit túl hosszú idő? Mi volt az oka a 7 évnek? Nem jöttek az új dalok? Vagy nem akartatok "kapkodni" a lemezkiadással?

- De, teljesen jogosan mondja mindenki, hogy sokáig tartott, de ennek tök egyszerű okai vannak. Ha az undergroundban zenélsz, áldozatokat kell hozni, hogy ezt, megteheted. Ez gyakran azzal jár, hogy időnként félre kell tenned a zenélést teljesen általános dolgok miatt, és ha ez az elmúlt hét évnek, mindenkinél akár csak fél évet tesz ki az már 2 év mínusz. Nekem egy lemez után szükségem van agyi és számírási rehabilitációra, ez általában fél 1 év. Aztán volt egy arcon esés is, hogy egyáltalán anyagilag hogy oldjuk meg a lemez felvételét, voltak mélypontok hogy hol játszunk, ha lehet egyáltalán valahol játszani és össze kellett kapni magunkat mentálisan is. teljesen átlagos dolgok egy zenekarban, sokan küzdenek ezzel, de úgy látszik nekünk ennyi idő kellett soraink rendezéséhez. De van egy nagyon fontos dolog. Lemezt akkor érezzük, hogy érdemes csinálni, ha a magad szintjén megcsinálok a legjobbat, ennek pedig úgy éreztük most jött el az ideje.

- Szerencsére azt csináljuk, amit akarunk és több millió dollárral se tartozunk kiadóknak, hogy határidőre meglegyünk. Van, ami nem olyan rossz az undergroundban. (Nevet!)

- Egyébként tudnék szerintem évente új lemezt, sőt akár havonta is új lemezre való riffeket csinálni csak nem lennék vele elégedett. Ha leülök számot írni és nem elég jó sorra dobálom ki a témákat

- A lemez minőségére tényleg nem lehet panasz, nálam elég gyakran pörög is. Minden dal zenéjét te írtad? Ez nálatok, hogy néz ki? Komplett dallal érkezel a próbára, vagy egy nagyjából kidolgozott téma van, amit a többiekkel ott raktok össze?

- Köszönjük. két lépcsős a történet általában, van egy gerinc, azt leviszem, ha van metal fej, akkor marad. (A metal fej azt jelenti, amikor mosolyból elkezd előre csúszni az alsó állkapcsod és ork módon kivillannak az agyaraid.). Aztán a kész vázat jobb szeretem otthon egyedül kidolgozni. Aztán próbákon játsszuk, játsszuk és folyamatosan változik/alakul.

- Nyitott a kör, mindenki javasolhat, variálhat, de ha nincs jobb ötlet, marad az eredeti koncepció

Stonedirt - Steadfast

- Szövegekért ki a felelős?

- Endre

- Miről szólnak a Backlash-Zone szövegei? Mi inspirál benneteket mostanság?

- Az alapkoncepciót szoktam mondani és a témaválasztásba szólok bele. illetve nem is beleszólok, hanem már magánál a dalírásnál van valami, ami inspirál témailag és ezeket mindig elmondom Endrunak, aki ha tud vele azonosulni megmarad. De pl. a munkacímek általában ilyenek hogy Double Penetration, vagy Blowjob, vagy Dildosaurus. Ezek helyett általában kéri, hogy adjak más kiindulópontot.

- És miről is szólnak?

- A dalszövegek kicsit visszatértek a pozitívabb, energiát adó irányhoz, amilyen az első lemez is volt. Ugye a második lemezt kicsit az elkeseredettség is szülte, amolyan kapja be mindenki életérzés generálta magát a megszületését is. Ennél a lemeznél sokkal pozitívabban álltunk a dolgokhoz. Van továbbra is pár dal, amiben hangot adunk a véleményünknek, dolgok, amik rossz irányba tartanak, hogy ez így nem mehet tovább. A lemez címe is utal arra, hogy mi tartjuk magunkat az értékrendünkhöz és kész. Ez a zenekar biztos pont, hogy nem áll be a sorba és kezd el mást csinálni, hogy sikeresebb legyen. Vagy úgy zenélni, hogy nem szeretjük, de több belőle a pénz. Ez ilyen és kész. Nem törünk meg.

- A Worms Of Despair például azon a fázison megy keresztül, amikor nagyon magad alatt, vagy de összeszeded az erődet és nem maradsz a földön. A kitartás fontos eleme a mondanivalónak amúgy. Csináld a dolgod, fel kell állni, nyomni kell. Metal van! Reméljük, sok embernek segít meg ad annyi pluszt, hogy nyomják.

- Szerintem egyébként ez a pozitív keménység ugrik le a lemezről.

- Ez volt az egyik legfontosabb üzenete szóval örülök, hogy így érzed. Nincs nyöszörgés, felállni és menni tovább.

- A lemezt hol vettétek fel? És kivel?

- Egerszalókon a Shapat Terrorból ismert Sohival, a Standing Waves stúdióban. Szerettük. külön a világtól egy félreeső helyen, csak a melóra lehetett koncentrálni és zseniális volt a hangulat is. Az egyetlen bajom az volt, hogy esténként az egyetlen szórakozási lehetőség az egyetlen kocsma volt ahol nem volt semmi élet. Endrunak azért sikerült az inkákról folytatni roppant elmés beszélgetést egy helyi traktorossal, billiárdba pedig rendre kikaptam, mert elraktam az összes golyót aztán mindig sikerült a feketét is. Szóval jól szórakoztunk azért. Badarász Béla volt amúgy a segítségünkre végig, aki a Burning Full Throttle-ben játszik. Ő amolyan segítő fül és kéz. Már a második lemeznél is ott volt velünk, emlékszem felhívtam mondom Bécikém, lemezt csinálunk. A válasz az volt, hogy te jóóóó isten! Aztán jött velünk és nagyon hálás vagyok neki ezért.

Stonedirt stúdiózás Badarász Bélával ( Burning Full Throttle)

- Zárójelben megjegyzem a Burning Full Throttle egy nagyon jó kis csapat.

- Nyugodtan lehet nem zárójeles is! Igazi true arcok és harcostársak! Respect nekik!

- Nagyon erős lett az új lemez kapcsán a képi megjelenés, a booklet és a klip is. Ez hogy jött, kinek az ötlete volt, ki valósította meg?

- A frontborítót Viszokai Krisztián (Mr Zero) csinálta, aki teljesen elképeszt a műveivel. A stúdióban, az ő dekorációi voltak és arra gondoltam ez a csávó meg tudná csinálni, amit kigondoltam és így is lett. Kerestem rá embert a Facebookon, de vagy beletört a bicska, vagy el se jutott az első tervig. Zero viszont a harmadik próbálkozásra elkapta a tutit, a logóval is egyébként, amibe azonnal beleestünk. tök jól visszaadja, hogy a zenekar kicsit modern, de retro is. A koncepció kitalálása után egy WOS koncerten Pandur-Balogh Norbert fotózott és azonnal látszott, hogy Ő képes lesz megcsinálni egy olyan fotó sorozatot, amivel én már könnyedén meg tudom csinálni a belső borítót. Szóval lényegében két iszonyat tehetség közös munkája, akik nem ismerik egymást, én pedig összefogtam a dolgot, illetve magát a borítót összeillesztettem. De ez így sikerült jól, hogy jó volt a csapat. A klip pedig igazi underground összefogás és csapatmunka. Mínusznemtudomhányfokba egy üres hodályba csináltuk. Barátok, barátnők filmeztek, ahogy barátok barátnők jöttek és nyeltük a port 12 órán keresztül. Mindehhez kaptunk támogatást, hogy alkohollal bírjuk. Szerintem simán mondhatom, hogy elképesztően jó buli volt. A vágást már én csináltam amennyire önerőből sikerült a végére megtanulnom a premieret! (Nevet!) Szóval igazi Stonedirt módon 0 forintból megoldott, de annál őszintébb cucc! Zene, pogo, metal, komolyan nem értem minek ezeket túlbonyolítani!

Stonedirt - Desolation Hammer

- És ezzel nem a faék egyszerűséget pártolom, de tényleg, néha teljesen felesleges túlművészkedni, meg buzizni mindent. nem? (Nevet!) Esetünkben lesúlyt a kalapács, mindenki rohanjon. Metal van. Talán azért erős a képi megjelenítés, ahogy mondtad, mert itt tényleg őszinte az egész. Jut eszembe a klipben láthatsz elég ork fejet (Nevet!) Bár annyi sör meg whisky után már alapból olyan fejünk volt. (Nevet!)

- Ugyanezt lehet sok pénzből is. (Nevet!)

- Haha, igen jogos, egy jó barátomat idézve, aki ennél többet költ egy ilyen klipre az hülye. (Nevet!)

- A lemezt a Nail Records adta ki. Mit vársz, mit tud manapság egy kiadó hozzátenni egy underground csapathoz? És mennyit fog?

- Itt had mondjam el, hogy a következő klipre nem gyűlik az anyag! Kérünk mindenkit, aki szeretne szerepelni, vegyen fel magáról egy pár másodperces snittet, ahogy gitározik, vagy dobol, vagy üvölt, vagy szétveri a házat, vagy megmutatja a kedvenc pólóját, vagy csak akarja reklámozni a saját zenekarát, teljesen mindegy, küldjétek a videokat. az In Metal We Trustra szeretnénk megcsinálni. Egy olyan videot ami megmutatja, hogy ez egy összetartó csapat.

- A Kiadó legfontosabb feladata szerintem hogy eljuttassa a lemezt az emberekhez. A mi szintünkön kimagaslóan elégedettek vagyunk a Nail Records mostani munkájával, tényleg minden tőlük telhetőt megtesznek. Egyedül kipróbáltuk a második lemeznél, bele is álltunk a földbe évekre. Nem vagyunk ügyesek ehhez, nem ismerünk sok embert, kell valaki, aki ezt összefogja. A Hammer pedig tényleg órásit lépett előre minden szempontból.

- Ezek szerint maximálisan megvagytok elégedve a kiadóval. Kaptok rendes promot, elszámolást. Jó ezt hallani manapság

- Több mint korrekt az egész.

Stonedirt klipforgatás.

- Már csak egy kicsit a koncerezés terén kellene előre lépni, mert a Stonedirt nagyon erős élőben. Itt várható némi változás? Esetleg kisebb turné, fesztiválok?

- Na itt van kis hazánkban a legnagyobb probléma és baj. Eddig se rajtunk múlt, hogy többet játszunk, de túl vagyunk azon a szinten, hogy elmenjünk játszani nagyobb távolságra, olyan helyekre ahol úgy kell könyörögni, hogy az utazás kijöjjön. Az egész egy ördögi csapda. Mert ugye hozz be több embert és lesz több lóvé, de mivel nem játszol, a kutya nem ismer, akkor hogyan hozz be több embert. Egyáltalán egy adott helyre minél előbb visszamenni nehéz, de továbbmegyek. a klubélet siralmas. mindig elmondom, menjetek koncertekre, nem a miénkre, egyébként, az a jó buli nem a Youtube. De már koncert helyet találni sem egyszerű feladat és ezt mindenki tudja, aki próbálkozik. Ok, vannak alternatív megoldások, fizesd be magad egy nagy zenekar elé. Köszi, kihagyjuk. máson nyerészkedjenek a nagyobb zenekarok, akikből sokan egyébként nem is hoznak be több embert, mint mondjuk mi és ezt halálosan komolyan mondom. Ez most nem picsogás amúgy, csupán az ok, hogy miért van kevés buli. Hidd el nem rajtunk múlik. De amíg pl egy Judas Best se játszhat motoros fesztiválon, mert xy olcsóbban elmegy, akár fizet is érte, hogy játszhasson addig mit várunk?! Tiszta gyász az egész. A pesti lemezbemutatóra 3 hónapja nem találok helyszínt. Szóval pont azon a szinten vagyunk, ami már nem játszik 0 embernek 0 pénzért (itt nem megélhetési szintre kell ám gondolni sőt!), de annyira nem nagy, hogy önállóan elmenjen. ennyi.

- Ahogy van opció megyünk. volt pár igazán jó bulink a lemez megjelenése óta, Szeged, Sopron, Félegyháza és a budapesti Pro-Pain buli is nagyon király volt. Szóval nem rajtunk múlik.

- Nem is tudod most megmondani, mikor lép fel legközelebb a Stonedirt?

- Van pár jövőbeli tervünk, ami remélem, összejön, de erről korai mondani bármit. Talán végre pár fesztivál is összejön. (Idén nyáron a Wall Of Sleep mellett a Stonedirt is fellép a Rockmaraton fesztiválon. - Szerk.)

- Meg maradjon köztünk, így halkan mondom, nehogy felháborodjanak egyesek (és természetesen nyugodtan legyen e miatt benne az interjúban), de kéne már vérfrissítés. Kapásból 10 zenekart mondok nekik akiknek esélyük sincs megmutatkozni jobb helyeken és hidd el, jó dolog a fesztivál de mondjuk délután kettőkor játszani, tud kevésbé hálás feladat lenni. Szóval igen, jó lenne több ilyen helyen darálni és sok barátunknak is ezt kívánom.

Wall Of Sleep

- Kicsit a WOS -re térve ott viszont tavaly volt egy éneke csere, amikor is Bátky Zoli érkezett Cselényi Csaba helyére, mi történt? Mi volt a váltás oka?

- Csabi kiválása mindenkit meglepett. De sajnos, ha valami nem működik, egy idő után vagy valaki nem tudja úgy csinálni, ahogy addig akkor lépni kell. Mi szerintem ezt egymást között korrekt módon intéztük és a barátság ugyanúgy megmaradt. Többiek között azért is várom a karcagi bulit, mert megihatunk együtt pár sört. Nagyon nehéz volt megtalálni az utódját, de BZ profizmusa önmagában meggyőző volt. Elküldtünk egy dalt és pár óra múlva felénekelve, szöveggel visszakaptuk. Hidd el, nem könnyű dalt küldtünk, hanem olyat, ami egy gyenge énektémával egyszerűen elvérzik. Végleges formájában Sins of The Fathers címmel találod az új lemezen.

- Mindig nehéz, sőt a legnehezebb az énekesváltás. A zenekar arculata változik meg tőle. Persze lesz akinek tetszik, lesz akinek nem, lesznek új arcok a koncerteken és lesz aki azt mondja, hogy a régi jobb volt. Csabival is csináltunk nagyon jó lemezeket, Gáborral is más volt, Most BZ a Wall of Sleep énekese.

- Minden énekes új karaktert ad a csapatnak. BZ stílusa is erőteljesen átjön az új anyagon, de mégis maradt Wall OF Sleep.

Wall Of Sleep - Sins of the Fathers

- Akkor teljes az összhang. A dalokat a WOS-ben Füleki Sanyi írja, azért ti is beleszóltok, esetleg visztek bele saját ötleteket is?

- Ugyanaz a szabály érvényes, mint az SD-ben is. Ha van jobb ötlet, akkor menjen, de alapvetően ez Sanyi zenekara és sokszor próbáltunk mást, de jobb nem lett, sőt. Szóval mindig a főagynál van a vétójog. Van, amikor elismered, hogy hozzátenni nem tudsz, akkor csak arra figyelj, hogy ne vegyél el belőle! A szólók az én feladatom, az ének BZ feladata, a dal alapját Sanyi írja.

- Arra mondjuk figyelünk Sanyival hogy mindig az adott énekeshez kell valahol viszonyulni, nem várható el hogy olyan dolgot énekeljen ami neki nem áll jól. Csabit például nem kínozhattuk olyanokkal, mint BZ-t, ugyanígy fordítva. egymás tiszteletben tartása a legfontosabb.

Wall of Sleep - Deserter

- A Wall Of Sleepnél várható valami megmozdulás mostanság?

- Képzeld, már most 4 fix bulink van jövőre, ami pont 2-vel több, mint eddig minden évben, szóval kivételesen a WOS is előkerülhet kicsit többször. Szóval jövőre koncert koncert hátán lesz.

- Ennek talán BZ ismertsége is besegített. Akár lehetne Wall OF Sleep, Stonedirt, Judas Best buli is. Max kapsz egy hintaszéket a színpadon. (Nevet!)

- Az bebaszna, legutóbb Sopronban volt egy WOS lemezbemutató aztán egy másfél órás Stonedirt, a buli alatt észre se vettem, de ahogy vége lett fél órán belül kész voltam, mint a házifeladat.

- Kicsit komolyra fordítva még, neked amúgy kik a hazai és nemzetközi kedvenceid? Zenekar illetve gitáros?

- Fuh, hát vannak a klasszikusok ugye de ne kérd hogy soroljam fel - Maradjunk csak a gitárosoknál, ha az könnyebb. (Nevet!) - Dimebag és Schuldiner halála óta erősen fogynak az ikonjaim, de azért pár még él

- Szóval mikor a kis Balázs anno a tükör előtt pózolt ki akart leni?

- Akkor Mustaine akartam lenni, de rájöttem, hogy ő nem szólózik. Jeff Waters nagyon előrébb ugrott az über kedvencek közé. Gary Holt. Friedman természetesen. Zakk Wylde-ot továbbra is imádom és szerintem sose játszott ennyire jól, mint mostanában. Igazából a karakteres gitárosokat szeretem, akik mind riffekben mind szólókban tudnak izgalmasat csinálni, vagy legalább máshogy gondolkodni. Schuldiner kivételével mindegyiket láttam élőben többet többször is jó névsor. A Steel Pantheres Satchel is kegyetlen forma, mondjuk ő már a Fightban is nagyon pusztított. Meg persze Van Halen (Nevet!) Vagy Azagtoth, mostanában a Morbid Angel is viszonylag sokat hallgatott dolog nálam

- Decemberben találkoztunk a Death Angel, Exodus Sodom koncerten, hogy tetszett a buli?

- Fasza volt az a buli, eleve Exodus nem lehet rossz, mondjuk nekem megmondom őszintén, a nyári buli jobban bejött meg az szerintem embertelenül jól szólt. Amit mindig jó látni élőben az a Death Angel. Megérdemelnének egy külön bulit most már.

- Van még valami, amit szeretnél elmondani?

- METAL

Judas Best

https://www.facebook.com/Stonedirt/

https://www.facebook.com/wallofsleep/

https://www.facebook.com/AMD.BPHC/

https://www.facebook.com/judasibestofficial/

 
topmenu