Hátsó Ajtó villáminterjú!
Írta: Slayer   
2012. szeptember 18. kedd, 17:51

Kicsit eltünt a nyilvánosság elől Dombóvár vezető rockzenekara a Hátsó Ajtó, ezért egy rövid interjú erejéig megkerestük a zenekar frontemberét Maráczi Petit, hogy mivel is telnek jelenleg a zenekar hétköznapjai.


Az elmúlt időszakban keveset hallunk felőletek. Mi ennek az oka?

Ez igaz. Utoljára július 20-án Tamásiban álltunk színpadra. Az egész nyarat az új album dalainak írásával szerettük volna tölteni, hogy a lehető leghamarabb összeálljon az anyag. Szerettünk volna teljesen a dalokra összpontosítani.

Mondj valamit az albumról. Milyen dalok fognak helyet kapni rajta? Mikorra várhatjuk?

Elég intenzív munkával telt az elmúlt 2-3 hónap, de sikerült célegyenesbe érkeznünk. Jelenleg az utolsó 1-2 dalt csiszolgatjuk, úgyhogy már biztosra ígérhetjük, hogy legkésőbb november legelején mindenki hallgathatja. Semmiképp nem akartunk egy „Amitől élek” kettőt, szóval annyit elárulhatunk, hogy sokkal energikusabb és változatosabb lesz ez az album. 12 dal kap rajta helyet és lesz rajta sok érdekes téma az biztos. Talán kicsit keményebb témák is. A cél az volt, hogy változatosabb legyen az előzőnél. Mivel a felvételek még hátra vannak, pontosan még mi sem tudjuk mi fog kisülni belőle, de megteszünk mindent, hogy az elképzelésünk a lehető legjobban megvalósuljon. A dalok szövegei pedig szerintem elég erősre sikerültek. Mondhatjuk, hogy kiírtam magamból elég sokmindent. Természetesen most is sokan megkapják a magukét!

Hol rögzítitek a lemezt?

Az előző lemezt Budapesten rögzítettük Birkás Geri és Szekeres Andris stúdiójában, amivel teljesen elégedettek is voltunk. Most is beszéltünk velük a dologról, de végül egy új lehetőség mellett döntöttünk. Így most sokkal kényelmesebb helyzetben vagyunk. A Rómeó Vérzik gitárosával, Ermivel fogunk dolgozni. A felvétel, a keverés és a mastering is az ő személyét fogja takarni. Tulajdonképpen a próbatermünk fog átalakulni stúdióvá, ami azt jelenti, hogy ki se kell mozdulnunk itthonról. Ez sokkal kényelmesebbé teszi a munkát. Nem leszünk annyira időhöz kötve, ráadásul nagyon jó barátságban is vagyunk Ermivel.

Lehet már tudni a lemez címét? Esetleg 1-2 számcímet?

Nem szeretném lelőni a poént a lemez címével kapcsolatban, de annyit elárulhatok, hogy Fodor Ákos festőművész barátunk készíti a borítót, úgyhogy mi is kíváncsian várjuk, milyen „külalakot” kap majd a lemez. Teljesen szabadkezet kapott, úgyhogy maximálisan az ő fantáziájára van bízva. Szerintem nem fogunk csalódni. Ahogy már említettem 12 dal kerül a korongra, ebből 11 vadonatúj dal lesz és lesz rajta egy régi 2003-ban született dal, a Fenn a mennyben. Ennek rögzítése már az előző albumnál felmerül, de úgy éreztük, hogy nem igazán passzol be a többi dal közé, viszont most be fog, ráadásul ez lesz az egyetlen lassabb hangvételű nóta. Pár számcím: Falakon át, Nullázz végleg, Lazábban másnál, Lépj egyet hátra.

Lesz lemezbemutató koncertetek, esetleg turné?

November elején az új album dalaival turnéra indulunk a felvidéki Phoenix zenekarral. Ez nagyjából 10 állomásból fog állni, de még szervezés alatt vannak a helyszínek. Annyi már biztosnak tűnik, hogy leszünk Érden, Budapesten, Debrecenben, Dunaszerdahelyen, Komárnoban és természetesen leszünk itthon is november 17-én a DVMSE Csarnokban, ahova egy kibővített műsorral készülünk. Vannak terveink a jövő évre is, reméljük sikerül összehozni egy tavaszi turnét és bekerülni jópár fesztiválra is. Meglátjuk.

Milyen formában tervezitek a lemezmegjelenést? Ismét letölthető lesz az oldalatokról?

Igen! Nem látjuk értelmét, hogy ne így tegyünk. Most is letölthető lesz a teljes album borítóval, meg mindennel együtt. Persze fizikai formátumban is megvásárolható lesz, reméljük azért akiknek bejön a korong, azok „támogatják” annyival a zenekart, hogy megvásárolják, de ha csak simán letöltik, annak is örülni fogunk.

Sok sikert a felvételekhez! A lemez megjelenése után jelentkezzetek.

Köszönjük! Ok! Úgy lesz.