Bemutatkozik a zenész: Interjú Bodor Marcell-lel a Sonic Rise dobosával!
Írta: Slayer   
2015. május 05. kedd, 20:03

Sorozatunkban ezúttal egy ifjú titán az alig 17 éves Bodor Marcell "Marci"  dobos mutatkozik be, aki nem is olyan régen igazolt át a  bonyhádi Rebel For Life csapatától a szintén a tolnai városban próbáló Sonic Rise-ba. Ahol nem más a csapat vezére, mint az apukája Huszti Gabi. Marci fiatalsága ellenére egyáltalán nem számít már kezdőnek, jópár év kemény próba és számtalan koncert van már a háta mögött, előtte pedig számtalan elérendő cél.

Mikor kezdődött a zenei karriered? Tanultál dobolni?

- 5, vagy 6 éves koromban. Hivatalosan csak pár hónapig tanultam Sebestyén Csabánál, aki ilyen rövid idő alatt nagyon sok mindent megtanított nekem. Egyébként pedig igyekeztem magamat oktatni, számomra tetszőleges dalokat megtanulni, és az általam kedvelt stílusokat belevinni a játékomba

Van zenész példaképed? Milyen dobosokat kedvelsz?

- Nincs konkrét példaképem, de rengeteg dobos tud inspirálni. Igyekszem sok elemet elsajátítani és a magam stílusára átformálni.

Hogy kerültél a Sonic Rise-ba?

- A Rebel For Life nevű zenekearban tevékenykedtem, amikor Halász Péter kiszállt a Don Gattoból. Amikor ez kiderült, evidens volt, hogy Gegét fogják felkérni a feladatra. Így viszont a Sonic Rise maradt dobos nélkül. Én akkor már rengeteg koncertjükön voltam és képben voltam a dalok dobtémáival, szóval eredetileg kezdetben helyettesítettem volna, de aztán úgy tűnik, jól beváltam, mert bekerültem a zenekarba.

Elég nagy korkülönbségek vannak a bandában. Mik az előnyei és hátrányai? Könnyen szót értesz az „öregekkel”?

- A zenekaron belül egyikünket sem zavarják a korkülönbségek. Én például Bélával nagyon jól el tudok szórakozni, hiába van köztünk 27 év különbség. Apuval ugyanúgy. Márkkal pedig korban közelebb is állunk egymáshoz. Négyünk között rendkívül erős az összetartás.

Nem rossz fateroddal egy bandában zenélni? Nem szokott apáskodni amikor bandáztok? El tudod engedni magadat amikor együtt buliztok?

- Egyáltalán nem, én örülök, hogy így alakult. El tudom engedni magam teljes mértékben.

Jellemezd pár szóval zenésztársaidat!

- Aput most inkább kihagynám, mivel ő nem szimplán a zenésztársam. Béla: Sör, DZSibson, metál. Márk: Mővész, Citromos víz, akaraterő.

Zenészként melyik volt a legjobb és a legrosszabb élményed?

- Legjobbnak az Overload fesztiválokat tekintem, amelyeken játszottam. A bonyhádi közönségnek, a barátaimnak zenélni mindig a legnagyobb öröm. Ezen kívül a nemrégiben lezajló majosi koncert, a Zalaegerszegi hétvégénk (ami Béla 1. koncertje volt), és a novemberi egy hétvégén megrendezett budapesti és esztergomi bulijainkat tekintem. Ezeknek nagy része egyébként megtekinthető a zenekar Youtube csatornáján. A legrosszabb élmények olyan koncertek voltak, amelyeken nagyon kevés néző volt. Hiába mondják sokan, hogy nem a nézőszám számít, mégis a közönségtől vesszük át az energiát a koncertjeink közben.

Mikor kezdtél el rockzenéket hallgatni? Vannak kedvenceid?

- 4-5 éves koromban. Először a Metallica fekete lemezét hallgattam, majd egy Metal Hammer válogatás CD-t. Erről külön kiemelném az Anthrax What Doesn’t Die c. számát, mert az a dal azóta is nagy kedvencem.

Van olyan zene vagy zenész, amit utálsz?

- Nem mondanám, hogy utálom, de nem kedvelem a mai magyar populáris előadókat (pl: Punnany Massif, Wellhello, Halott Pénz, stb.). Ezen kívül nem szeretem a magyar alter zenét, habár semmi probléma nincsen sem a minőségükkel, sem a mondanivalójukkal. Egyszerűen csak nagyon nem nekem találták ki őket. A magyar ’gengszter-rap’ új vonala valami botrányos, az AK26 nevezetű formáció dalain hatalmasakat tudok nevetni (retetettetete). Külföldi színtéren rosszul vagyok David Guetta-tól ésa hozzá hasonló DJ-khez és populáris előadóktól.

Játszhatnál egy másik bandában, melyik volna az?

- Ha akármelyik banda lehetne, akkor a Letlive-ben, az Apey and the Pea-ben, a The Last Charge-ban, vagy a Parkway Drive-ban játszanék, nem feltétlenül dobon.

 

Elég intenzív személyiség vagy. Sportolsz? Mit csinálsz szabadidődben, amikor éppen nem dobolsz?

- Szeretek kosárlabdázni, és mostanában újra elkapott a gördeszkázás feelingje. Amikor éppen nem dobolok, akkor is dobolok. Ha időm engedi, mindig felmegyek a próbaterembe.

Mi leszel, ha nagy leszel? Vannak terveid?

- Semmiféle terveim nincsenek a jövőre nézve, de a zenélést 99 éves koromig folytatni fogom.

Sikeresnek érzed magad?

- Teljes mértékben. Sokszor van, hogy odajönnek hozzám egy koncert után, és megkérdezik, hány éves vagyok. Nagyon vicces a reakciójuk, mikor közlöm, hogy 17.

Rebel For Life - Szekszárd

Mit tanácsolsz azoknak, akik dobolni szeretnének?

- Fontos a táplálkozás. Komolyra fordítva a szót, ha tényleg szeretnének esetleg zenekarban játszani, akkor gyakoroljanak sokat, ha szükséges, járjanak tanárhoz, és üssék-vágják a szerkót.

Ha jönne a jótündér, mi volna a 3 kívánságod?

- Az állatkínzás megszüntetése Az éhezés, szegénység, betegségek felszámolása és eltüntetése Egy sör Bélának.

Sonic Rise - You Can't Bury Me (Full EP)

 
topmenu