Idén nyáron újra Hellness hétvége Arlón - Interjú Oláh Zsolttal, az esmény főszervezőjével, a Remorse főnökével!
Írta: Slayer   
2014. július 20. vasárnap, 12:44

Szereted a rock és metal zenét? Imádod a gyönyörű tájakat? Szeretsz zenehallgatás mellett tisztvízű tóban fürödni? Jó lenne egy olcsó, de jó rockfesztivál? Vagy ezt együtt még nem próbáltad sohasem? Akkor idén nyáron itt az alkalom! A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Arlón immáron XIX. alkalommal kerül megrendezésre a Tóparty Rockparty, avagy a Hellness Hétvége. Az ország egyik legrégebbi fesztiváljának főszervezője az az Oláh Zsolt, akit amúgy a tájékozottabbak a Remorse zenekar révén ismerhetnek. Az ő szívügye ez a kis, de minőségében annál hangulatosabb fesztivál. Őt kérdezte ki eléggé részletesen Pál Andóca Andrea, a Zenevilág. net-ből  a kétnapos esemény jó és árnyékosabb oldaláról egyaránt.

Szia Zsolti! Üdvözöllek a Zenevilág.net oldalán! Örülök, hogy idén újra lesz Tóparty Rockparty Hellness hétvége, melyet immáron 19.-ik alkalommal szervezel meg. Fel tudnád idézni a kezdeti lépéseket? Milyen célból és kinek az ötlete alapján jött létre ez az esemény?

- Hell mindenkinek! Szóval, ez a történet még 1990-ben kezdődött Arlón. Akkor indult a Suvadás nevű, helyi támogatású rendezvény, valamint a kézműves tábor. Én kezdtem el koncerteket szervezni és persze Remorse nevű zenekaromat is beszerveztem.:) Azóta a két dolog külön működik: ők mint kézműves tábor, mi mint Rockparty. A természet szépsége volt a döntő a helyszín kiválasztásakor. Szerintem ez manapság is a legfőbb tényező. A cél pedig, hogy legyen a helyi fiataloknak is szabadtéri élőzenés sátorozós bulija...rokkk

Míg az elmúlt Hellness hétvégék háromnaposak voltak, idén csak kétnapos lesz. Ennek mi az oka?

- Ez függ a munkanapok-ünnepnapok beosztásától, ritkán volt háromnapos. Minden azon múlik hogyan esik augusztus 20.-a.

Gondolom, a szponzorok hiánya, az anyagiak sok mindenben hátrányt jelentenek. Mégis hogyan tudod mindezt önerőből jól működtetni?

- No! Hát itt egyszerű a dolog. Addig nyújtózkodunk amíg a takarónk ér... Helyi, Ózd környéki támogatók szerencsére akadnak, így sok kicsi sokra megy alapon bele lehet vágni mindig a szervezésbe. Ezúton is köszönöm nekik a segítséget! Mostanában az Arló Kemping vezetői is pozitívan állnak a dologhoz. Ritkán tudunk igazán nagy bandákat hívni de most megkockáztatjuk a Moby Dicket. Sosem voltak még Ózdon. Épp itt az ideje!:) Persze bizakodunk abban is, hogy minél több Rocker jön el, aki szeretné, hogy legyen jövőre is buli. Ennyi kell csak hozzá, hogy ne otthon netezzünk hanem menjünk el és rokkolunk::))

A fesztivál igen vonzó tud lenni a festői környezete, a táj szépsége miatt, de mindemellett az árak is barátiak. Változnak-e az utóbbiak 2013-hoz képest?

- Nem jellemző.... Az előző kérdéshez is meg szerettem volna jegyezni - szerintem ilyen árakon, ilyen helyen nyaralni sem tudnak az emberek. A ráadásban még kapnak hozzá 20 zenekart és egy igen baráti társaságot... Az erdő közepén vagyunk, egy Közép-Európában is egyedülálló természeti környezetben elterülő tó mellett... 3000 Ft két napra a belépő, a határon túli magyar testvéreinknek pedig ennek a fele, 1500 Ft. Ebben benne van a sátorhely is, mely nem poros focipályán található, hanem a tóparton, füves területeken, fák árnyékában. Egész nap lehet fürdőzni stb... Tudomásom szerint az árak nem változnak. Kb. 300 Ft egy sör, ami a legfontosabb lehet a látogatóknak, de a beugrók ára is azonos a tavalyiéval. Rokkkk

Idén mire számíthatunk? Zenei programokon kívül még milyen különlegességekkel készültök?

- A 20 zenekaros részletes programot meglehet tekinteni a remorse.hu oldalon és a facebookon. Ezeken kívül szombat délelőtt lesz gyermekrajz versenyünk az Ózdi Városi Könyvtár szervezésében. Mi is kint leszünk az Ózdi Múzeális Gyűjteménnyel az Ózd Rocktörténete kiállításunkkal. Várhatóak még különböző kiállítások és Archív Filmklub is. No és persze a tréfás vetélkedők, törpeharcsafogó verseny stb.:::)))

Szerinted mi az, amiben más az arlói fesztivál Magyarország más kisebb fesztiváljaihoz képest?

- Szerintem elsősorban a helyszín. Érdemes utánanézni Neten. Az egész napos fürdőzés és rockzene párosítása, a családias hangulat, és nem utolsósorban az olcsó árak...no meg talán az is, hogy 19. alkalommal kerül megrendezésre. Szerintem nem sok ilyen van már az országban.

Beszéljünk a fellépő zenekarokról. Összeállt a fellépők teljes névsora, vagy még tart a válogatás?

- 90%-ban már összeállt a program. Ami a legfontosabb, hogy lesz nálunk MOBY DICK, akik ezidáig még sosem jártak Ózdon. Most végre sikerült elhívni őket, aminek nagyon örülök. Természetesen mi is ott leszünk a REMORSE-al, jön BZ Bátky Zoli és zenekara, aki a metál nagykövete volt nemrég az egyik kereskedelmi TV-ben. Alább a tervezett fellépők névsora, ami persze még változhat...

CRASHING DAYS, NIGROMANTIA, GODDM, BLOODIEST. MÖTLEY TRUE (MÖTLEY CRUE TRIBUTE), . HELLAND, SCORPIONS TRIBUTE HUNGARY MYGHTY MANLIFTER, ALKOHOLICA , (METALLICA TRIBUTE) SUNSET PURPLE (DEEP PURPLE TRIBUTE), MABHTERA, VALE OF TEARS, STONEDIRT, BZ PROJECT, REMORSE, MOBY DICK, SABBATH SZOMBAT (BLACK SABBATH TRIBUTE), SWANHEART(NIGHTWISH COVER BAND)

Azt nemrégiben említetted, hogy igencsak sok a fellépni vágyó zenekar. Mégis mi alapján válogatod ki őket? Gondolom nem egyszerű dolog… Kik jelentkezhetnek? Vannak-e feltételek?

- Sajna a mai magyar helyzet igen kemény, mindenki örül ha felléphet valahol. Rengeteg banda keres meg, de nekünk csak 1 színpadunk van és mindössze 2 napunk. Jelentkezni bárki jelentkezhet, fontos, hogy minden évben lehetőséget adunk pár fiatal helyi bandának, nagyon sok csapatnak pedig már évek óta ígérgetem, stb.... Ebben az évben éppen ezért sok olyan csapat nem játszik akik majd minden évben itt voltak. A feltétel talán csak annyi, hogy én szívesebben hívom azokat akiket már láttam élőben, akikkel együtt szoktunk zenélni. Ők a rockbrother bandák.::))) Azért ez végül is egy Remorse és barátai összejövetel. :) Szóval aki minket meghív valahová annak nagyobb esélye lehet:) Nagyobb zenekarokat általában az anyagi lehetőségeink miatt nem tudunk hívni de aki eljön ide azt biztosan vissza akar jönni....Nem?:) Gondolom, de! :)

És elővételben lehet majd kapni jegyeket, vagy csak a helyszínen?

- A helyszínen, csak elférünk mindannyian, nem szükséges az elővételi jegy. :)

Mi a helyzet a szállásokkal? Van-e hely sátorozni, illetve lehetőség házat bérelni?

- Vannak kőházak és faházak, de ezek elkelnek hamar. Idén már sajna nincs is szabad. Viszont a sátorozási lehetőség benne van a belépőben, és gyönyörű környezetben, tóparton, füves területen lehet letelepedni. A tó körül, a rendezvényen kívül azonban még lehet találni pár kiadó házat. Legalábbis, szerintem...

Tömegközlekedéssel nem egyszerű kijutni Arlóra. Nem terveztek valamilyen Miskolctól, legalább napi egy alkalommal induló mikrobusz/busz járatot?

- Szerintem nem bonyolult a dolog, hiszen Miskolcról rendszeresen jön busz, Egerből is sűrű a járatok száma, és a Budapestről érkező is megáll Arlóban. Nem nehezebb megközelíteni szerintem mint a többi vidéki bulit. Egy kicsit gyalogolni kell a Tó-ig, talán ez az egyetlen hátránya és egyben előnye is a Hellness Hétvégnek. Hiszen gyönyörű környezetben vagyunk nem zavarunk senkit...megy a metálmagnó 24 órában.:)

Számodra melyik Hellness Hétvége maradt a legemlékezetesebb?

- Erre igazán nem tudok válaszolni. Régen volt itt Action, Hooligans. Sok, ma már számunkra elérhetetlen banda. 2 éve az Akela - most pedig lesz Moby Dick. Reméljük ez is emlékezetes marad. A hangulat mindig családias, sok a haver, szól a rock. Mi kell még?:) Mondjuk volt egy mellszépségversenyünk amit egy kb. 50 éves néni nyert meg - „miss Csöcs”. No az emlékezetes volt.:)

Jelenleg mi a helyzet a Remorse zenekarral? Vannak készen új szerzemények? Stúdiózás, új lemez? Vagy szó sem lehet róla? :)

- Szó lenne róla, csak nincs rá lehetőségünk. A dalok készülnek. Van kb. 30db a számítógépen, pár riffet már ki is tettem a világhálóra, de nem egyszerű a dolog. Nézd, én nem szeretnék gyengébb minőséget készíteni mint a 2 utolsó albumunk volt (Harc, D.Ü.H!), ezért nem merünk itthon belevágni. Stúdiózni kellene, ahhoz pedig pénz - maxi sok..:) Reméljük alakul majd valami a jövő évben...

Koncertezések szempontjából mennyire aktív a csapat? Idén merre zúztatok? További buli dátumok?

- Ezt sem visszük túlzásba már önmagunkhoz képest hiszen mi mindig is sokat koncertező banda voltunk. Nemrég volt egy karcagi bulink, egy Fezenes koncertünk a Wackorokkal, míg most nyáron pedig játszunk a Rockpart fesztiválon a Kreator napján, a Fezen-en pedig a Destruction napján. No, meg Arló! Eddig ennyi van.

Milyen programmal készültök a Hellness Hétvégére? Mire számíthatnak a fanok?

- Mostanában mindig az Old Remorse-al közös bulit nyomtunk most csak a mai felállás lesz és remélem sikerül már pár új dalt is beépíteni majd. Persze a régiekből is olyanokat, amiket nem játszunk egy ideje. Gondolkodunk egy Thrash To All feldolgozás projecten is, hiszen annyi dalt tanultunk már meg a Nagyoktól. Viszont a Remorse programból ezek már asszem ki fognak maradni . Rokkk!:)

Ha jól értesültem, a Mikrodeth zenekar már nem működik. Miért álltatok le?

- Jelenleg pihi van mert Kossuth Lajos azt üzente , hogy Ő most külföldre menne. Ismét, mint a Remorse-os tagsága idején. De valami folytatás biztosan lesz... Én szeretném.

Azon kívül, hogy hangulatos, idilli környezet, jó árak várják a fesztiválozókat, még mivel lehetne vonzóbbá tenni ezt az eseményt?

- Az italárakkal. De te biztosan a jégkrémre gondoltál....:) Aki gyönyörű helyen (nem is tudom, hogy maradhattunk meg itt már 19. alkalommal), olcsón, kulturáltan szeretne szórakozni (nem kell sorba állni a Toy-toy wc-knél, frankó, tisztán tartott zuhanyzók vannak), a zene majd 12 órán keresztül szól, rengeteg a zenész haver, akik nem bújnak el a rajongók elől, van Remorse pálinka.... :) No, és most lesz Moby Dick! Aki nem szobarokker, annak itt a helye! Rokkk! Keressetek minket a facebookon rengeteg fotó és infó érhető el a rendezvényről.

Esemény: https://www.facebook.com/events/621187707973138/?fref=ts

Arló fotók: https://www.facebook.com/groups/213260368730038/?fref=ts

Program: http://www.remorse.hu/arlohonlap/index.htm

 
topmenu