Inside My Head interjú
2012. május 28. hétfő, 12:12

298233 254287504612392 234576903 nMásodszorra jártak nálunk, mégis úgy éreztük mintha már ezer éve ide járnának koncertezni. Tavaly óta megjelent az első nagy lemezük, lement egy nagy turné és most újra itt vannak.

 

Megjelent az első lemezetek. Hogyan fogadta a nagy közönség?

(Bécy): Viszonylag jól fogadták abban a 10-15 városban ahol játszottunk, meg Facebookon is érkeztek visszajelzések.

A lemez megjelenése milyen új lehetőségeket nyitott meg előttetek? És mennyire viszik a lemezt?

(Bécy): Persz,persze talicskával viszik a lemezt. Nyitottunk is egy logisztikai központot külön ez miatt (nevet). Azt kell tudni,hogy nincs kiadónk és így amennyire ismernek minket az emberek interneten keresztül,vagy Facebookon az IMH rajongói oldalán , nyilvánvalóan ennek arányában viszik a lemezt, de azon vagyunk, hogy a következő lemezhez találjunk már kiadót. De igen, aránylag jól fogy a lemez.

A tavalyi JAM-es bulin még egy beugró basszerossal játszottatok. Most pedig már az állandó tagotokkal Szandrával érkeztetek. Miért pont rá esett a választás?

(Bécy): Azért főleg mert már régebbről ismertük, és már akkor tetszett nekünk a játéka, meg maga az ahogy játszott. Már régebben szerettük volna őt a zenekarba csak különböző okok miatt akkor még sajnos nemleges választ kaptunk. Kb 1 éve jutottunk el oda,hogy megváltunk az akkori basszerosunktól , aztán megint megkerestük Szandrát és azóta játszik velünk.

Van valami különösebb jelentősége annak,hogy egy lány is van a zenekarban?

(Joe): Elsősorban nem azon volt a hangsúly,hogy keressünk egy női basszerost, hanem ,hogy találjunk egy megfelelő basszusgitárost erre a posztra. A zenei kvalitáson volt a hangsúly nem azon, hogy imdzset építsünk idézőjelesen. Szandra megbízható, ügyes és igazából az elejétől fogva meg voltunk vele elégedve. És úgy néz ki ő is elvisel minket.

 

Hogy viselitek a turnét, és a turné életmódot?

(Vódli Cs.): Hát,erre mit lehet mondani?(nevet) Amúgy nagyon jól, mindenhol remek fogadtatás van. Az életmódot meg nem kommentálnám, meg hát még mindig Magyarországon vagyunk.

(Bécy):Nagyon szeretünk koncertezni, visszatérve a JAM-es bulira iszonyat jól éreztük magunkat. Nagyon jó volt a technika, Magyarországon nagyon kevés helyen van olyan hangtechnika meg buli színvonal ami megközelítené a külföldi nívót úgymond, és nagyon köszönjük,hogy megint itt lehetünk.

Hol vettétek fel a lemezt?

(Vódli Cs): A lemez tulajdonképpen a saját próbatermünkben készült el Mazán Attila gondozásában. Viszont az ének és  a basszusgitár felvételek Budapesten történtek.

Milyen szerepet töltött be Mazán Attila a lemeznél?

(Bécy): Nagyon régi barát és már régebben is dolgoztunk vele, nagyon egy hullámhosszon vagyunk. Nyilván a technikai adottságok nem voltak olyanok mint egy milliós stúdióban, meg az anyagi adottságok sem voltak olyanok, de nagyon jól éreztük magunkat!

A lemez letölthető a honlapotokról. Ezzel azt is mondjátok,hogy nem érdemes CD-t kiadni?

(Bécy):Mindenképpen érdemes, mert egy kiadó szélesebb körben tudja ismertetni az adott zenekart. Szerintem ez az egyetlen jó ok amiért érdemes egy jó kiadóval dolgozni. Nyilván ha bekerülsz egy multihoz akkor nagyon megéri lemezt csinálni/kiadni.

A lemez óta mennyivel nőtt a koncertjeitek száma?Vagy ez nem volt befolyással rájuk?

(Bécy): Mindig magunk szerveztük a bulijainkat és megválogattuk,hogy hova megyünk persze a lehetőségekhez mérten. Ez így nagyjából nem változott, de ugye azt tudni kell, hogy ezt mindenki munka mellett csinálja és így azért megvagyunk kötve. Sajnos nem tudunk elmenni minden hétvégén játszani bármennyire is szeretnénk.

 

Van olyan dal amit szerettek vagy épp nem szerettek játszani?

(Joe):Nekem személy szerint a Stranger és a Ready To Kill ami kifejezetten kedvenc.

(Bécy): Én a Beatles dalokat szeretem szóval..

(Vódli Cs): Maradjunk a körhintáknál (Carousel)

(Szandra): Én a Beside You-t szeretem játszani.

És amit nem?

Olyan nincs természetesen!

2012-ben mi jelenti a sikert egy zenekar életelében?

(Bécy): Ez elég szubjektív kérdés. Nyilván az a siker amikor minél több ember megismeri a zenekart és tetszik meg szeretik azt amit csinálunk.

(Szandra): Minél több koncert lehetőség az már egy siker, meg hogyha együtt lehet játszani olyan zenekarokkal akik letettek már valamit azt asztalra.

Egy olyan zenekar mint Ti,hogy tud aktívan érvényesülni a közösségi portálokon?

(Bécy):Hát..egész jól!

Szerintetek mi a lemezipar jövője?

(Joe): Amióta minden ingyenesen letölthető, halott ügy.Úgy mint CD fizikai formátumban szinte megszűnt vagy meg fog szűnni létezni. Már mindenki mp3-at hallgat amit megvehetnek vagy letölthetnek az internetről.

Egyre több jó metál zenekar érkezik Dunaújvárosból, szerintetek mi ennek az oka?

(Bécy): A dunai vasmű (nevet). Nem, amúgy Dunaújvárosban szokatlanul durvábban képződnek ezek a zenekari dolgok. Nem tudom,szerintem az emberek mivel dolgoznak és kell nekik valami amivel levezetik a feszültséget. Dunaújváros iparváros, mindenhol garázs. Minden 3. garázsban zenélnek.

 

Mik a terveitek az elkövetkezendő 1-2 évben?

(Vódli Cs.): Minimum egy világkörüli turné az In Flames-el és a Scar Symmetry-vel. Jobb nagylemez, több klipp, világhírnév!

(Szandra): Ami a terv része, és már meg is valósult ,hogy egy újabb hölgy taggal bővült a zenekar egy szintis lány személyében. A lányzó nagyon érzi a zenét , nagyon gyorsan lehet vele haladni és a következő koncerteken már együtt is fogunk játszani. Áginak hívják az Alhana zenekarból érkezett.

(Joe): Össze szeretnénk egy demót dobni valamikor az ősszel. Aztán talán a 2. nagylemezünk is elkészül a következő 40 évben. Aztán úgy néz ki, hogy őszre van egy pár állomásos turné a Casketgardennel,de ez még alakulóban van!

Magyarországon viszonylag nehéz angol nyelvű dalokkal érvényesülni, de mégis sok zenekar köztük Ti is angol nyelvű dalokat írtok. Szerintetek fog ez változni?

(Bécy): Nem fog, és mi is szeretünk angolul énekelni.

Miről szólnak a dalok?

(Bécy): Változó…prérifarkas, national geographic… (nevet)

 

A Szandra telefontéma-e a férfi rajongók között?

(Bécy): Persze, hát nagyon csinos ,a színpadon nagyon ott van. De ezeket így villámhártjuk, nem adjuk senkinek.

Hogy érzitek magatokat itt nálunk?

(Bécy): Zseniálisan!! Ide visszafogunk járni, az egyik legzseniálisabb koncert helyszín szerintem. Nagyon kedvesek és közvetlenek az emberek!

 

Köszönjük az interjút!