Sonic Rise interjú 1. rész
Írta: Gery   
2012. május 25. péntek, 16:31

IMG 8344A Kurvák és Gengszterek partiról az élménybeszámolók mellett az ott készült interjúkkal is megemlékezünk. Jöjjön elsőként a Sonic Rise-al készült maratoni beszélgetésünk, amit a tartós fgyelem érdekében két részben közlünk. Az interjúban elhangzó dologkat nem kell mindenhol komolyan venni, nem a konfliktus kirobbantás volt a cél!Jöjjön az interjú, ami visszahallgatva is akkora röhögést váltott ki, mint először élőben. Egy kicsit olyan, mint amikor chillit eszel: alul is, felül is megüt egyszer.

 

Nos, talán kezdjük ott, hogy a zenekar elődje a The Breed 2010-ben alakult…

Kákonyi Gergely Igen, szóval 2010-ben alakult a Breed és akkor a Gabi ( Huszti Gábor) meg a Cián nevű gitáros nyomták ketten a zenekart, tudod egy garázsban próbáltak és egy idő után szóltak pár embernek, hogy csatlakozzanak. Én 2011 augusztusában kerültem be a bandába és lekezdtem ott dobolgatni. Közben volt egy basszusgitárosunk, aki kiszállt és jött helyette a Márk ( Schneider Márk ) ő viszont már nem kapott lehetőséget, megtanulta az összes számot a Breeddel, aztán mi meg szóltunk, hogy feloszlunk. Ő ennek persze nem örült.

Huszti Gábor Még a búcsúkoncertre sem jött el. (nevet)

K.G. Aztán közben mi a Gabival már régóta tervezgettük, hogy lenne egy ilyen zenekar amiben kicsit ilyen eklektikusabb dolgokat belerakunk, és akkor ebbe belefért volna ez a hardcore, vonal – amit ugye játszunk is – egy kicsit punkos, kicsit metalos, kicsit hardcore, kicsit groove, kicsit funky, kicsit jazz, kicsit folk, kicsit folk-death, kis klasszikus, szimfonikus, barokk (nevet) és hát végül így, hogy a Breed földbe állt arra gondoltunk, hogy hagyjuk a Breedet, mert ami energiát abba beleölünk, azt egy másik zenekarra is fordíthatnánk amelyik lehet, hogy az már jbban is menne, mint akkor már a Breed. És így végül is megalakult a Sonic Rise, aminek akkor még nem volt neve, mert akkor még nem találtunk hozzá normális nevet. Még a Facebook-ra is felraktunk egy hirdetést, hogy keresünk nevet (nevet) és végül lett ez, hogy Sonic Rise, ezt az ötletet saját kútfőből merítettük még február elején, aztán elkezdtünk próbálni, megírtunk egy csomó számot, pontosan ötöt plusz két feldolgozást és akkor leszerveztek nekünk pár koncertet a kezdéshez, az első például Erdélyben volt, Székelyudvarhelyen, a második Marosvásárhelyen, aztán jött az Uzdi Motoros találkozó, ami az első itthoni bulink volt, és ez volt a negyedik. A jövő héten megyünk Pestre utána pedig megyünk Bonyhádra és meghívtak minket augusztusba Marosvásárhely mellé egy tóra, ami szintén fesztivál lesz, és tavaly fellépet a Király L. Norbi is és én nagyon örülök, hogy egy színpadra állhatok vele, remélem ugyanaz a színpad lesz. (nevet)

H.G. Egyébként ez egy 15 ezres fesztivál lesz.

És a Sonic Rise név egyébként honnan jött?
 
H.G. Házi feladat, mindenki találja ki, hogy mit jelent. Igazából „Donbóváron” különböző parkokban elrejtettünk kis cetliket ilyen rókavadászat szerűen, amikre rá van írva a megoldás.

K.G. Az elsőt azt Tatabányán rejtettük el, a másodikat Debrecenben, a harmadikat pedig Győrben.

H.G. „Dáblinban”  is elrejtettünk még egyet itt Magyarországon. (nevet)

K.G. Nem igazából a Sonic az a ugye a szuperszónikus cucc, a Rise az pedig az emelkedés szóval ezzel azt akarjuk mondani, hogy „huáá” (hörgés, egyszerre mindenki), mint amikor nagyon kell szarnod és szorítod míg hazaérsz és amikor végre otthon vagy akkor meg „puff”, na ezt az érzést szeretnénk a névvel reprodukálni.

H.G. Vagy nem.

K.G. Igazából pozitív töltetű nevet akartunk és ez „Nagyon gyors emelkedés” például kurva pozitív

H.G. Meg energikus.

Egyébként a Breed vagy A Sonic Rise zenei világát érzitek magatokhoz közelebb?

K.G. Én a Soulfy-ét. (nevet)

H.G. Egyénfüggő szerintem, ők igazából ugye később kerültek be a bandába és ott ugye már adott volt egy koncepció, amit már elkezdtünk a Ciánnal. Ott ugye adott volt már minden. Szóval nekik kettőjüknek nem annyira a Breed mint nekem.

Schneider Márk Igazából nekem a Breed amikor odakerültem egy csicsás, mai dolognak tűnt - ami egyébként nagyon tetszik meg kell jegyeznem – szóval ez metalcore-osabb elemekkel díszített, technikásabb zene volt, ami hozzám közel áll, de amit most csinálunk a Sonic Rise-al abban is bőven megvan az az erő.

H.G. De most már nem gondolunk a Breedre, mert február óta minden gondolatunkat leköti a Sonic Rise. Egyébként az volt a gázos, hogy decemberben felvettünk egy 3 számos EP-t, ami a feloszlásra készült el véglegesre és az egy kicsit fájó pont, de ezen most már kár gondolkodni igazából. És a Sonic Rise-ra koncentrálunk, amivel júniusban stúdióba vonulunk.

És ez milyen jellegű kiadvány lesz?

H.G. Egy 3 számos EP-t veszünk föl, aminek a bemutatkozás a célja, hogy promotáljuk magunkat. A felvételeket pedig a bajai Cyanide stúdióban fogjuk felvenni. Valszínüleg júlisra már lesz belőle anyag, mert júliusban már videóklipet fogunk készíteni. Igazából akarunk csinálni egy ilyen koncertképekből összevágott klipet és egy profin megrendezett klipet is.

Tervezitek az EP-t fizikális formátumban is kiadni?

H.G. Mindenképpen, letölthető lesz, méghozzá ingyen, de szeretnénk CD-t is csinálni hozzá, még ilyen hagyományosan gondolkozunk. És merch-ünk is lesz, mert lesznek pólók meg különböző kellékek.

K.G. Karkötők, bugyik.

S.M. Szexbabák

H.G. Sonic Rise feliratos „punpák”, vánpírok meg ilyesmik. (nevet)

És egyébként honnan jött a zenekar stílusa?

S.M. Ez az egész onnan jött, hogy a zenekar egyik nagy szlogenje, hogy „Ne bonyolítsd” a felállás hangszerileg szegényesebb, mint az átlag és ebből szeretnénk a legjobb, legdurvább dolgokat kihozni, amiben rohadt sok energia van és egyszerű.

H.G. Igen a lényeg az egyszerűség, de azért felépítjük odáig, hogy izgalmas legyen.

 

Ha definiálnotok kellene magatokat, akkor melyik zenekarneveket mondanátok összehasonlítási alapként?

H.G. Open Stage.

K.G. Micsoda?

K.G. Te nem ismered? Ki vagy rúgva!

H.G. Sziasztok, örülök, hogy itt voltatok a Sonic Rise feloszlásánál.

H.G. Szerintem amúgy mondja el mindenki a saját nevét.

K.G. Én nem szívesen hasonlítgatnék, inkább legyenek saját számok.

Igen, úgy lesz a legjobb.

K.G. Szerintem a Sonic Rise az a „Money” című számunk

S.M. Szerintem a Sonic Rise a „Keep Life Alive”.

 
topmenu