Agregator - Megnézhető az új klip, amiben még a nemrég elhunyt Liviczki Roland szerepel!
Írta: Slayer   
2013. június 10. hétfő, 20:07

Még tavaly decemberben forgatta le az Agregator zenekar a legújabb klipjét, a Romok között dalra, mely a tragikus körülmények között elhunyt Liviczki Roland basszusgitáros utolsó szereplése volt a zenekarban. A csapat egészen eddig várt a bemutatásával, most azonban elérkezettnek látta az időt, és már mindenki megnézheti.

A csapat így beszélt a klip elkészültéről:

"Az új klipünk az Emberség lemezünkön 2009-ben megjelent Romok között dalunk frissített, 2013-as változatához készült el. Az egész úgy indult, hogy a tavalyi Eredendő EP-hez tartozó klipünk (Egy nap a világ) elkészülte után szerettünk volna egy olyan videót is, amelyik nem 'csak sztoris', hanem inkább zenekari zúzdás. Az év közepe felé kezdett formálódni a pontos háttér, esélyessé vált, hogy az Artisjus Zenei Alapítvány tudná valamennyiben támogatni az anyagi részt. Ekkor kerestük meg Sánta Balázst, akivel a korábbi klipek is készültek, és aki teljesen pozitívan állt a felkéréshez. Már régebben is mondta, hogy van egy ismerőse, Bereznai Tamás, aki jól bánik a vizuális technológiával és mivel nagyon bejön neki az északi metal, ezért valószínűleg benne lenne egy közös munkában.

A választásunk azért esett a Romok között dalra, mert sokak kedvence, és mivel annak idején ez készült el utoljára, egy-két dolgot már másképp képzeltünk el benne. Mindemellett 2009 óta számos változáson esett át a zenekar, így szerettük volna minél inkább az aktuális felállás képére formálni a nótát - ezt pedig legjobban a vokálokon keresztül tudtuk megtenni. Így a legszembetűnőbb különbség a két változat között, hogy míg az eredeti nóta refrénjeiben Tanka Balázs közreműködött vendég-vokalistaként - és akinek ezt ezúton is nagyon-nagyon köszönjük - most a zenekar két 'új', 2011-ben csatlakozott tagja - Csóra Miklós és Horváth Gábor hozta a dallamos részeket. Tavaly ősszel kaptunk zöld utat az induláshoz és a videófelvételek el is készültek december elején.

A zord környezetet a Császár melletti volt szovjet rakétabázis két helyszíne - egy kaszárnya és egy atomfejtároló - biztosította, míg az északi hangulatot az év első hóvihara teremtette meg. A forgatás hidegben és jó hangulatban telt - és aki addig nem tudta, ott megtanulhatta, hogy van az az idő, amikor csak a tömény ad erőt és mindent lebíró akaratot ... és ahol a sör csak ballaszt.

A képanyag felvétele után két héttel mentünk volna az Audioplanet stúdióba, rögzíteni az új ének és vokál-részeket, azonban aznap hajnalban egy tragikus baleset során elhunyt a zenekarunk basszusgitárosa, Liviczki Roland.

A hír mindenkit sokkolt és minden zenekaros üggyel leálltunk. Pár hónapig nem látszott a hogyan tovább, a klipet mindenképpen be akartuk fejezni, de a folytatás kapcsán még hosszú ideig nem állt össze a kép. Az év első negyedében befejeztük a dal felvételeit, Jaya Hari das hangmérnök mindent megtett, hogy a nóta még erősebben szóljon, mint valaha - Sánta Balázs és Bereznai Tamás pedig a kész dal alapján nekilátott a klip vágásának és a vizuális varázslásnak.

A klip első változatának bemutatója április végén történt meg a Kék Yukban a Reason, Ideas és Green Men zenekarok társaságában létrejött Retro Gothic fesztiválon. Itt a zenekar az időközben Roland helyére visszatérő Lodeder László basszusgitárossal kiegészülve adott koncertet .

Mivel Lackó életében rendeződtek azok a helyzetek, ami miatt anno nem tudta folytatni az Agregatort, így most el tudta fogadni a felkérésünket és segített újraindítani a bandát, mert nélküle nem látszott, hogy miképpen állhatna össze újra a produkció.

Fenti premier után még kellett pár hét míg megtörténjenek a végső simítások, de most már itt a végső változat. Reméljük mindenkinek tetszeni fog, a zenekar pedig legközelebb a RockBeach fesztivál második napján lesz látható élőben."

www.agregator.hu

Agregator Facebook

Agregator - Romok között (2013)

 
topmenu