Kárpátia - Augusztus 20-án jelenik meg az új lemez, de 10 év elteltével itt az első klip!
Írta: Slayer   
2013. május 09. csütörtök, 20:15

Augusztus 20-án jelenik meg a Kárpátia zenekar legújabb nagylemeze, a száműzött címmel. És úgy döntöttek ehhez az anyaghoz három klipet is forgatnak, az első ma jelent meg, nem véletlenül május 9-re időzítve a megjelenést, amit alább a zenekar meg is indokol. a következő megjelenést május 23-ra ígérik.

Egy szökött hadifogoly éneke. Ezzel a címmel jelent meg ma az új lemezünkről az első bemutatkozó dal, amiről videóklipp is készült. Nem véletlen, hogy ma mutatjuk be. 1945. május 9-én a második világháborút az európai hadszíntéren befejeződöttnek tekintették. Törvényt ültek a győztes hatalmak a felelős politikai vezetők felett, Nürnbergben, Budapesten, de a hadifoglyok szabad prédává váltak.

Az elhurcolt százezrekre még ma is úgy tekintenek, mint kollektív bűnösökre, akikről még beszélni sem illik. A hadifoglyok nem számíthattak csak sorstársaikra, illetve önnön magukra, mert az új hatalom a BÉKE nevében lemondott róluk. A hazánkat megszálló szovjet hadsereg a magyar katonákon kívül elhurcolt nőket, papokat, tanárokat, földműveseket, magyarországi svábokat, és válogatás nélkül terelték Sztálin lába elé bizonyítékként, az elhúzódó harcok miatt. A magyarországi hadszíntéren ugyanis a szovjet vezető elvárásaival szemben többszörösére elnyúltak a harcok, és a vörös-hadsereg tábornokai sokkal nagyobb létszámú szemben álló haderőt jelentettek Sztálinnak, mint a valóság, így a hadifoglyok számát fel kellett nekik tölteni civilek tízezreivel, akiket tömeges transzportokban indítottak Szibéria felé.

A borzalmas megpróbáltatások ellenére többeknek sikerült hazaszökni, és elmesélni a fogságban látott gaztetteket. Hírt hoztak a még élőkről, katonaköpenybe rejtve hozták a nyírfakéregre jegyzett névsort, a halottak neveivel, és megpróbáltak tovább élni azzal a gondolattal, hogy mennyien maradtak még kint. Az elhoztuk nektek a békét jelmondata alatt többszázezer magyar katonát és civilt gyilkoltak le, tettek nyomorékká ama bizonyos május 9. után. Kérünk titeket, olvassatok utána annak a sok-sok beszámolónak, amit már fel lehet lelni az interneten a hadifoglyokkal kapcsolatban, és legyetek büszkék azokra, akik magyarságuk miatt lettek mártírrá!

Kárpátia - Egy szökött hadifogoly éneke

 
topmenu