Nine Inch Nails - Trent Reznor újraindítja a zenekart!
Írta: Slayer   
2013. február 28. csütörtök, 14:45

Ugyan a Nine Inch Nails is lefutotta a búcsúturnéját 2009-ben a 20 éves jubileumi körút során, de Trent Reznor máris bejelentette a csapat újraindítását. A jelenlegi felállásban a főnök Reznor mellett a King Crimson gitáros/énekese, Adrian Belew, a Jane's Addictionből volt basszusgitárosa Eric Avery, a Telefon Tel Aviv billentyűs/DJ-je, Josh Eustis, valamint két korábbi Nine Inch Nails zenész, Ilan Rubin dobos és Alessandro Cortini billentyűs/gitáros/bőgős.

A zenekar a nyári fesztiválszezonban már felbukkan majd néhány bulin, de ősszel egy teljes amerikai arénaturnét terveznek, 2014-ben pedig a világ többi részén is játszani akarnak. Ezek a tervek azonban nem befolyásolják, Reznor és neje Mariqueen közös csapatát a How To Destroy Angels-t, ez a formáció március 5-én jelenteti meg meg a bemutatkozó lemezét, Welcome Oblivion címmel, majd ezt követően egy rövid amerikai turnéra indulnak.

Belew vendégként már többször is szerepelt, a csapat lemezein, most azonban egyenlőre új albumról nincs szó, de reméljük ebben az igen erős felállásban erre is sor kerül majd, mivel Trent elmondása szerint folyamatosan jönnek az új ötletek.

Reznor így beszélt a csapat újjáalakulásának körülményeiről:

„Adrian Belew társaságában éppen pár zenei ötleten dolgoztunk, és ennek hatására elkezdtünk beszélgetni az élő előadásokról. Majd beindult az agyalás, és jó pár lépcsőfokkal később ez elvezetett ahhoz a döntéshez, hogy elgondolkodjunk rajta, mi is lehetne most a Nine Inch Nails. Először csupán egy koncertről volt szó, aztán felhívtunk pár barátot és átnéztünk egy csomó új ötletet, majd lekötöttük azt az egy bulit, ami után sorba jött a többi is."

A zenekar 2009-es turnéja elérte Budapestet is. Lemezt utoljára 2008-ban adtak ki, The Slip címmel.

Egy klasszikus!