Timo Tolkki's Avalon - Metal opera Kiskével, Allennel és Kakkoval!
Írta: Gery   
2013. február 27. szerda, 21:19

0212tolkkiA Stratovarius már most legendás egykori gitárosa, Timo Tolkki végre úgy döntött, hogy visszatér az önkéntes száműzetésből és ismét nekiáll annak, amihez a legjobban ért: a zeneszerzésnek! Az új projektje Timo Tolkki's Avalon néven fut és alapvetően egy metal opera lesz. A szándék komolyságát jelzi, hogy Timonak sikerült összehoznia egy olyan erős közreműködői listát, amit még Tobias Sammet is megirigyelne!

Május 17-én a Frontiers Records gondozásában érkezik Timo Tolkki új projektje a Timo Tolkki's Avalon első lemeze The Land Of New Hope címmel. Az album a mára már jól ismert rock/metal operák vonalán haladva egy történetet fog elmesélni nagyobbnál nagyobb énekesek segítségével! Eddig a következő zenészeket sikerült beszerveznie Timonak: Michael Kiske (UNISONIC, ex-HELLOWEEN), Sharon Den Adel (WITHIN TEMPTATION), Elize Ryd (AMARANTHE), Russell Allen (SYMPHONY X), ROB ROCK (DRIVER, IMPELLITTERI, M.A.R.S.), Tony Kakko (SONATA ARCTICA), Jens Johansson (Stratovarius), Derek Sherinian (ex-DREAM THEATER) és Alex Holzwarth (Rhapsody Of Fire).

Az alapvetően sci-fi jellegű történet a következő lesz: 2055-ben járunk, amikoris majdnem a teljes emberiség elpusztult földrengések, cunamik és természeti katasztrófák "jóvoltából". A túlélők kis csoportja pedig elkezdi felkutatni a számukra mendenéket és biztonságot adó mesés és szent helyet, amit "A remény új földjének" neveznek.

A lemez felvezetéseként már három promó videót is csináltak, íme: