Sepultura - Koncert Szombathelyen áprilisban!
Írta: Slayer   
2013. február 27. szerda, 18:37

Igazi metal ünnepre készülnek április 26.-án Szombathelyen, mikor is a brazil thrash legenda a Sepultura ad koncertet a városban. Az eseményből a szervezők egy minifesztivált húztak fel, hisz aznap fellép még a vasi székhelyen a Moby Dick, a Leander Rising, a Social Free Face, a Helland és különleges vendégként, a Seput ezen az európai turnéján végigkísérő Hammercult is.

Az Ismét hazánkba látogató brazil csapat igaz hogy ma már teljesen Cavalera mentes, és sokan csak az eredeti bandát ismerik el, de azóta bizony, már sok víz lefolyt a Dunán, hogy Max távozott, és már Igor is igen régóta nincs a zenekarban, Andreasék pedig bebizonyították, hogy igenis ennek a felállásnak is van létjogosultsága. És aki látta őket nyáron Fehérváron a Fezenen, vagy esetleg a Thrashfest Classic valamelyik állomásán, azok láthatták, hogy bizony még mindig rengeteg tűz van ebben a zenekarban, arról nem is beszélve, hogy Andreas személyében egy nagy kvalitású gitárossal is rendelkeznek, Derrick Green pedig egy igencsak szuggesztív frontember, aki olyan mérges szemekkel tudja belefröcsögni a mikrofonba a bűbájos thrash méregtémákat, hogy senkinek sem jutna eszébe, megkérdőjelezni, hogy ő ezeket bizony átélte és nem a tv-ből vette. Paulo Jr. mindig is csapat csendes tagja volt, és hosszú évtizedek óta hozza beton biztosan az alapokat, még ha időközben kicsit nagypapásra is váltott megrövidült ezüsthajával. a szemtelenül fiatal új dobos srác, aki akkor születhetett kb. mikor a többiek az Arise turnét tolták, remekül illeszkedett be és a 18 éves Igort idézi, a lébgép úgy pörög nála, mint szélkakas a tornádóban. Ez a felállás egy Best Of Sepultura programmal nem nagyon tud hibázni.

Nagyjából ez várható!

Külön öröm, hogy a koncert egy vidéki nagyvárosban kerül megrendezésre, reméljük a jövőben többször is lesz erre példa. Ehhez azonban az kell, hogy minél többen menjenek el a bulira, úgyhogy nyugat Dunántúl most meg lehet mutatni, bár biztosan lesz olyan fanatikus rajongó, aki képes lesz akár, (hogy egy régi klasszikust idézzek) Békésszentandrásról is elvonatozni a nyugati végekre.

És ugye ne felejtsük, hogy a Sepultura kezdetéig még megnézhetjük a brazilok turnépartnerét, az izraeli Hammercult-ot akik szintén az extrém thrash vonalról érkeznek és már tavaly is futottak egy kört Andreasékkal, nem mellesleg felléptek a "falusi" Wacken efsztiválon is. Eddigi egyetlen lemezük 2012-ben jelent meg Anthems Of The Damned címmel.

Hammercult - Above The Ruins

Valamint a honi thrash alapító atyái közé tartozó Moby Dick, akik a visszatérésük óta nem tudnak hibázni, folyamatosan szállítják a minőségi albumokat. Smici vezényletével a Keresztes vitéztől eljutunk majd a Durván akár a Vulkánig!

Soproni thrash orgia!

Vörös Attiláék pedig hozzák a hol zaklatott, hol szomorkás, néhol pedig kimondottan modernen zúzós Leander Rising slágereket. A nap egyetlen olyan bandája lesznek, akik lányok kedvéért pár lassú zongorás darabot is elővezetnek majd.

Leander Rising - Az ördög naplója (Talán április 26.-án is kinyílik)

A helyi Savaria hardcore hősök, a Social Free Face is tiszteletét teszi ezen az estén, akik mostanában ismét jóval aktívabbak, nem fognak finomkodni, hanem jól belemondják mindenki arcába a saját véleményüket a világról és arról, ami abban zajlik.

A feltámadt Savaria HC!

A Helland zenekarnak pedig ez lesz a bemutatkozó koncertje, szóval nem gyengén kezdik, persze ha aláruljuk, hogy a zenekart a volt Pokolgép gitáros Nagy Dávid alapította és a dob széken a szintén ex Gépes Czébely Csabi ül, akkor már érthető az ő felbukkanásuk.

Az egyik első dal a Hellandtól!!

Ez így egyben egy nagyon ütős program, inkább már egy minifesztiválra hasonlít, Mazsi ügyesen összehozta a bandákat! Így aztán nem is lehet kérdés, hogy április 26.-án a magyar kemény zene fellegvára ha csak egy napra is, de mindenképpen Szombathely lesz.

2013. április 26. Szombathely Agora Sportház

Kapunyitás:17:30 Kezdés:18:00

Fellépők: SEPULTURA, Leander Rising, Moby Dick, Helland, Social Free Face, Hammercult

Jegyek elővételben áprilsi 16-ig 4990,-Ft-ért.

Április 16-tól és a helyszínen 5990,-Ft-ért.

Részletek a facebook oldalunkon ( Sepultura - Szombathely 2013)

Eseményoldal: www.facebook.com

Jegy elővételi helyek:

VESZPRÉM ( Alexandra Könyvesbolt, Balaton Plaza)

GYŐR ( Alexandra, Győr Árkád )

ZALAEGERSZEG ( Alexandra, Zala Plaza )

NAGYKANIZSA ( Alexandra, Kanizsa Plaza)

SOPRON ( Szkítiánosz Könyvesbolt, Előkapu u.)

KAPOSVÁR ( Loco Tattoo, Rippl Rónai tér 2.)

SZOMBATHELY ( Agóra jegyiroda, Belsikátor 1.)

KÖRMEND ( Lokálpatrióta Étterem, Bástya u. 8.)

Online jegyrendelés: www.rocketrider.hu