Vista Chino - Azaz Ex Kyuss Lives!, jön az új lemez, ami akkor most az első!
Írta: Slayer   
2013. február 27. szerda, 14:30

A most zajló ausztrál Soundwave fesztiválsorozaton adja a Kyuss Lives! legénysége az utolsó bulikat ezen a néven.  Mint már írtuk, ezt követően már a a Vista Chino nevet használják majd. A három volt Kyuss tagot John Garcia, Brant Bjork, Nick Oliveri és Bruno Fevery gitárost takaró csapat nyáron adja ki ezen a néven a bemutatkozó anyagát.

Mint ismeretes, a csapatot a régi kyussos zenésztársak, Josh Homme gitáros és Scott Reeder basszer perelte be a névhasználat miatt. a bíróság pedig olyan döntést hozott, hogy a Garcia és Bjork vezette csapat, az élő fellépéseken ugyan használhatja továbbra is a Kyuss Lives!nevet, feltéve, hogy a Lives! szó ugyanakkora betűkkel kerül kiírásra, mint a Kyuss. Lemezt azonban, nem jelentethetnek meg ezen a néven, sem stúdió, sem koncert albumot, sem bármi mást. Ha ezt a rendelkezést megszegik, akkor a Kyuss Lives! szó használatától is eltilthatják őket. Ezért a csapat novemberben úgy döntött, Vista Chino néven folytatja tovább a zenélést.

Brant Bjork dobos nyilatkozott a Music Feedsnek a névváltoztatásról:

„Mindig megkönnyebbülés, ha egy konfliktus lezárul, és az emberek tovább léphetnek azon. Mi most itt tartunk, és mindannyian remekül érezzük magunkat. Bizonyos emberekkel összeveszni,nindig szerencsétlen dolog, de a zenekarban kiváló most a hangulat, és csak arra koncentrálunk, amihez igazán értünk, ez pedig a zene. A névváltoztatás mentálisan, spirituálisan és természetesen anyagilag is üdítően hatott ránk, de összességében mi zenészek vagyunk, nem a nevek vagy az üzleti dolgok érdekelnek. Professzionális zenész vagyok, a zene a szenvedélyem. Ez az egész nem törte meg a zenészi énemet, és ezt a többiekről is elmondhatom. De sokat tanultunk belőle. Különös kaland volt, de most végre visszatérhettünk a rockhoz.”

Bjork elmondása szerint a Vista Chino bemutatkozó anyaga már nagyrészt elkészült, és jelenleg a keverése folyik. A megjelenés valamikor nyárra várható, azonban a Soundwave koncerteken már játszanak egy új nótát róla, Dragona címmel.

Ez még Kyuss Lives!