Amorphis -Augusztusban a Fezenen, de előtte áprilisban jön az új album a Circle!
Írta: Slayer   
2013. február 13. szerda, 20:45

Már biztosan fellép, az idei Fezen fesztiválon a finn Amorphis is akik augusztus 3.-án veszik birtokba a színpadot.  Azonban, mielött Székesfehérvárra látogatnának, április 19.-én végre kiadják, az új albumukat Circle címmel. A lemezt a Nuclear Blast jelenteti meg, a producer a Hypicrisy, Pain főnök Peter Tägtgren volt. A koncept anyag borítóját és a  dallistáját, már nyilvánosságra hozták. A tagok elmondása szerint az új album rengeteg újdonságot rejt majd.

Esa Holopainen gitáros így beszélt erről:

„A The Beginning Of Times promotálása alatt az éreztük, hogy folyamatosan ugyanazokat a dolgokat mondjuk el a stúdiózásról és a dalok alkotásáról,mikor erről megkérdeznek minket.És ugyan a zene erős volt, de az anyag elkészítésében nem volt semmi meglepetés és végig csak a már megszokott biztos klisséket használtuk. Most egy új teret adtunk a kreatív folyamatoknak, ami sokat segített nekünk abban, hogy még inkább erre az anyagra koncentráljunk. A dalok brutálisan erősek, bombasztikusak és fejszaggatóak.”

A zenekar egy olyan konceptalbumot készített, ennek középonti szereplője egy olyan ember, aki egy negatív élmény után rájön, hogy miként szabadíthatja fel a belsejében szunnyadó erőt, és ebben a segítségére van,  egy másik időből és dimenzióból érkező vezető,  a végén pedig a finn múltat segítségül hívva megtalálja a saját múltját, a spirituális törzsét.

Tomi Joutsen énekes beszélt a koncepcióról:

„A Circle cím az egységre utal. Annak idején, amikor valami kiemelt ügyben döntést kellett hozni, a bölcsek egy körbe ültek, és ebben nem mindenki vehetett részt. A történetben a főszereplőt ebbe, a bölcsek körébe hívják meg.”

A Circle számlistája:

01. Shades Of Gray

02. Mission

03. The Wanderer

04. Narrow Path

05. HopelesTomi Joutsen énekess Days

06. Nightbird's Song

07. Into The Abyss

08. Enchanted By The Moon

09. A New Day

10. Dead Man's Dream (bónusz)

A limitált digibook kiadáshoz csatolnak egy bónusz DVD-t is, ami tartalmaz majd, egy dokumentumfilmet valamint a Nightbird's Song videóklipjét. És természetesen lesz a szokásos bakelitkiadás, szimpla CD és hivatalos letöltés is.

Még a régi séma szerinti dal!