Január havi záradék!
Írta: Slayer   
2013. február 09. szombat, 20:37

És már el is telt az év első hónapja, ezzel ismét okot adva egy kis összegzésre és előretekintésre. Január elvileg mindig az év legnyugisabb hónapja, mert a nagy ünneplések után a hideg időben, mindenki inkább elkezd a tavaszra, a fesztivál mániások pedig már a nyárra tervezni. Az idei január sem volt kivétel, a már előbb felállított séma alól, nemzetközi koncertek sem nagyon voltak, inkább csak egy-két club buli az örökké pörgők számára.Most már azonban jön a farsangi időszak, amikor is beindul az élet, jönnek a farsangi koncertek, szalagtűzők.

Február 7.-én Slash is tiszteletét tette nálunk egy teltházas Aréna koncerttel. Az ilyen esemény mindig jót tesz szeretett műfajunknak, mert új emberek kezdenek el érdeklődni a metal, hard rock zene iránt, a média felhajtás miatt, ráadásul olyan emberek viszik el gyerekeiket a koncertre, akik anno csak a Guns-t ismerték, mint rock zenekar. Én igenis vallom, hogy kellenek az ilyen teltházas bulik, mint az AC/DC, a Metallica, vagy most Slash. Nagyon sok turné fut mellettük, sokszor vállalhatatlan nézőszámmal, de talán ez hitet ad a furgonban fagyoskodó, zsíros kenyéren élő zenekaroknak is, hogy bizony el lehet ide jutni. Innen is kívánok kitartást, az Európa turnéra induló Don Gatto legénységének, valamint az úton levő Ancsynknak és Ádám barátunknak, akik nem a csillogásban élnek, de mozgásban tartják a rock n ’roll gépezetét. Valamint még egy zenekarnak kívánok nagy kitartást, hogy végigvigyék azt, amibe belekezdtek, ez pedig nem más, mint az Inside My Head csapata. Rövidesen Bécy megoszt veletek pár új információt, a most már Manchesterben székelő csapat háza tájáról. És ha már itt tartunk, van nekünk még egy kicsit belsős zenekarunk, akik segítik a munkánkat, természetesen az össze többi helyi zenekar mellett, ez pedig a Hátsó Ajtó, akiknek szépen ível felfelé a karrierje, most jelent meg egy interjú a Rockinformban, és a nyári fesztiválokon is elcsíphetőek lesznek a srácok. A Szalagon gyártva album pedig rövidesen fizikálisan is megjelenik. Márciusban pedig a Dombóvárra látogató Tankcsapda előtt játszanak.

Az előző szavazáson arra voksoltatok a legtöbben, hogy Maráczi Petivel olvasnátok szívesen interjút. A beszélgetés már le is zajlott rövidesen meg is kapjátok, nagyon érdekes lesz, mert nem átlagos témákat érintettünk. Azokról sem feledkezünk, meg akik nem nyertek, de szép számú szavazatot kaptak, igyekszünk velük is tető alá hozni egy kis beszélgetést. (Kukovecz Gabi, Paksi Endre, Ermi).

Dombóváron ugyan nem lesznek most koncertek az utóbbi idők érdektelensége, minket is arra kényszerít, hogy kicsit ritkábban, szervezzünk, de azért a későbbiekben természetesen ismét lesz helyi koncert, helyi zenekarokkal, mert az nekünk ugye kell. És ugye mit tervez az ember ilyen sötét hideg havas időben, természetesen a nyári fesztiválokat, amiben idén sem lesz hiány, még ha van is pár kisebb kezdeményezés, ami az utóbbi időben sajnos kimúlt, és hiányoljuk, mint a Pollen. És sorra jönnek a nagy fesztiválok húzónevei, a héten is bejelentésre került pár nagy név, mint Pl. a Slayer Hegyaljára, vagy a Fear Factory Fezenre, szóval úgy néz ki idén is érdemes lesz útra kelni. És akkor még nem is beszéltünk a határ melletti Novarock szinte Kánaánt felvonultató kínálatáról, igaz ott azért az árak is más kategóriát képviselnek. De mivel egyelőre úgy néz ki a legnagyobb bandák, Maiden, Whitesnake, Saxon, Kiss, Rammstein nem lépik át a magyar határt, aki rájuk kíváncsi annak utazni kell.

De én arra bíztatok mindenkit, hogy ha külföldre is megy, legalább egy magyar fesztivált is látogasson meg a közelében, mert remek magyar zenekarok vannak, a felszín alatt, akiket érdemes megnézni és nincs is annál jobb, mint egy fesztiválon új kedvencet találni. Reméljük, hogy a fesztiválszervezők is így gondolkodnak és nem ugyanazokat a bandákat lehet elcsípni minden nagyobb fesztiválon. Szóval nézzétek majd meg a kisebb zenekarokat is a nagy fesztiválokon, hogy belőlük is legyen egyszer Tankcsapda, Pokolgép, Ossian stb. Illetve vannak ma már nagyon jó kisebb fesztiválok, ahol nagyon olcsón lehet szórakozni és bizony roppant minőségi feltörekvő zenekarokkal találkozni., ilyen Pl. a Sz.A.R fesztivál. Ami nem hogy nem szar, de kimondottan jó. Mi is megpróbálunk, majd minden infót begyűjteni és azt veletek megosztani.

És persze mi is várjuk veletek együtt a tavaszt, ami elhoz nekünk ismét pár remek zenekart. A Szerkesztőség egyelőre a Gamma Ray/Helloween bulira van ráizgulva, aki teheti, nézze meg őket, mert egy hihetetlenül nagy párosítás, pár éve már volt szerencsém elcsípni őket ebben a formában.

És olvassatok minket továbbra is, nagyon jó látni, hogy milyen szépen nő az oldal látogatottsága, minket ez az öröm mozgat.

Köszönjük!

Long Live Heavy Metal

Slayer