Amon Amarth - Illusztris vendég a készülő új lemezen!
Írta: Slayer   
2013. február 09. szombat, 14:19

Javában dolgozik a júniusban a Metal Blade-nél megjelenő új lemezén, a svéd Amon Amarth legénysége. a srácok az új anyagról azt mondták, hogy szeretnének vele egy új irányba elmozdulni, egy kicsit frissíteni az eddigi recepten, és mindezt megerősíti, hogy a napokban nem más, mint a Candlemass egykori énekese, Messiah Marcolin csatlakozott a srácokhoz és Andy Sneap producerhez egy angliai stúdióban.

Annyit lehet egyenlőre tudni, hogy egy dalban biztosan vokálozni fog ezzel is színesítve az énektémákat. Az igen egyedi hangjáról elhíresült énekes, másik ismertetőjele az volt, hogy a régi Candlemass bulikon szerzetesi ruhában lépett fel. Marcolin amúgy 1987 és 1991 között, majd 2002-ben, illetve 2004 és 2006 között töltötte be Candlemass énekesi posztját, és a zenekar olyan klasszikus albumokat adott ki vele, mint pl.a Nightfall, az Ancient Dreams vagy a Tales Of Creation.

A zenekar karrierje egyenesen ível felfelé, azonban az utolsó albumnál,a 2011-es Surtur Risingnál, már többen megjegyezték kritikusan, hogy semmi előrelépés nem történt zeneileg. A csapat is úgy érezhette, hogy változásra van szüksége, ezért az új albumot már Andy Sneap-pel rögzítik, aki bizonyított már a Testament, az Exodus, az Accept, a Machine Head vagy az Arch Enemy mellet is.

Olavi Mikkonen gitáros így beszélt a producer választásról a Decibel magazinnak:

„Mindenképpen változtatni akartunk, és Andy-n pedig már gondolkodtunk pár éve. Miután személyesen is találkoztunk vele, tudtuk, hogy remek kapcsolatot fogunk kialakítani vele. Meg vagyunk róla győződve, hogy a lemez szakítani fog."

A teljes tavalyi Wacken buli!