Overload Fesztivál - Már 3. alkalommal Bonyhádon!
Írta: Slayer   
2013. február 05. kedd, 15:55

 

Április 12.-én már 3. alkalommal rendezik meg Bonyhádon az Overload fesztivált. a recept maradt a régi, így a főszervező helyi Sonic Rise zenekar mellett főleg környékbeli, de egy -két távolabbi zenekar is belefér a programba. Az első két telt házas buli után, a felhozatalt elnézve, most sem csalódhat senki aki aznap este az Overloadon akar szórakozni.

A Sonic Rise most jelentette meg fizikai formátumban is a debütáló EP-jét, Do Not Complicate címmel, de természetesen továbbra is ingyenesen letölthető. Ezzel párhuzamosan, pedig folyamatos koncertezésbe kezdtek.  Az új dalok is készülnek, és előreláthatólag még idén megörvendeztetnek minket egy új EP-pel.

Huszti Gabiék mellett ezen az estén ismét ott lesznek országos cimboráik, akikkel még a próbahelyet is megosztják, ez a zenekar pedig nem más mint a szekszárdi Don Gatto, akik nem mellékesen a Fémvár olvasóinak szavazatai alapján elnyerték az év zenekara címet. Ők egyenesen a Pro-Pain-el közös Európa turnéjukról érekeznek szomszédolni egyet. Acélos Balázsék nemrég adtak ki a No mute társaságával közösen egy Split EP-t,  a The Great Split Swap-ot. A lemez érdekessége, hogy a csapatok egymás dalait dolgozták fel, zenekaronként 2-2-t.

A fesztivál nagy hazatérője minden bizonnyal a budapesti Dharma énekesnője Ani lesz, aki új zenekarával először ad koncertet szülővárosában. A tavaly megjelent nagy sikerű Dharmageddon lemezével koncertezik jelenleg a zenekar. Ez volt Ani bemutatkozó anyaga, ami egyes külföldi lapok szerint az év albuma volt 2012-ben. A csapat jelenleg éppen egy 8 állomásos franciaországi turnét bonyolít le, a besançoni Khynn társaságában.

Visszatér a pécsi Dirty Dawn is, akik jelenleg éppen a legújabb EP-jüket rögzítik, ahol is még a hazai rockabilly egyik legismertebb előadója, a Mystery Gang triója is besegít a srácoknak. A megjelenést februárra ígérik a fiúk, de ezen a koncerten már biztosan játszanak új nótákat is. És ha igazak a hírek, rövidesen a Sonic Rise társaságában ők is külföldi turnéra készülnek.

Egy igazi kúriózum lesz a székesfehérvári ős hardcore brigád,  a Septic Pain felbukkanása, az Alba Regia Hardcore alapítói 2001-es feloszlásuk után tavaly úgy döntöttek újraindítják a bandát. És visszahoznak vmit a 90-es évek igazi hardcore mozgalmából.

Az est egyik meglepetés csapat lehet a vidéken még kevésbé ismert, de a fővárosban már több nagysikerű koncertet adó Samas, akik modern metálként jellemzik magukat, de most senki sem az Insane, Subscribe vonalra gondoljon, a srácok magyarul nyelvű szövegekkel operálnek és keményen lezúzzák bárki fejét. a Kárász tesók által létrehozott csapatnak, van még egy jellegzetessége, egy igazán csinos, de nagyon tehetséges női dobos, ami erre a műfajra nem annyira jelelmző. aki estleg ismerkedni szeretne a közelben az est szereplőivel az megteheti február 15.-én Kaposváron a Grimaszban, ahol aznap este a Samas, és a Dirty Dawn mellett fellép még a Limbless, a Cadaveres és a Sustain is.

A környék rock életét hivatot bemutatni ezen az estén, a teveli Forrás zenekar, akik hagyományos Rock zenéjükkel a sok zúzást ellensúlyozzák aznap.  Aki szereti a régi nagyokat nem régiesen előadva, az feltétlenül nézze meg őket!

Az esemény Facebook oldala!

Sonic Rise: Do Not Complicate EP

Don Gatto/No Mute: The Great Split Swap EP

A Dharmageddon album első kisfilmje: One by One!

Dirty Dawn :Hey Mama! Itt még a Mystery Gang nélkül.

Parazita a Samas első hivatalos klipje!

 
topmenu