Avantasia - Borító, dallista és az első dalrészlet
Írta: Gery   
2013. február 03. vasárnap, 17:42

avantasialogoMárcius 30-án jelenik meg a Tobias Sammet féle metal opera legújabb része The Mystery Of Time címmel. A készülő lemez dallistáját korábban már ismertettük, azóta már az ismert fantasy festő, Rodney Matthews által készített borítót és az egyik dal rövid részletét is nyilvánossá tette Tobias.

Már nem kell sokat várnunk, hogy végre megjelenjen az egyik legkülönlegesebb metal produkció, az Avantasia legújabb lemeze. Tobias Sammeték március 30-án a Nuclear Blast égisze alatt fogják piacra dobni a korongot, aminek a borítóját az elismert grafikus Rodney Matthews festette. Tobi így adott hangot a lelkesedésének: "Hatalmas megtiszteltetés nekem, hogy Rodney készíti az album borítóját! Mióta kiderült, hogy az új lemez egy adott koncepció köré fog épülni, ami egy mágikus, elvarázssolt hangulatot kölcsönöz nem is tudtam másra gondolni, aki alkalmasabb lenne a feladatra, mint Rodney! Tartottunk néhány szakmai megbeszélést mielőtt munkához látott volna és úgy érzem, hogy a kezdetektől fogva nagyon inspirálóan hatott rá ez az egész! Rengeteg energiát fektettem abba, hogy egy elbűvölő, részletgazdag lemezt hozzak össze és Rodney is óriási lelkesedéssel dolgozott, hogy ugyanezt a hatást érje el a borítóval. Ez egy teljesen új fejezet az Avantasia történetben és ez a legjobbat érdemli, a kedvenc festőmet, a gyerekkori hősömet, Rodney Matthews-t!"

További újdonság, hogy a lemez egy szimfonikus zenekarral, a babelsbergi German Film Orchestrával készült, ilyenre még nem volt példa a projekt történetében. Az alábbi videóban látható egy rövid részlet a nagyzenekari részek rögzítéséről, majd egy részlet immáron metalos vonalról, Michael Kiskével!

p17ibehcf8m0f1v75hheuk21nmi4

A dallista tehát a következő:

1. 'Spectres'
2. 'The Watchmakers' Dream'
3. 'Black Orchid'
4. 'Where Clock Hands Freeze'
5. 'Sleepwalking'
6. 'Savior In The Clockwork'
7. 'Invoke The Machine'
8. 'What's Left Of Me'
9. 'Dweller In A Dream'
10. 'The Great Mystery'