Esperfall - Új videoklip premier: 'Plato's Cave'
Írta: Slayer   
2022. július 31. vasárnap, 20:08

Új klippel jelentkezett a hazai melodikus death/power metalt némi Children of Bodom hangulattal megspékelő Esperfall. A fővárosi zenekar az áprilisban megjelent 'Origins In Darkness' lemezük 'Plato’s Cave' dalához készített egy kisfilmet. A képes anyagot a [S]SYNDROME PRODUCTION készítette, míg a hanganyag a Denevér hangstúdióban került rögzítésre.

Esperfall - Plato’s Cave

Sima Nóra énekesnő a 'Plato’s Cave' dalról:

"Ehhez a számhoz az inspirációt a Platón féle barlanghasonlat adta. Ez a teória felvázolja, hogy a saját észlelésünk mennyire eltérhet a valóságtól és hogy milyen könnyen kerülhetünk kitaszított helyzetbe pusztán azért, mert az addigi tapasztalataink alapján másképp reagálunk a minket ért ingerekre. Ez a dal ezt adja át a saját értelmezésünkben, azt amit a saját életünkben nekünk ez a gondolatmenet jelent. Ez az idea napjainkban egyre inkább releváns, hiszen egyre több szabadabb gondolkodású ember dönt úgy, hogy a régi mintákat elhagyva másképp élnek miközben valóban elindul bennük az ébredés folyamata és hirtelen meglátják a toxikus, mesterséges környezetet és viselkedésmintákat amit a társadalmunk elvár vagy normálisnak tart. Ez a dal azoknak, illetve azokért szól akik el mernek rugaszkodni a megszokott gondolkodásmódtól és vállalják a nehézségeket, amik ezzel a spirituális megközelítéssel járnak."

Pécz Attila dobos a 'Plato’s Cave' dal klipjéről:

"Ehhez a dalhoz egy kifejezetten ősi, elementáris képi világot és hangulatot képzeltünk el, így a klipet az éjszaka közepén a szabadban forgattuk. A tűz és a vaksötét kontrasztja még többet ad a misztikus hangulathoz és szépen kapcsolódik a témához amiről a szöveg szól. A forgatás meglehetősen intenzív volt és kénytelenek voltunk rekordidő alatt abszolválni, mivel az egyre gyakoribb mennydörgések folyamatosan emlékeztettek rá, hogy már nincs sok időnk hogy minket is elérjen a közeledő vihar... A klipben látható jó néhány villámcsapás nem utómunka eredménye, hanem teljes mértékben valódi!"

A videoklip a [S]SYNDROME stábjának köszönhető, a hanganyag a Denevér Hangstúdióban készült.

 

CD rendelés:

https://shop.hmusic.hu/eloado/esperfall

Online streaming:

https://songwhip.com/esperfall/act-i-origins-in-darkness

Esperfall - Retreat Into Dreamland

Az Esperfall tagsága:

Sima Nóra - ének

Wachal Péter - baszusgitár/ének

Zathureczky Zsombor - billentyűk

Gábeli László - szólógitár

Kerek Szabolcs - ritmusgitár

Pécz Attila - dob

Esperfall - Tempest In Paradise

Esperfall Online:

https://www.facebook.com/esperfall

https://www.instagram.com/esperfallofficial/

 

 
topmenu