Kreatív fotókampánnyal ráz fel a Rock the Planet csapata - hat zenész áll ki a bolygóért!
Írta: Slayer   
2022. július 19. kedd, 17:08

Tavaly nyáron indult útjára egy kampánysorozat, amiben zenészek, valamint zeneipari dolgozók, fesztiválszervezők, újságírók, fotósok, sajtósok fognak össze azért, hogy megmutassák mennyire egyszerű, a hétköznapokba illeszthető és mindeközben menő dolog vigyázni a környezetünkre.

Most pedig eddigi legnagyobb projectjükkel rukkolnak elő: ismert zenészeket, zenekarokat kértek fel egy-egy fotóra. Az elsőre esztétikus, különleges alkotások témája egy-egy környezetvédelmi problémára hívja fel a figyelmet, a maga egyedi, elgondolkodtató, a témára érzékenyek számára kissé sokkoló módján. De nézzük csak, kik a fotókon szereplő zenészek, és miért, milyen üzenettel csatlakoztak a Planet-kampányhoz:

Molnár Ferenc / Caramel: NEM OKÉ a csökkenő zöld terület

„Optimista ember vagyok, hiszem, hogy még nem vagyunk teljesen elkésve a változtatással. A Föld valóban bajban van, és azt az edukációt, hogy vigyázzunk rá, nem lehet elég korán elkezdeni, és nem lehet elégszer mondani sem. Egyértelmű, hogy szívügyem a bolygó sorsa, hiszen itt élek én is. Ezért is csatlakoztam a planetes srácok akciójához, mert minden apró lépés számít, pro és kontra is. Igen, egyetlen eldobott szemét és egyetlen új fa ültetése is..

Kaldenekker Feri: NEM OKÉ a vízbe dobált szemét

„El kell kezdenünk tényleg tenni valamit, mert bosszantó ez a nemtörődömség, ami most van. A környezetvédelem, az állatvédelem régóta szívügyem.”

Schoblocher Barbara/ Blahalouisiana: NEM OKÉ a pazarlás!

„Örültem a felkérésnek, nem is kérdés. Ez egy fontos ügy, és felelősséggel tartozunk a saját és a következő generációk jövőjéért is!

LAZARVS: NEM OKÉ a légszennyezés

„Nagyon fontos számunkra, hogy felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy mennyire kritikusan szükséges most odafigyelni arra, hogy mit, hogyan cselekszünk a világban. Előbb-utóbb önmagunktól fogunk megfulladni, ezért is szerettünk volna nagyon csatlakozni mi is a kampányhoz.” 


„Aztán most jön a feladat talán legnehezebb része: a fotókat igyekszünk minél több helyre eljuttatni, szeretnénk, ha tényleg mindenhol ott lehetnének, mert égető fontosságnak tartjuk, hogy egy érthető, fiatalos, úgymond haveri beszélgetés indulhasson útjára környezetvédelem témában. És ha már csak egy ember fog amiatt máshogy gondolkodni, amit teszünk megérte az egész buli! – fogalmaz a Rock the Planet csapata nevében az egyik megálmodó, Kurcz Orsi.


A kampányról bővebben a social felületeinken olvashattok:

FB: https://www.facebook.com/rocktheplanethungary

IG: https://www.instagram.com/rocktheplanethungary/


Legközelebb itt találkozhattok velünk:

2022. július 29-31. Művészetek Völgye, Zöld Udvar


 
topmenu