Őrzöm a lángot tábor 2. - Rockzene, irodalom, íjászat, hagyományőrzés! (Július 22-24-én Püspökhatvanban.)
Írta: Slayer   
2022. július 12. kedd, 16:54

Váctól harminc kilométerre, a kocsival fél órányira lévő Püspökhatvanban - a Pince Clubban - idén második alkalommal rendezik meg az Őrzöm a lángot kulturális és zenei tábort, a hasonló nevű programsorozat központi rendezvényét. A rendezők kiemelt céljuknak tekintik, hogy a fiatalabb nemzedékekkel megismertessék a hagyományainkra épülő értékeinket, és hangsúlyozzák, hogy a tábor egyben egy Kárpát-medencei találkozó is, amelyre minden elszakított területről érkeznek előadók és vendégek.

„Ez egy zenei és kulturális rendezvény, ahol lehetőség szerint teret kívánok adni az összes magyarlakta régió valamilyen formájú képviseletére, ezzel is erősítve nemzeti összetartozásunkat. Aki eljön az Őrzöm a lángot táborba, az erős és valódi „magyarságpillanatot” élhet át." - mondta Fábián Zoltán gitáros-énekes, a tábor főszervezője.

A kétnapos rendezvényen fellép Rudán Joe (a Pokolgép és P. Mobil ex-frontembere), Ézsiás Péter a Historica zenekarból, valamint Fábián Zoltán & Juhász Róbert (Firkin) adnak elő akusztikus koncertet. Fellép továbbá a Mad-Ness zenekar, a Chrome RT, valamint a BorzsaVári népzenekar Kárpátaljáról.

A kulturális programok közül kiemelkedik Pataki Tamás erdélyi író legújabb könyvének, a Hazatért Hungáriának a bemutatója, valamint Thököly Vajk szilágysági és Tóth Zoltán felvidéki költő előadásai. Az eseményen előadást tart a péceli Wass Albert Társaság és a Patrióták közössége is megismerteti sokrétű tevékenységét. A gyermekekről sem feledkeznek meg a rendezvény szervezői: a résztvevők állandó programként kipróbálhatják a fafaragást, melyet Kincses János szilágysági fafaragó oktat, illetve az íjászatot és jurtaállítást a Horka Íjászainak segítségével; a Hajni & Tomi fellépőpáros pedig gyerekkoncerttel készül.

A II. Őrzöm a lángot táborba minden nemzedéket szívesen várnak, a kiskorúaktól a szépkorúakig mindenki megtalálhatja a számára értékes programot. A tábor házirendjét rendkívülien fogalmazták meg a szervezők, mely mindössze ennyiből áll:

„Tégy valami jót”.

Ennek jegyében minden a táborba belépő személy kap egy cetlit, ahová felírhatja a rendezvény idején tett jócselekedét; a tábor zárásaként a gyermekek felolvassák a tábortűznél ezeket.

Honlap:

https://orzomalangot.hu/

Facebook oldal:

II. Őrzöm a lángot tábor 2022


Részletes program:


július 22. (péntek)

14:00 - KAPUNYITÁS

20:00 - CHROME RT

21:00 - ÉZSIÁS PÉTER (HISTORICA) - AKUSZTIKUS KONCERT

22:00 – MAD-NESS ZENEKAR


július 23. (szombat)

14:00 - HAJNI ÉS TOMI GYEREKKONCERT

15:00 - ÍJÁSZ BEMUTATÓ - HORKA ÍJÁSZAI

15:30 - PATAKI TAMÁS ERDÉLYI ÍRÓ KÖNYVBEMUTATÓJA

16:15 - TÓTH ZOLTÁN - FELVIDÉKI KÖLTŐ

17:00 - WASS ALBERT TÁRSASÁG PÉCEL

18:00 - BORZSAVÁRI ZENEKAR - KÁRPÁTALJA

19:00 - THÖKÖLY VAJK - SZILÁGYSÁGI KÖLTŐ

19:30 - FÁBIÁN ZOLTÁN - AKUSZTIKUS KONCERT

21:00 - RUDÁN JOE - AKUSZTIKUS KONCERT

22:00 - ŐRTŰZGYÚJTÁS


július 25. (vasárnap)

KÖZÖS REGGELI

TÁBORZÁRÁS


Állandó programok:

ÍJÁSZAT - Horka íjászai

FAFARAGÁS - Kincses János fafaragó

KÉZMŰVES FOGLALKOZÁSOK

KIRÁNDULÁS

SPORTOLÁSI LEHETŐSÉG

RAJZVERSENY GYEREKEKNEK

JURTAKIÁLLÍTÁS


A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!

 
topmenu