Fattyú - Ősszel érkezik a hazai black metal projek új albuma, itt az első dal: 'Légzés'
Írta: Slayer   
2022. július 10. vasárnap, 19:59

Pár napja hozta ki az első új dalát 'Légzés' címmel az alföldi black metal projekt, a Fattyú az ősszel megjelenő 'Puszta' elnevezésű következő albumáról. A 'Légzés' dalban a győri hardcore brigád, a BIPØLARIS énekese Németh Attila (Soma) vendégeskedik. A felvétel és a keverés a Markaláb Stúdióban készült, a keverést és a mastert a zenekar frontembere Avius követte el.

Fattyú - légzés km. Soma (BIPØLARIS)

Avius, a Fattyú frontembere Soma vendégeskedéséről:

Légzés címmel megjelent az alföldi blackmetal projekt Fattyú legújabb dala, melyben Németh Attila SOMA, a BIPØLARIS zenekar frontembere vokálozik. Aki követi a Fattyú facebook-oldalát, annak nem túl meglepő a vendég kiléte, ennek ellenére mégis különleges kollaborációról beszélhetünk, hiszen a két zenekar az underground két teljesen más pólusán munkálkodik.”

Szintén Avius az új dalról és az őszre várható új lemezről:

„A »puszta« címet viselő lemez munkálatait nagyjából másfél éve kezdtem el. Az Alföldet szerettem volna ábrázolni, kissé Móricz Zsigmondosan. Úgy gondolom, Annak ellenére, hogy ez a lemez tartalmazza a legkevesebb folkos elemet, mégis ez lett a leginkább az. A »légzés« kapcsán valahogy kezdetektől fogva nem a blackmetaltól megszokott énektémán agyaltam, és mivel a hardcore az egyik legzsigeribb és legőszintébb műfaj számomra a punk és black metal mellett, valahogy adta magát, hogy abból a szcénából van szükségem valakire. A BIPØLARIS-t egyébként is hallgattam, nagyon tetszett Soma énekstílusa és a szövegeinek rétegei. Egy közös ismerősünket kértem meg, hogy szóljon az érdekemben Sománál, aki beleegyezett a közös munkába. Egy élmény volt!

Ezúton is ezer köszönet mindenért, illetve köszönöm Kis Ádámnak, a BIPØLARIS basszusgitárosának, azt a rengeteg segítséget, amit a mixing, mastering folyamatok közben nyújtott.”

BIPØLARIS az együttműködésről:

"Nemrégiben volt lehetőségünk együttműködni az Ópiumbarlang kötődésű Fattyú -val. Megtisztelő feladat, kihívás és egyben kiváló élmény volt ez a projekt. A dal egy "Puszta" névre hallgató koncepció lemez első tétele."

Artwork: Bujdoso Gallery

Fattyú Online:

https://www.facebook.com/fattyumetal

https://www.instagram.com/fattyuzenekar/

https://fattyu.bandcamp.com/

 

BIPØLARIS Online:

https://www.facebook.com/BPLRSHC

https://www.instagram.com/bipolarishc/

https://bipolaris.bandcamp.com/music

 

 

 
topmenu