From The Sky - Már két klipes dallal is lehet ismerkedni, az ősszel érkező 'Antarktikáról'!
Írta: Slayer   
2022. április 22. péntek, 17:36

Várhatóan az ősszel jelenik meg a Tari Szabolcs énekes-multihangszeres-zeneszerző vezette From The Sky második nagylemeze, az 'Antarktika'. A zenekar már két előzetes klipesített dalt is kihozott az anyagról előbb a 'Luna'-t majd nemrég a 'Lethe'-t. Aki pedig élőben is szeretné lecsekkolni a srácokat, az ezt legközelebb április 30-án teheti majd meg, ha olyan szerencsés, hogy rendelkezik jeggyel a Dürer Kertes New Friend Request, Solidity, From The Sky koncertre, ugyanis a három zenekar lemezbemutató bulija már teltházas.

From The Sky - Lethe

'Lethe' Online streaming

https://songwhip.com/from-the-sky/lethe


A 'Lethe' dalról így nyilatkozott a zenekar vezetője, Tari Szabolcs:

„Eredetileg egy, a ’REX’ című lemezünkről ismert Librához hasonló zongorás dalt szerettem volna készíteni, és így is álltam neki a ’Lethe’ rögzítésének. A felvétel során viszont elkezdett bennem motoszkálni az Amon Amarth, az In Flames, az Evergrey világát idéző gitározás és groove téma, így hagytam, hogy az is kibontakozhasson, a nap végére pedig mindkét változatot sikerült rögzítenem. A lemezre végül a durvább változat kerül majd, de ezt később bővebben is ki fogom fejteni.

A hosszú küzdelmek után egyszer eljön az a nap, amikor minden szó elapad, és feladod a harcot. Nincs visszaút, és jobb lenne többé nem is emlékezni mindarra, ami történt. A gyógyulási folyamat végén viszont visszatér az élni akarás, ami megpróbál kikényszeríteni az árnyékvilágból, és lezárná a múltat egyszer és mindenkorra. A Lethe (a feledés folyója) érzelmileg ezzel a töltettel vérteződött fel, ami dallamossága ellenére egy kissé rideg, fagyos köntösbe csavarva adja át e gondolatokat. Groove-jain keresztül pedig igyekeztünk megidézni a göteborgi death metal legszebb pillanatait, kiszínezve azt a ránk jellemző szimfonikus alapokkal, ahol ezúttal kizárólag dallamos énekharmóniákkal operáltunk.”

A tavaly szeptemberben megjelent "REX" című bemutatkozó album zenei anyagához hasonlóan a dalszöveget és a zenét ezúttal is Tari Szabolcs írta, ahogy a borítóért is a korábban megismert Kóródi Tamás (@deadlife_art) felelt. A hangfelvételek a szolnoki Denevér Stúdióban készültek Cserfalvi ’Töfi’ Zoltán és Boros Béla felügyeletével, a videót pedig a Toma Pictures készítette.

From The Sky, New Friend Request & Solidity lemezbemutató koncert, április 30, Dürer Kert Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events/1218229695251418

Jegyek:

https://tixa.hu/nfr-durer

 

CD rendelés:

https://shop.hmusic.hu/eloado/from-the-sky

From The Sky online streaming:

https://songwhip.com/from-the-sky

From The Sky 'Rex' teljes album:

https://bit.ly/FromTheSky_Rex_YouTube

"A Luna az első kislemezdal a szeptemberre várható második From The Sky lemezről. Az érzések, amelyeket közvetít leginkább a múlt szellemeinek megidézését juttathatja eszünkbe. Ellentétben a Lacrimosa és Libra című dalainkkal itt most nem a zongora, hanem a klasszikus gitár adja a lírai aláfestést. A megírását leginkább Wanda Martin és az ő "Az ártatlanság és tapasztalás dalai" című kiállítása, fotósorozata inspirálta." - írta Szabi az új dal kapcsán.

From The Sky - Luna

A dalszöveget és a zenét Tari Szabolcs írta, a borító pedig Kóródi Tamás munkája. A videót Bánáti Tamás és Bánhegyi Tamás készítette a Toma Pictures-től. A keverés & masztering a szolnoki Denevér Hangstúdióban zajlott Cserfalvi Töfi Zoltán és Boros Béla vezényletével. Eredeti fotó: Zorán Varga (FTS - Libera Me session március 2021.)

Tavaly szeptemberben jelent meg az ex-Miserium énekes, multihangszeres, dalszerző Tari Szabolcs új formációjának, a From The Sky-nak a debütalbuma "REX" címmel, amiről összesen négy kislemezdal látott napvilágot videók formájában: a lírai "Libra" és "Lacrimosa (Tears Fall Down)", valamint az extrémebb oldalt képviselő "Finisterra" és "Libera Me". A zenekar augusztus 5-én a Barba Negrában a Dalriada és a Tales Of Evening társaságában mutatkozott be először élőben, majd láthattuk őket Pécsen a Leander Kills vendégeként, illetve a Korpiklaani és a Dalriada előtt is novemberben.

 

A From The Sky tagsága:

Tari Szabolcs - ének / gitár / billentyűk

Gilián Péter - basszusgitár / vokál

Kiss László 'TAZ' - gitár

Kertész Márton - gitár

Halász Illés - dob

Süle Tamás - gitár

Juhász Tamás - zongora

 

Online elérhetőségek:

http://www.wearefromthesky.com/​

https://www.facebook.com/wearefromthe...

https://www.instagram.com/szabi_fromt...