The Wildhearts - Koncertek Nagy Britanniában!
Írta: Slayer   
2013. január 11. péntek, 20:01

Miután december 17.-én Ginger szokásos Londoni szülinapi koncertjén a The Forumban, 3 év után ismét színpadra állt a The Wildhearts, mégpedig úgy hogy az esemény már hónapokkal előtte "Sold Out"-os volt. Ezek után a főnök úgy döntött, folytatják a koncertezést. Ugyan egyenlőre ez év áprilisban csak 3 észak angol(Manchesterben, Nottinghamben, Wolverhamptonban) és egy skót (Glasgow) város van tervben, de reménykedjünk, hogy talán ezúttal a kontinensre is átjönnek. Ami viszont mindenkinek jó hír, hogy a 20 éves bemutatkozó lemezüket az Earth Vs. The Wildhearts-et újra megjelentetik ebből az alkalomból, egy speciális dupla kiadásban, ahol a  második lemezen a dalok élő, mai verziói szerepelnek.

A koncertek az augusztusban immár 20 éves debüt album, az Earth Vs. The Wildhearts album előtt fognaknak tisztelegni, így a koncertek első felében csak errről az albumról játszanak a fiúk (Ginger énekes/gitáros, C.J. gitáros, Ritch Battersby dobos és  Jon Poole basszer) Erről a lemezről elég csak annyit írni, hogy 1993-ban a Kerrang! Magazin az év lemezének választotta. A koncert második szakaszában pediga  közönség szavazza majd meg, hogy mit szeretne hallani, erről többet még nem tudni, de Ginger előszeretettel használja a közösségi oldalakt, ahogy tette ezt akkor is, mikor pénzt gyűjtött új tripla albuma az 555 % felvételeinek a finanszírozására. a bemelegítő csapat szerepét, az Eureka Machines tölti majd be.

A zenekar utolsó albuma 2009-ben jelent meg Chutzpah! címmel, de nem aratott különösebben nagyobb sikert. Ginger sajnos a meg nem értett zseni ketegória, aki csúklóból ír jobb nótákat, mint a slágerlistákat vezető rockzenekarok többsége. De sohasem tudott, megfelelő, kiadót, managmentet, managert találni maga mellé. De talán most ennek is eljön az ideje. Egy Lemmy-hez hasonlóan kultikus figura. És ugyan  szólópályáján is tökéletesen elvan és már sokszor elmondta, hogy nem lesz már Wildhearts, a "vad szíve" mindig visszahúzza.

És ami már szintén biztos, ez év december 17.-én is megrendezi az immár jubileumi 5. Ginger szülinapi bulit Londonban, ezúttal már kicsit nagyobb helyen  Koko-ban. A jegyeket már el is kezdték árusítani, úgyhogy aki nem akar lemaradni, gondoskodjon róla időben.

 Ginger ugyan konszolidálodott, de a zene az még nagyon ott van!