ICENAP - Új dal és klip a fővárosi nu metal csapattól: ' Rinse'
Írta: Slayer   
2022. január 21. péntek, 18:19

'Rinse' címmel új dallal jelentkezett a fővárosi nu metalos zenekar, az ICENAP. Az új nótához pedig egy klip is készült, aminek felvételeiért Farkas Krisztián felelt és Horváth Richárd készített el. A kisfilm elkészítését az Analog Music Hall tehetségkutatóján elért második helyüknek köszönhetik a srácok, a Kill Mondey Management támogatásával. Aki pedig élőben is szeretné elcsípni a zenekart, az legközelebb ezt február 24-én Budapesten a Dürer Kertben teheti ezt meg, ahol az Inhale Me és a Dreadwolf társaságában lépnek majd fel.

ICENAP - Rinse

A zenekar az elmúlt időszakról:

"Az elmúlt időszakban megjelentettünk több kislemezt (Innerstate, Dispirit, The Singed) és olyan zenekarok társaságában volt szerencsénk koncertezni, mint a Watch My Dying, a Shell Beach, vagy a Téveszme, plusz a legutóbbi lezárások alatt szerencsésen több élő stúdiókoncertünk is rögzítésre került, megjelenéseinket a hazai zenei sajtón kívül külföldi portálokon is megjelentettük, valamint a Petőfi TV-ben is többször bemutatásra kerültek megmozdulásaink."

A zenei irányukról és a hatásaikról:

"Ami a zenei irányt illeti, az organikusabb, inkább a kilencvenes évek és a kétezres évek korai időszakára hajazó hangzásokat preferáljuk a modernebb, sterilebb megszólalással szemben. Inspirációink között fellelhető a Slipknot, a korai Deftones-lemezek, a Spineshank, a Staind, a fiatalabb zenekarok közül a While She Sleeps vagy a Blood Youth, de akár olyan hatások is mint Denzel Curry."

Az új kislemezről:

"Új kislemezünk, a RINSE a viszonzatlan lelkesedésről szól, és az egyik legbejáratottabb dalunk élőben. A felvételek apropója az Analog Music Hall tehetségkutatójának második helyének elnyerése volt, így adódott a lehetőség, hogy Farkas Krisztiánnal rögzítsük a dalt a Kill Monday Management támogatásával. Az utómunkálatokért pedig dobosunk Farkas Zsombor és Schiszler Soma feleltek. A videóklip érdekessége, hogy ez az első olyan anyagunk, melyet nem gitárosunk Kádár Robi rendezett és editált, hanem külsős rendezővel dolgoztunk Horváth Richárd személyében, akivel még az Open Music Channel live sessionünk során ismerkedtünk meg. A klip célja a zenekar élő dinamikájának bemutatása a kilencvenes évek képi világával való ötvözése volt."

A következő koncertről:

"Az ICENAP következő koncertje 2022. 02. 24.-én kerül megrendezésre a Dürer Kertben, az Inhale Me és Dreadwolf zenekarok társaságában, ahol minden bizonnyal az új dal is elhangzik majd."

Inhale Me, Dreadwolf, Icenap - Dürer Kert Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events/225645666417188/?ref=newsfeed

 

 ICENAP - The Singed

ICENAP online:

https://fb.com/icenap.music

https://www.instagram.com/icenap__/

https://open.spotify.com/artist/6zGZ3...

https://icenap.bandcamp.com/music

ICENAP - See You Never (Live)

ICENAP - Dispirit