CYD - Nézd meg az esztergomi hardcore banda legújabb klipjét: 'Stand Tall'
Írta: Slayer   
2022. január 21. péntek, 17:35

Újabb klipes dal érkezett a CYD-től, a "Stand Tall" dalhoz még áprilisban forgatták a videót, és mostanra érte el végleges formáját. Az esztergomi hardcore / crossover brigád 2021 nyarán, a 10 éves jubileumhoz időzítve készített el egy 5 számos EP-t. A “The Longest Way Home” ráadásul egy komplett, a zenekar teljes eddigi munkásságát magába foglaló kiadványként jelent meg, bónuszként szerepelnek rajta a 2014-es “Here Come The Bastards” EP és a 2016-os “Next Round” EP dalai is.

CYD - Stand Tall

A srácok így meséltek a forgatásról:

"Áprilisban eszünkbe jutott, miután ezer éve nem koncerteztünk, hogy a baràtainkat meglepjük egy úgynevezett "karanténkoncerttel", amit természetesen kedvenc klubunkban, az esztergomi sportalsóban adnánk, persze miután egyeztettünk Bozsoval, meg Ricsivel.

A srácok örömmel mondtak igent az ötletre, és rögtön rendelkezésünkre bocsátották a helyet. A hangmérnöki munkára megnyertük Ujvári Zsoltot , aki száz éve dolgozik a csapattal, és mindig is a szívünk csücske volt. Nyolc órán keresztül forgattunk, a bulira csak egy szűk haveri kört hívhattunk meg, a létszámstop miatt, de így is remek este kerekedett.

Végül úgy gondoltuk, hogy egyelőre egy számot tárunk a nagyérdemű elé, a "Stand Tall " című nótát, amiből egy kvázi klipet kreáltunk, a stúdiós hangsávokat használva. Az este képi rögzítését két barátunk, Kosztán Csaba és Acélos Balázs vállalta. A videót Acél effektezte és vágta készre, a végeredménnyel mi nagyon elégedettek vagyunk, reméljük Nektek is tetszik majd. A dal elég negatív, sötét hangulatú, melyet a klip fekete-fehér látványvilága is alátámaszt. Egyfajta társadalomkritika, mely azoknak mutat egy középső ujjat, akik megpróbálnak lenyomni, ellehetetleníteni minket."

Rendelés:

https://shop.hmusic.hu/eloado/cyd

 

Online zenehallgatás:

https://songwhip.com/cyd

A CYD tagsága:

Lázár Zalán - ének

Farkas Zoltán - gitár

Latyó - gitár

Márton Árpád - basszusgitár

Czifra "Gyönyörű" Zoli - dob

 

Online elérhetőség:

https://www.facebook.com/cydesztergomhardcore