Ossian - "Most Mi jövünk!" címmel októberben érkezik a zenekar feldolgozáslemeze!
Írta: Slayer   
2021. szeptember 17. péntek, 19:53

Áprilisban jelent meg “A Teljesség” című új Ossian lemez, idén viszont még egy újabb stúdiófelvételt vehetnek kezükbe a zenekar rajongói. A “Most Mi jövünk!” 19 feldolgozást tartalmaz, amellyel a három évvel ezelőtti ajándékot szeretnék viszonozni 19 zenekar felé. Az album október 15-én jelenik meg, már előrendelhető a https://ossian.hmusic.hu/ oldalon, viszont a következő hetekben érdemes lesz figyelni a zenekar Facebook oldalát, hiszen hétfőtől minden hétköznap megismerkedhetünk egy újabb dallal az Ossian előadásában.

Paksi Endre énekes:

"Életem talán egyik legszebb meglepetése volt 2018-ban, amikor a 60. születésnapomra a Magyar Rockzene nagyszerű zenekarai és előadói (és egy lengyel csapat is!) titokban készítettek egy Ossian-tribute albumot, „Egyek vagyunk” címmel, rajta jobbnál-jobb Ossian feldolgozásokkal. Már régóta érett az ötlet, hogy „visszaadjuk a kölcsönt” , ahogy a Hatvanszor dalom refrénjében is elhangzik: „visszaadok mindent kamatostól, nem kétszer, nem háromszor…” jelen esetben 19-szer. Hatalmas munka volt a 19 szám átformálása, de minden percét élveztük! Tetszett, hogy ennyi és ennyire eltérő stílusvilágú csapatok dalai-szövegei között megtaláltuk a közös pontokat és úgy érzem, hogy sikerült a saját képünkre formálni ezeket a kitűnő szerzeményeket. Remélem, hogy minden Zenekar és a Közönségük is szeretettel fogadja tőlünk ezeket a feldolgozásokat!

Ha kíváncsi vagy mely dalokat választottuk, tarts velünk! Hétfő reggeltől 4 héten át minden hétköznap reggel megmutatunk egy-egy feldolgozást nektek! Kövessétek az oldalt, találjátok el a dalcímeket, játsszatok velünk!”

Elsőként az AWS ‘Lelket vennék’ című dala volt hallható a lemezről, ezt Siklósi Örs emlékének ajánlotta az Ossian, és az énekes 30. születésnapján tették közzé.

Ossian - Lelket vennék (AWS)

A különleges Ossian Tribute kiadvány, az ‘Egyek vagyunk2018-ban jelent meg. Rajta 19 Ossian dal hallható különböző hazai zenekarok és a lengyel Crystal Viper feldolgozásában ráadásul teljes titokban, a zenekar tudta nélkül készítették el Paksi Endre 60. születésnapjára. 


A teljes "Egyek vagyunk" album:

https://youtube.com/playlist...


Ossian online:

https://www.facebook.com/OssianOfficial/

https://ossian.hmusic.hu/

http://ossian.hu/