Holnap Omega Diatribe & Nova Prospect koncert a budapesti Akvárium Klubban, előzenekar: az Eagle Has Landed!
Írta: Slayer   
2021. szeptember 09. csütörtök, 20:06

Kereken egy évvel a Metanoia lemez megjelenése után ismét hazai pályán, az Akvárium Klubban lép fel szeptember 10-én pénteken a budapesti extreme groove metal Omega Diatribe legénysége. Hájer Gergőékhez csatlakozik a pár napja "Utolsókból elsők" címmel új dalt és klipet megjelentető Besnyő Gabi személyében női énekessel rendelkező modern rock/metal zenekar, a Nova Prospect. A bemelegítésről pedig a szintén fővárosi deathcoret, black metalt elektronikus zenével keverő Eagle Has Landed fog gondoskodni.

Az underground szerelmeseinek minden bizonnyal nem kell bemutatni a zenekart, akik zord és agresszív zenéjükkel valósággal berobbantak a hazai köztudatba 2013-ban a debütáló Iapetus c. lemezükkel. Az ezt követő Abstract Ritual és Trinity c. lemezek csak megerősítették a pozíciójukat a hazai szcénában. A második lemezen Kevin Talley-vel (ex-Suffocation/Six Feet Under/Chimaira) a dobok mögött, ezután pedig Tue Madsen (Meshuggah/Ektomorf/Suicide Silence) vezényletével készítettek a harmadik lemezt, amivel be is zsebelték az 'Az év koncertzenekara' illetve az 'Az év stúdióprodukciója' díjat a HangSúly Zenei Díjon. Számtalan hazai és európai turné után a zenekar tavaly megjelent Metanoia című negyedik lemeze nem kisebb porduceri név szárnyai alatt készült, mint a svéd Jens Bogren-é (Opeth, Sepultura, Dimmu Borgir, Amon Amarth), akinek kiváló munkája végett a banda eddigi legerősebb anyagát tette le az asztalra, Aki koncertjükön jár, minden bizonnyal egy maradandó élménnyel távozik a helyszínről. Nem lesz ez másképp az Akváriumos koncert esetében sem!

Omega Diatribe - You Can't Save Me

Omega Diatribe online:

http://www.omegadiatribe.com

https://www.facebook.com/omegadiatribe

https://youtube.com/omegadiatribe

https://instagra.com/omegadiatribeofficial

https://twitter.com/omegadiatribe

A Nova Prospect 2007. április elsején alakult Kecskeméten. A banda elődje a Booboo's Punch nevű zenekar volt, amelyben a jelenlegi felállásból Kiss József (gitár), Kiss Dániel (dob) és Schautek Bálint (sampler) szerepelt. A "Booboo" feloszlása után Pásztóy Balázs (basszusgitár) és Besnyő Gabriella (ének) csatlakozásával lett teljes a Nova Prospect csapata. 2009 nyarán váltotta Nagy Zsolt a The Idoru-ba távozott Balázst, majd 2018-ban Kósa Dániel vette át a basszusgitáros posztot.

A zenekar első nagylemeze "Lépj ki az árnyékból" címmel 2009 februárjában jelent meg a, melyet 2 EP követett 2010-ben (Hívójel) és 2011-ben (Minden nap háború). A “Szemben az óriás” c. második nagylemez a 2015. júniusi Hammerworld magazin júniusi CD mellékleteként jelent meg, a hazai rock/metal rajongók széles bázisához eljuttatva a Nova Prospect zenéjét.

2017-ben a Nova Prospect nyerte a Wacken Metal Battle hazai selejtezőjét, így ők képviselhették Magyarországot a németországi Wacken fesztiválon, ahol a 28 zenekaros nemzetközi mezőnyben 10. helyezést értek el, mintegy 7000 fős külföldi közönség és 28 fős nemzetközi zsűri előtt mutathatták meg magukat, magyar (!) nyelven.

A zenekar „Vigyázó” c. dala bekerült az Eurovíziós dalválogató, A Dal 2018 c. műsor legjobb 30 dal közé, így február elején az MTVA élő tévéműsorában is megmutathatták magukat.

A zenekar 3. nagylemeze “Jövő kilátással” címmel jelent meg a Hammerworld magazin 2018. novemberi számának mellékletként 10 új dallal.

A negyedik nagylemez előfutáraként 2020. novemberében jelent meg a 'Légy Valaki' c. dal, melyhely készült kisfilm a zenekar első „saját” gyártású videoklipje, rendezője a Nova Prospect hivatalos fotósa, Pintér Judit.

A 2021-ben már 14 éves Nova Prospect a néha popos beütésű, helyenként progresszív elemeket is tartalmazó modern rockzenéjével mára stabil státuszt vívott ki magának a női frontemberrel kiálló underground zenekarok között. Október 1-én pedig érkezik Besnyő Gabiék negyedik nagylemeze "Törékeny egyensúly" címmel pár napja pedig egy újabb felvezető dal érkezett az album elé, a klippel megtámogatott 'Utolsókból elsők'. Ez a kisfilmet is Pintér Judit készítette el.

Nova Prospect - Utolsókból elsők

Nova Prospect online:

https://www.facebook.com/NovaProspectHungary

https://www.youtube.com/user/novaprospectband

 

A Sas leszállt. A budapesti Eagle Has Landed 2017-ben alakult. A csapat különlegessége a két brutális frontemberen túl a különböző stílusjegyek szokatlan, eddig nem ismert módon történő vegyítése: a deathcore, black metal elemein át a különböző elektronikus zenékig sokféle hatás érvényesül zenéjükben. A zenekar tagjai már ismerősök lehetnek a magyar zenei színtérből: a vokálokért Tari Bálint és Farkas Péter felel, gitár fronton Kovács Dóra és Rácz Attila hozza a masszív riffeket, Gróf Adolf dobos ritmusaival megerősítve. A banda első debütáló anyaga 'Devil' címmel jelent meg 2019 áprilisában - egy nem mindennapi látványvilággal bíró videoklippel, januártól pedig a 'Dürer' címet kapott EP-t is bemutatta a zenekar.

Eagle Has Landed - DEVIL

Eagle Has Landed online:

https://www.facebook.com/eaglehaslandedofficial/

https://www.youtube.com/EaglehasLandedofficial

https://www.instagram.com/eaglehaslandedofficial/

 

2021.09.10.

Akvárium Klub, Budapest

OMEGA DIATRIBE, NOVA PROSPECT 

Vendég: EAGLE HAS LANDED


Menetrend:

19:20 Kapunyitás

19:40 - 20:10 EAGLE HAS LANDED

20:30 - 21:20 NOVA PROSPECT

21:40 - 22:45 OMEGA DIATRIBE

 

Jegyinfó:

Early Bird: 1.900 Ft 

Kedvezményes elővételes (09.09-ig): 2.400 Ft 

Helyszínen: 2.900 Ft