Nova Prospect - Dal -és klippremier az októberi “Törékeny egyensúly” lemezről: 'Utolsókból elsők'
Írta: Slayer   
2021. szeptember 07. kedd, 20:02

A Nova Prospect 4. nagylemeze 2021. október 1-jén jelenik meg "Törékeny egyensúly" címmel a H-Music gondozásában, egyidejűleg az októberi HammerWorld magazin mellékleteként. A 10 új dalt és a 2020. év végén megjelent Kalapács feldolgozást tartalmazó "Törékeny egyensúly" lemez a mai naptól előrendelhető; ezzel egyidőben egy újabb klipes dalt is bemutattak a lemezről: az "Utolsókból elsők" a tavaly novemberben megjelent "Légy valaki!" mellett a lemez második felvezető dala, melyhez ezúttal is a zenekar hivatalos fotósával, és most már lényegében házi rendezőjével, Pintér Judittal forgattak videoklipet.

Nova Prospect - Utolsókból elsők

Webshop - CD és póló rendelés:

novaprospect.hmusic.hu


A dal szövegének alapötletét a zenekar azon rajongói ihlették, akik annak ellenére, hogy mozgássérültek, rengeteg Nova koncertre eljöttek, és olyan vidéki városokba is elutaztak egy-egy buli kedvéért, mint például Nyíregyháza, vagy épp Békéscsaba. Köztük Paulik Fecó, akit leginkább arról lehet ismerni, hogy a fejével, egész konkrétan a fejére erősített pálcával fest, és a kerekesszékére szerelt betűtábla segítségével kommunikál.

Ennek az élni akarásnak, az akadályok leküzdésének szerettünk volna felhívni a figyelmet, és időközben a szöveghez egy szomorú apropót is társult, ugyanis egyikük, Garai Nóra 2020. nyarán tragikus hirtelenséggel elhunyt. A dalt így az ő emlékének is ajánljuk.

Mivel Bálint (Schautek Bálint -szövegíró/elektronikus hangszerek) unokaöccse, Schautek Roland születése óta mozgássérült, ennek ellenére magyar bajnok, Európa-bajnok és világkupa ezüstérmes parakarate sportágban, így adta magát, hogy ő szerepeljen videoklipben. A forgatás a kecskeméti Star Gym edzőteremben zajlott, melynek boxringjében vettük fel a zenekaros jeleneteket is.” - mesélte a zenekar a klipes dalról.

A Nova Prospecttel élőben legközelebb szeptember 10-én találkozhattok a fővárosban, ahol az Omega Diatribe vendégként melegítik be az Akvárium Klub deszkáit, szeptember 17-én pedig a Leander Kills előtt zárják a szabadtéri szezont Esztergomban, a Sportkülsőben.

Budapest Akvárium Klub Facebook esemény:

facebook.com/events/241245990664674/


Esztergom Sportkülső Facebook esemény:

facebook.com/events/1251135108684713/

Nova Prospect - Törékeny egyensúly (H-Music - 2021.10.01.)

01. Érinthetetlen

02. Utolsókból elsők

03. Horgonyok

04. Gyógyidő

05. Légy valaki!

06. Nincs az a fal (km. Kiss Milán)

07. V, mint válaszút

08. Csendet a városban

09. Új reménnyel (km. Kerecsen László)

10. Bizonytalanság

11. Időd lejár (Kalapács feldolgozás)


Nova Prospect online:

www.facebook.com/NovaProspectHungary/

www.instagram.com/novaprospecthungary/