Első külföldi rockflashmobjára készül Közép-Európa legnagyobb rockzenekara, a szegedi szervezésű CityRocks!
Írta: Slayer   
2021. szeptember 07. kedd, 19:24

Magyarországi három nagykoncertje után az első külföldi rockflashmobjára készül Közép-Európa legnagyobb rockzenekara, a CityRocks. Különleges helyszínen, az erdélyi bonchidai Bánffy-kastély udvarán gyűlnek össze szeptember 11-én több országból a zenészek, hogy egy mintegy két órás nagykoncerten közösen játszanak el román, magyar, és nemzetközi rockslágereket.

Nagyon örülünk, hogy egy különleges helyszínen, az erdélyi Bánffy-kastély kertjében tarthatjuk az első külföldi koncertünket, melyre több országból érkeznek zenészek. Főleg Romániából, Magyarországról jönnek, de a jelentkezők között akad ukrán, bolgár zenész is, mondta Gajda Ferenc. A CityRocks főszervezője hozzátette a nagyzenekarban a profik mellett sok olyan zenész is helyet kap, akik eddig csak kisebb zenekarokban vagy éppen csak otthon zenéltek. Pont ez a lényege a 4 éve indult CityRocks-nak, és ma már elmondhatjuk, hogy egy 2-3 ezres nagy baráti közösséget alakítottunk ki a zenészeinknek, mondta Gajda Ferenc.

https://www.facebook.com/100044236458871/videos/552264482686525

Cristian Sintamarian, a társszervező Voltaj Academy képviselője elmondta: a fellépők egy része a kolozsvári Voltaj együttes által alapított zeneiskola diákja lesz. Nagyszerűnek találta, hogy diákjaik ilyen rendkívüli körülmények között állhatnak közönség elé. Azt is megjegyezte: nem akárki vehet részt az alkalmi zenekarban. A fellépőket a jelentkezők videói alapján szakmai zsűri válogatta ki.

Queen-, Bryan Adams-, Billy Idol-, Black Sabbath-dalok mellett a román Alternosfera és a magyar Tankcsapda egy-egy dala is felcsendül majd a koncerten. A legfiatalabb zenész egy hatéves dobos lesz, a legidősebb pedig túl van a hetvenen. A több mint 180 tagú zenekar koncertje után a kolozsvári Outflow - Metallica Tribute zenekar és a magyarországi Reckless Roses - Guns N' Roses Tribute zenekar koncertje lesz, mondta Kinizsi Zoltán, a társszervező Iskola Alapítvány képviselője

 

Facebook eseményoldal:

https://www.facebook.com/events/360829465455712?ref=newsfeed

 

A CityRocks korábbi magyarországi flashmobjain Szegeden és Dunaújvárosban mintegy négyszázan, Kecskeméten pedig ötszázan zenéltek együtt. A CityRocks koncertfilmjeit pedig már több mint 130 milliónál többször nézték meg világszerte.


CityRocks online:

www.cityrocks.hu

www.cityrocks.ro

https://www.facebook.com/cityrocksproductions