Iron Maiden - Ma jelent meg a zenekar tizenhetedik albuma 'Senjutsu' címmel!
Írta: Slayer   
2021. szeptember 03. péntek, 19:29

Az Iron Maiden távol-keleti kultúrából merített ihletet 17. stúdióalbumához, a „Senjutsu”-hoz A veterán brit heavy metal zenekar hat év után egy igazán ütős, új albummal kavarja fel a zenei állóvizet.

Megérkezett az Iron Maiden vadonatúj lemeze, amely a „Senjutsu” – japánul „taktika és stratégia” – nevet viseli. A kísérteties szamurájt ábrázoló borítót a híres angol illusztrátor, Mark Wilkinson jegyzi, akinek egyébként korábbi, látványos borítókat is köszönhetünk.

A 82 perces korong több szempontból is különleges: amellett, hogy erre az albumra kellett a rajongóknak eddig a legtöbbet várniuk, az 1998-as „Virtual XI” óta a Senjutsu az első anyag, amelyre több dalt is egyedül írt meg a zenekar vezetője és basszusgitáros Steve Harris.

„Úgy döntöttünk, hogy új albumunkat ismét a francia Guillaume Tell stúdióban vesszük fel, ahol kellő nyugalomban alkothattunk. Az ottani beállítás tökéletesen megfelelt az igényeinknek; az épület korábban moziként üzemelt, így nagyon magas mennyezettel rendelkezik fantasztikus akusztikát biztosítva. A zeneszámokat megírásukat követően frissen rögzítettünk, akárcsak az előző kiadványunk, a „The Book of Souls” esetén. Vannak rendkívül összetett dalok, így időnként elég nagy kihívást jelentett a felvételek elkészítése” – nyilatkozta Steve az alkotói munkálatokról.

Bruce Dickinson, énekes folytatta: „Mindannyian nagyon izgatottak vagyunk az új korong miatt, amit 2019 elején rögzítettünk a Legacy turnénk szünetében annak érdekében, hogy elég időnk legyen ezt a megjelenésig tovább tökéletesíteni és a turnézást is terveink szerint folytathassunk. A járvány, persze tovább késleltette a debütálást. A rögzített számok közül van olyan meglepetés is, ami meglehetősen eltér a tőlünk megszokott stílustól."

Az albumon összesen 10 szám található, itthon pedig négy változatban kapható, köztük CD és vinyl formátumban is.

A szeptember 3-ai megjelenéssel egyidőben egy nyereményjáték is indul, amelynek keretében a rajongók egy-egy kiadvány büszke birtokosai lehetnek. A részvétel feltételeiről az alábbi linkre kattintva tájékozódhatnak az érdeklődők: https://lnk.to/IronMaiden_NYJ1

Iron Maiden - Senjutsu

Iron Maiden - Stratego

Iron Maiden – The Writing On The Wall

Iron Maiden - Lost In A Lost World

Iron Maiden - Days Of Future Past

Iron Maiden - The Time Machine

Iron Maiden - Darkest Hour

Iron Maiden - Death Of The Celts

Iron Maiden - The Parchment

Iron Maiden - Hell On Earth