FROM THE SKY - Megjelent a Tari Szabolcs vezette zenekar első albuma, ami az év abszolút meglepetés debütje lett!
Írta: Slayer   
2021. szeptember 03. péntek, 16:41

A szeptemberi HammerWorld Magazin mellékleteként jelent meg az ex-Miserium énekes, multihangszeres, dalszerző Tari Szabolcs új formációjának, a From The Sky-nak a debütalbuma "REX" címmel, amiről összesen négy kislemezdal látott napvilágot videók formájában: a lírai "Libra" és "Lacrimosa (Tears Fall Down)", valamint az extrémebb oldalt képviselő "Finisterra" és "Libera Me". A zenekar augusztus 5-én a Barba Negrában a Dalriada és a Tales Of Evening társaságában mutatkozott be először élőben.

A Hangpróbán a hónap albumának választotta a HammerWorld szerkesztősége a lemezt, és olvasható kritika is róla, illetve egy részletes interjú Szabolccsal, melyben az egész projekt létrejöttéről és hátteréről mesél. A Jinjer borítós szeptemberi (No. 337) szám kapható a megszokott hipermarketekben, benzinkutakon és újságárusoknál!

A teljes albumot meghallgathatod itt is online streaming felületeken:

(Spotify, Apple Music, Tidal, Amazon Music)

songwhip.com/from-the-sky/rex

 

A klipes dalokat itt lehet megtekinteni:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLdA51_0SDN1ZvXTOsKp-WW-CSPHn3RRDP

A projektet 2020-ban hívta életre Szabi. Hangzásvilága a korábbi zenekara, a Miserium csapatában kialakított zenei utazásra épül szervesen. Stílusa leginkább a klasszikus hangvételéről lehet felismerhető, de ezúttal több olyan zsáner is teret kapott, melyek többsége nem dominált a múltban, ezek pedig a pop/rock, extreme metal, dark/gothic metal, symphonic metal és a melodic death metal.

A keverés és masztering a szolnoki Denevér Stúdióban zajlott Cserfalvi ’Töfi’ Zoltán és Boros Béla vezényletével. A borítók és design kialakítása Kóródi Tamás munkáját dicséri. A videók elkészítéséért Bánáti Tamás és Bánhegyi Tamás feleltek a Toma Picturestől, ahol a művészeti vezető Martin Wanda volt, a stylist Hegedűs Dóra (@dusk_budapest), a make-upért Nagy Emese felelt, a "Libra" videójában pedig Lőrinczi Mirjam tánca látható. A fotókat Martin Wanda és Varga Zorán készítették.

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer majd szólóprojektbe kezdek. Mindig is zenekarpárti voltam, ezúttal viszont egyedül dolgoztam, kontroll nélkül a dalokon. Teljesen szabadjára engedhettem a fantáziámat, és alá tudtam rendelni őket azoknak az érzéseknek, amiket szerettem volna megszemélyesíteni. A dalszövegek megírásához egy rendkívül személyes, mély kötelék megszakadása adta az inspirációt, ami tulajdonképpen a Miserium utolsó single-jével, a "100,000 Light-Years" című dalával indult útnak még 2019-ben. Hiszek a kimondott szavak erejében, ahogy abban is, hogy az ilyen tematikájú zeneszámok képesek lehetnek segíteni bármelyikünk lelki felépülését. Igyekeztem árnyaltabban fogalmazni, és megadni a lehetőséget, hogy mindenki beleképzelhesse a saját szituációját a nótákba. A düh, a nyomasztó szomorúság, a kétségek és a válasz nélkül maradt kérdések kavarognak végig a lemezen, ezek egészülnek ki néha pozitívabb ‘mantrákkal’.” - mondta Szabi a projekt születéséről.

"A zenekar nevét hosszú válogatás előzte meg, ahol végül az általam sokat ismételt „engem ne kérdezz, én nem vagyok idevalósi” szarkasztikus frázis adta meg az irányt. Ahogy körbenézek a világban, szinte napi rendszerességgel eszembe jut, hogy 'mit keresek én itt?'. Aztán a magányos óráimon gondolkozván arra jutottam, hogy a klasszikus zenei gyökerem miatt úgyis mindig lesz egy bizonyos éteri teatralitása, ha úgy tetszik pátosz-faktora a dalaimnak, így már magától jött a felismerés; ezek az érzések az égből jöttek."

FROM THE SKY - REX

01. Libera Me

02. Pactum Diabolicum

03. Lacrimosa (Tears Fall Down)

04. Sanguis

05. Finisterra

06. Vulcanus

07. Libra

08. Hereditas

09. Nexus

10. Arbor Vitae

 

FROM THE SKY (Stúdió)

Tari Szabolcs – ének / hangszerek (ex-Miserium)

Süle Tamás – dobok és vokál (Finisterra & Sanguis) (Slowmesh)

Iványi Álmos – vokál (Pactum Diabolicum & Sanguis) (ex-Miserium)

Haraszti Dávid – dobok (ex-Tűzmadár, Anxius)

Suha Tamás – hegedű (Lacrimosa, Libra & Arbor Vitae) (Symphoniacs, Leander Kills live)

 

FROM THE SKY online:

Website: http://www.wearefromthesky.com/

Facebook: https://www.facebook.com/wearefromthesky

Instagram: https://www.instagram.com/szabi_fromthesky