Billog - Az 'A Bittersweet Symphony' lemezük három dala kapott remix verziót az új EP-jükön!
Írta: Slayer   
2021. augusztus 29. vasárnap, 19:18

Áprilisban 11 év utén végre új lemezzel jelentkezett a Zahorán Csabi (Ektomorf, Bekes Projekt) vezette budapesti hardcore/metal vonalon mozgó Billog. 'A Bitterweet Symphony' című lemezük három dala (Sylvia Likens,  The Void, Lone Wolf) most pedig remix verziót is kapott Farkas 'Pí' Peti (Eagle has Landed, dOTS) jóvoltából. Az újragondolt dalokat a zenekar egy EP formájában hozta ki 'A Bittersweet Symphony (dOTS remix session) elnevezéssel.

BILLOG - THE VOID (dOTS remix)

"Négy évvel ezelőtt már volt egy rendkívül sikeres együttműködésünk Farkas Peti (Pí) barátunkkal, aki jelenleg az Eagle has Landed sorait erősíti, korábban pedig a Subliminal Merger soraiban agárkodott, illetve dOTS néven különböző elektronikai szerzeményeket / remixeket is komponál. A Waste of Time dalunk remixére (https://youtu.be/DgawS1xmL-o) a mai napig úgy tekintünk, hogy az egyik, ha nem a legjobb átdolgozás, amit valaha hallottunk, amitől még sokadik hallgatáskor is garantált a libabőr.

BILLOG - WASTE OF TIME (doTS remix)

Amikor elkezdtünk az új lemezen dolgozni, felmerült, hogy Pí mindegyik dalba belecsempész majd kisebb-nagyobb effekteket, hanghatásokat, szintiszőnyegeket, ezt végül annyira nem erőltettük és inkább teljes szabad kezet adtunk neki, hogy kedve szerint gondolja újra valamelyik dalt az A Bittersweet Symphony lemezről. Nem kis meglepetésünkre rögtön hármat is kiválasztott, ezek a Sylvia Likens, a The Void és a Lone Wolf és ezúttal is hozta a már megszokott rendkívül magas minőséget, szinte teljesen új dalokat alkotva a már meglévő szerzeményekből. Ezt a dalcsokrot egy mini EP képében hozzuk most nyilvánosságra dOTS remix session címmel, ami az összes nagyobb online zenei streaming szolgáltatónál megtalálható."

 

dOTS remix session

https://open.spotify.com/album/1O3uaBgb3xjAbgPkWciHXS

 

A BITTERSWEET SYMPHONY album

https://open.spotify.com/album/33RPXbP0SlZT2F5i2Bri8L

BILLOG - THE STRUGGLE WE LIVE

 

Billog online: 

http://facebook.com/billogmetal​

https://www.instagram.com/csabillog/

https://open.spotify.com/artist/1vPsF...

http://billog.bandcamp.com/​