CYD - 'A leghosszabb út haza' címmel hamarosan érkezik a 10 éves esztergomi hardcore / crossover csapt új EP-je!
Írta: Slayer   
2021. július 16. péntek, 20:25

Az esztergomi hardcore / crossover brigád, a CYD, az idei 10 éves jubileumhoz időzítve elkészítette legújabb 5 számos EP-jét. A “The Longest Way Home” ráadásul egy komplett, a zenekar teljes eddigi munkásságát magába foglaló kiadványként jelenik meg, bónuszként szerepelnek rajta a 2014-es “Here Come The Bastards” EP és a 2016-os “Next Round” EP dalai is. A lemez pólóval, támogatói csomagban már előrendelhető, az július 30.-i megjelenésig pedig már lehet ismerkedni a “Life Goes On” című dallal. Az anyag keverését és az utómunkálatokat Szőke 'Szöszö' Gábor követte el, míg az EP illusztrációjáért Bödecs András felelt.

CYD - Life Goes On (feat. Szöszö)

Előrendelés és webshop:

https://cyd.hmusic.hu/

A zenekar július 30-án Esztergomban, a Kill The Mosquitoes 2021 minifesztiválon tartja 10 éves születésnapi buliját, ami lemezbemutató is lesz egyben!

https://fb.me/e/R4wJfSh5

Az öt új dal kvázi egy konceptanyag, amiről az énekes, Lázár Zalán így nyilatkozott:

"Hope Dies Fast: Ez a dal a teljes reménytelenségről és kilátástalanságról szól, amikor nem tudod mi lesz a következő lépés, és konkrétan semminek érzed magad.

Life Goes On: A mamám halála ihlette ennek a dalnak a szövegét, arról szól hogy az életben vannak olyan dolgok amiken nem változtathatunk, nem tudjuk alakítani őket, de az élet megy tovább. Az utolsó mondat pedig neki szól, hogy köszönök mindent

Injustice: A rendszer igazságtalanságáról szól, amiben élünk, és hogy ebből én (mi) nem kérünk.

Stand Tall: Társadalomkritika, azoknak szól akik el akarnak nyomni, nekik egy középső ujj.

Longest Way Home: Az életemet alakító fontos embereknek egy-egy üzenet, apámnak, anyámnak, húgomnak, páromnak, és a fiamnak. A hazatérésről, a megbékélésről szól."

A The Longest Way Home CD-kiadásáról pedig Czifra Zoltán, a zenekar dobosa mondta el gondolatait:

"Óriási szerencsénk van, hogy sikerült az ország legnagyobb rock/metal kiadójához kerülnünk. Mindenképpen szerettünk volna valami pluszt, mert ez az anyag sokáig készült, így abban maradtunk: Az EP CD-változatára rákerül a zenekar korábbi két EP-jének teljes anyaga. Azok kiadványok már évek óta hiánycikkek, ráadásul erősen DIY kategóriásak voltak, így kézenfekvő volt, hogy egy korongon, kis túlzással nagylemezként jelentessük meg a diszkográfiánkat. Túlzás nélkül mondhatjuk, erre a kiadványra büszkék lehetünk!"


CYD tagsága:

Lázár Zalán - ének

Farkas Zoltán - gitár

Latyó - gitár

Márton Árpád - basszusgitár

Czifra "Gyönyörű" Zoli - dob


CYD online:

https://www.facebook.com/cydesztergomhardcore

https://www.instagram.com/cyd_echc/