Levegőt! projekt – A Phoenix RT írta a fotóturné hivatalos dalát!
Írta: Slayer   
2021. július 05. hétfő, 21:17

Valamikor tavaly a pandémia kellős közepén született az ötlet, majd idén február elején el is startolt a Levegőt! projekt, amely több mint 40+ zenész, zenekar, stábtag érzéseit mutatja be egy országos fotósorozat keretében. A fotók a zenészek saját életterében készülnek, ahová a fotós team maga látogat el, hogy megmutassa milyen napi szinten létezni és lélegezni zenészként koncertek, élőzene nélkül. A projekt megálmodói Kovács Annamária (Larann.Photo) és Király Győző (Wildungphoto) úgy gondolták, hogy a fotósorozathoz dukálna egy kísérő dal- himnusz is, így megszólították a projektben szintén részt vevő Phoenix Rt-t.

Phoenix RT feat Levegőt All Stars - Levegőt!

Streaming felületeken:

songwhip.com/phoenix-rt/leveg%C5%91t

„Nagyon örültünk a felkérésnek és természetesen egyből igent mondtunk. Igazán megtisztelő, hogy ránk gondoltak Annamariék. Maga a dal idén márciusban íródott, amikor éppen karanténban voltam, akkor ért utol engem is a Covid. Aztán a karanténból való szabadulásom és demózások után május közepén már stúdióztunk is Érden, Varga Zolinál a SongSong Production-ben.” - mesélte Puss Tamás, a zenekar énekes-basszusgitárosa.

A dal érdekessége, hogy a hármasfogat 6 vendégénekessel egészült ki, akik szintén résztvevői a projektnek, így ez az összefogás is erősíti a dal mondanivalóját. A hat énekes, akiknek a hangját hallhatjuk a dalban: Karai Anna (Lifehack), Sicu (Vasmacska), Schrott Peti (Continoom, Zártosztály, Tűzmadár), Mong Máté (Burnout), Rotten Zsolti (HeloZep!), valamint Pap Gergő (Plasticocean).

„Élveztük a közös munkát és úgy érezzük egy jó kis dal született. Egyébként a zenekar történetében ilyen még talán nem is volt, hogy fél évvel egy új lemez megjelenése után újra stúdióztunk volna. Egyébként nem titok, hogy nem csak egy dalt rögzítettünk májusban. Idén ősszel egy extra kiadvánnyal készülünk meglepni a rajongókat, melyen természetesen a Levegőt! is szerepelni fog.” - tette hozzá Győrög Marci gitáros.

A legutóbbi Phoenix Rt. album októberben jelent meg, a “Jelzőfény” rögtön a MAHASZ TOP 40 albumeladási lista 3. helyéig jutott, decemberben pedig a Down for Whatever frontemberével, Diószegi Kikivel készített címadó dallal indultak A Dal versenyen is.

Phoenix RT feat. Diószegi Kiki - Jelzőfény

 Phoenix RT online:

www.facebook.com/phoenixrt

www.phoenixrt.eu

www.instagram.com/phoenix.rt