Kalapács 20 / Omen 30 - Nagyszabású koncerttel és két kiadvánnyal ünnepelnek születésnapot a Barba Negrában!
Írta: Slayer   
2021. június 30. szerda, 20:01

Július 2-án, pénteken nem mindennapi eseményre kerül sor a Barba Negrában; a Kalapács zenekar a huszadik, az Omen pedig a harmincadik születésnapját fogja közösen megünnepelni, ráadásul a koncert napján két különleges kiadvány is megjelenik. Mindkét zenekar teljes hosszúságú műsorral készül, az Omennel pedig Kalapács József és Koroknai Árpád is vendégeskedik. Az estéhez a hangulatot a Monument alapozza meg, utánuk pedig az Alcohol lép színpadra.

“Kalapács 20 - Omen 30” Facebook esemény:

(2021.07.02 - Budapest, Barba Negra)

facebook.com/events/1018032708664832

Az Omen a 30 évet egy kétlemezes válogatásalbummal ünnepli, melyen a 2019-ben Koroknai Árpádot váltó Molnár Péter “Stula” (Stula Rock, ex-Mobilmánia) énekelt újra 20 klasszikust, mindemellett hallható rajta a tavaly megjelent "A Család" című dal, valamint a "Fagyott világ" új verziója is, melyeken mindhárom Omen-énekes (Stula, Kori és Kalapács Józsi) hangja hallható. A dupla anyagon Stula éneke mellett egy alapos stúdiós ráncfelvarrás is hozzátett, hogy a lehető legjobban szólaljanak meg a jól ismert Omen dalok - a stúdiómunkálatok a Denevér Stúdióban zajlottak Cserfalvi “Töfi” Zoltán és Boros Béla kezei alatt.

OMEN km. Kalapács József & Koroknai Árpád - Fagyott világ (2021)

OMEN km. Kalapács József & Koroknai Árpád - A Család

Kalapács József szintén egy dupla lemezzel jelentkezik, “Szelíd metálosok” címmel. Ez nem egy szimpla válogatásalbum, 37 szelíd metal dalt tartalmaz az énekes teljes életművéből. A kiadványon hallhatók a Pokolgép, az Omen, Hard, Kard, Akusztika és persze a Kalapács zenekar dalai eredeti vagy átdolgozott verziókban, illetve 2 vendégszereplés mellett 6 teljesen újravett régi Omen és Pokolgép klasszikus és egy teljesen új Kalapács dal, a címadó “Szelíd metálosok” is helyet kapott a lemezen. A Balkan Fanatik-féle “Kósza vér” és az Omen “Fagyott világ” felvételéből új verzió készült, utóbbi Nagyfi Laciék “Best Of Omen - 30 év” válogatásán is szerepel. A dupla jubileum mellett a Kalapács zenekarnak van még egy oka az ünneplésre; legutóbbi albumuk, a tavaly év végén megjelent "Világvégre" nemrég elérte az aranylemez státuszt.


“Szelíd metálosok” CD rendelés és Kalapács József webshop:

kalapacsjozsef.hmusic.hu


“Best Of Omen - 30 év” CD rendelés és Omen webshop:

omen.hmusic.hu


Online elérhetőségek:

facebook.com/KalapacsZenekarOfficial

facebook.com/Omenzenekar

facebook.com/Alcoholzenekar

facebook.com/Monumentzenekar