Behemoth - Nergal meghatódott.
Írta: Slayer   
2012. december 31. hétfő, 14:34

A napokban megható jelenet szemtanúi lehettek az egyik lengyel televíziós show műsort figyelemmel kísérő nézők, a Behemoth éléről ismert Nergal, azaz Adam Darski, ugyanis itt találkozott először azzal az emberrel, aki a csontvelő donorja volt a 2010-es műtétjénél. Nergal meghatódva ölelte át a 25 éves Grzegorz Kajta-t.

A frontembernél még 2010-ben diagnosztizáltak leukémiát, annak is egy olyan fajtáját, ahol a kemoterápia és a sugárkezelés már nem segített. Így Nergal aki igen ismert közéleti szereplő hazájában, köszönhetően a popsztár barátnőjének is, a médiához fordult, hogy mindenkit megkérjen, jelentkezzen donornak és segítsenek a hasonló helyzetben levő betegeknek. A felhívás hatására több ezren mentek el a világ számos pontján, a helyi klinikákra, és estek át a kivizsgáláson. azonban végül a már említett lengyel fiatalember volt az aki a legjobban megfelelt a feltételeknek. a gdański kórház orvosai még abban az éveben el is végezték az életmentő beavatkozást.

Még a kórházban!

És azóta már tudjuk, teljes a sikertörténet Nergal teljesen felgyógyult súlyos betegségéből, sőt azóta már visszatért a Behemoth élére, és több turnét is levezényelt (többek között , idén nálunk is megfordultak), manapság pedig már éppen az új lemezüket írják. De karácsony környékén, mikor kicsit mindenki hisz a csodákban, úgy gondolták ez a kis privát csodát megosztják a nyilvánossággal. És Nergal sem fogta vissza magát, ott nem a Behemoth kőkemény "bibliatépő" frontembere volt, hanem csak Adam, az ember aki túlélte halálos kórját, és ezért igen csak hálás, annak az embernek akinek mindezt köszönheti.

A megállíthatatlan gépezet:

 
topmenu