Mindenen Keresztül - Új klip a körösladányi thrash/groove/hardcore csapattól: 'Újabb világ'
Írta: Slayer   
2021. június 30. szerda, 19:59

A Mindenen Keresztül zenekar nemrég megjelent EP-jének záró dalához készített videót mutatjuk most be. A csapat a barátaik segítségével és közreműködésével jelentős előkészületek után forgatták le az Újabb világ című dalhoz a klipet.

Mindenen Keresztül - Újabb világ

A zenekar a klipről:

“Az Újabb világ c. számunk klipjét gyerekkori barátunk, Kecskeméti Ákos (inspot) készítette, akivel korábban már számtalanszor dolgoztunk együtt. Több zenekarban zenéltünk együtt, illetve mindkét megjelent EP-nk borítóját ő tervezte és ő készítette a Futok a múlttól c. klipünket is.

A forgatás május 15-én zajlott, viszont felemésztette az előtte lévő napokat is, mert körülbelül 15 órába kerültek az előkészületek. A helyszín több klipnek adott már helyet, ez pedig nem más, mint ahol a zenekar próbaterme is van, egy tanya Körösladánytól kb. 1 kilométerre. Forgatott már itt klipet a Mors Silens, a Mudfield, a Leponexx, a KabinLáz, a Dreadful Peace, a Bloom és mi is forgattunk már itt.

A klipben látható háttérhez kb. 500 darab Békés megyei hírlapot ragasztottunk fel a falakra és a plafonra, ebben a munkában a barátaink, családunk és még a gyerekek is segítettek. Nagy köszönettel tartozunk mindenkinek. A klipben nincs sztori, viszont két részre bontottuk a forgatást, amelyből az egyik természetesen a zenekari rész volt, a másik pedig a „mindenki része”. Meghívtunk mindenkit a forgatásra és külön minden megjelent kapott egy kis részt a klipből. A forgatás iszonyatosan sok munkával járt, de a végére kvázi bulihangulat lett, köszönhetően a barátainknak, így mindenki jó hangulatban távozott a forgatásról. Úgy gondoljuk, hogy a jelentősen alacsony költségvetéshez képest sikerült kihozni egy relatíve jó megjelenésű klipet, amely remélhetőleg elnyeri sokak tetszését.“

A körösladányi Mindenen Keresztül zenekar április 10-én hozta ki 'Fogy a türelem' címmel új intro + 3 dalos új EP-jét. Az alig negyedórás anyagon a banda groove/thrash elemeket itt-ott hardcore-os csordavokálokkal és punkos lendülettel keveri. A dalokban ugyanakkor mégis van reménysugár, köszönhetően a dallamos és fülbemászó refréneknek. A zenekar hamarosan egy klippel is jelentkezik majd. Alább pedig a srácok bemutatják nekünk az EP összes dalát.

Fogy a türelem – Intro:

"Igazából az Örökkön örökké eredetileg egy hosszabb szám lett volna, lírikus hangvételű kezdéssel, amelyet végül átírtunk és így az Örökkön örökké kezdetének szánt rész az EP introjává alakult át."

Örökkön örökké:

"Egy szerelmi kapcsolatból jött az ihlet, annak viszontagságairól szól. Az ember sokszor hibáztatja a másikat és viszont. Aztán sokszor egymásnak dobálnak mindenfélét és a végén elcseszik az egész dolgot, közben meg lehet nem is egymásra haragszanak, hanem egyszerűen az élet tele van nehézségekkel, amit együtt próbálnának megoldani. Ehelyett sokszor mind a két fél egymás lelkét falja fel inkább, amíg elégtételt nem kapnak és az egész már nem is kettőjükről szól ezután. Na, erről szól ez a szám."

Egyszer fent, egyszer lent:

"Az alapkoncepció egy teljesen reményvesztett, előre haladásra képtelen állapotból bújt elő. Ezért tekinthetjük az Örökkön örökkének folytatásának is, mert ugye megéljük azt a folyamatot, amikor már az ember előre tudja gördíteni a szekerét, de hulla fáradtan teszi, sok sikertelenség éri. Magyarán rengeteg kihívással néz szembe, mert ugye a szekeret így is, úgy is gördíteni kell, ha törik, ha szakad.

DE fáradtak vagyunk, unjuk a reggeli kávét, meg, hogy még mindig húzni kell az igát és ugye ez várhatóan nem is lesz másképp. Ezután még a munkánk során is szembesülünk sikertelenségekkel, közben persze "megküzdünk a saját démonjainkkal" is. De végül mindig ráébred az ember, hogy evezni kell és csinálni tovább."

Újabb világ:

Ez a szám arról szól, hogy az emberek viselkedése egymással mennyire kezd elfajulni a mai világban. Más szemléletek miatt képesek egymást osztani, barátok vesznek össze politikai nézetek miatt, pedig csak éppenséggel más csatornát néznek a TV-ben, vagy mást láttak a Facebookon. Mert ugye ezeken a helyeken „minden igaz”!?

A mai világban a közösségi oldalak az egyik legveszélyesebb helyek, mert nagyon nagy szerepük van az álhírek megjelenésében is.

Ezután jön a nagy kérdés, hogy mi jön még? Hova fajul még a világ?

„Mennyit fejlődünk egy év alatt? Az utcán nincs lélek sem alak, kiszolgál majd a hálózat”.

Igen, szép jövőkép…

Mindenen Keresztül - Fogy a türelem teljes EP

Mindenen Keresztül - Fogy a türelem EP

1. Fogy a türelem - Intro

2. Örökkön örökké

3. Egyszer fent, egyszer lent

4. Újabb világ

 

Mindenen Keresztül tagsága:

Bojti János - ének, basszusgitár

Szatmári Gergő - gitár

Bojti Tamás - dob

Mindenen Keresztül - Örökkön örökké


A Mindenen Keresztül eddigi rövid története:

A zenekar 2016 júniusában alakulta Békés megyei Körösladányban.

A banda kezdetben amerikai punkrock stílusú feldolgozásokat játszott, a 'Futok a múlttól' c. számuk is ezeket a stílusjegyeket viselte.

Később a szerzeményeknél a saját hangra törekedtek,szerzeményeikbe metal, numetal és hardcore elemek iskerültek.

2018. október 28-án megjelent az 'Elfeledett utakon' c. EP, amihez ugyanaznap mutatták be az azóta is nagy sikernek örvendő 'Futok a múlttól' című klipet.

2019. december 14-én megjelent az 'Egy húron' single klipesítve.

2020. április 25-én jött ki a következő EP legelső számának videóklipje, az 'Örökkön örökké'.

2021. április 10-én érkezik a 'Fogy a türelem' c. három dalos EP a digitális stream szolgáltatóknál.

 

Mindenen Keresztül - Egy húron

Diszkográfia:

Elfeledett utakon EP (2018)

Egy húron single (2019)

Fogy a türelem EP (2021)

Mindenen Keresztül - Futok a múlttól

Mindenen Keresztül online:

https://www.facebook.com/mindenenkere...

https://www.youtube.com/channel/UCgAUwnbQXtsoZrG5IkqvFlg

https://www.instagram.com/mindenen_keresztul/