Phrenia - Megjelent 'Separated címmel a második nagylemezük!
Írta: Slayer   
2021. június 26. szombat, 20:19

Megjelent és végighallgatható a elektronikus, trance, electropop elemeket súlyos modern metal / metalcore-ral vegyítő Phrenia második nagylemeze! A “Separated” a Bring Me The Horizon, Dead By April, Annisokay és az Asking Alexandria rajongók figyelmébe ajánlott első sorban; az alapvetően angol nyelvű lemez 13 dalból 3 magyar nyelven szólal meg. Korábban négyet már hallhattunk tőlük, most viszont megérkezett a címadó dal szöveges videója is.

Phrenia - Separated

Streaming:

songwhip.com/phrenia/separated


A zenekar az új lemezről:

“A “Perspectives” EP elektronikával kísérletezős atmoszférája után a “Separated”-re kialakítottunk egy olyan kiegyensúlyozott hangzást, ami egyszerre marad szárnyaló, mégis súlyos. Az albumon megjelennek többek között a ránk jellemző trance-szerű “szőnyegszintik”, a vibráló és gazdag, “ugráló” hangzások, és természetesen az elmaradhatatlan néhol súlyos, másutt dallamosan kísérő gitárok. A lemez felvételei közben egyik énekesünk, screamerünk Nagy Zoltán elhagyta csapatunkat. Úgy döntöttünk, hogy az eddig főként refrénekben sziporkázó gitáros-énekesünk, Julian veszi át a helyét. Ennek megfelelően a már felvett dalokat átnéztük, újragondoltuk és teljes mértékben Julian hangjára igazítottuk. Dalainkban továbbra is jelen van a ránk jellemző, megjegyezhető énekdallam, helyenként screammel kiegészítve, azonban néhány tételben az énekdallamok mint hangszer, díszítőelem is megjelennek - ez valami olyasmi volt, amit régen ki szerettünk volna próbálni.

Az albumon kettő, a többitől eltérő dal kapott helyet: egy zongorás/elektronikus, nagyzenekaros tétel, és egy bónusz dal, amivel a populáris, mainstream zene vizei felé tettünk egy rövid kitérőt.

Lemezünk nagy része a koronavírus okozta bezártság közben íródott, ami lehetőséget adott arra, hogy a hétköznapi rohanás szünetében meg tudjunk állni egy pillanatra, és körülnézni: vajon mivé is váltunk? Az elmúlt időszak az egész világot zárkózottabbá tette, a saját gondolataik visszhangjába kerültünk akaratlanul is, és a hirtelen megjelent bizonytalanság sok embert tépett ki a valóságból, tett elszeparálttá. Az album dalai közül a címadó “Separated” jeleníti meg ezt a legjobban. Habár nem minden dal ezt a témát dolgozza fel, úgy éreztük, ez felelne meg legjobban az album címének is az elmúlt év történései után.”

Phrenia - Separated

01. Unholy Savior

02. Trapped in this Paradise

03. Mennem kell

04. Paranormal

05. Köddé vált

06. Separated

07. Fújjon messze

08. Born Without Wings

09. Mirror

10. Stronger

11. You Belong Here

12. Hope Lies

13. Tick Tock


A “Separated” jövő héten már kapható a HammerWorld magazin július-augusztusi számának CD mellékleteként - keresd a hipermarketekben, a benzinkutakon vagy az újságárusoknál!

 

Phrenia online:

Web: https://www.phreniaband.com/wp/hu/home-page-hu/

Facebook: https://www.facebook.com/PhreniaBand

Instagram: https://instagram.com/phreniaband/

SoundCloud: https://soundcloud.com/phreniaband/

Twitter: https://twitter.com/PhreniaBand

TikTok: https://www.tiktok.com/@phreniaband

VK: https://vk.com/official_phrenia