The Southern Oracle - Áprilisban érkezik a budapesti metal/hardcore brigád új albuma, az 'Exodus Aesthetic'
Írta: Slayer   
2021. március 30. kedd, 19:35

Április 23-án jelenik meg a fővárosi hardcore/metal zenekar, a The Southern Oracle új nagylemeze Exodus Aesthetic címmel. A srácok három dalt már nyilvánosságra hoztak az anyagról (Prisoner, Crowdpleaser, Stringpuller). Az album április 23-tól az összes zenei online platformon meghallgatható lesz, de e mellett természetesen lesz fizikai megjelenés is, méghozzá igen exkluzív formában. A 100db-ra limitált kézzel számozott 7” tokban megjelenő lemez mellett lesz egy 20 oldalas illusztrált szöveges könyv, valamint mindenkinek jár hozzá egy egyedi letöltő kód is. Az első 34 megrendelő pedig a tagok által kézzel megfestett katonát is kap még pluszban.

The Southern Oracle - "Exodus Aesthetic" előrendelés április 1. és 23. között:

https://tsocrew.txs.hu

 

A zenekar az előrendelésről:

"Április elsején, azaz holnap 12 órától indul előrendelés az “EXODUS AESTHETIC” című új lemezünk 100db-ra limitált kézzel számozott 7” tokba bújtatott illusztrált szöveges könyv verziójához, amihez mindenkinek külön letöltőkód jár a stúdió minőségű hanganyaghoz. Tegnap kiraktuk az exkluzív merch-et is és a videóban láthatjátok hogyan festettük az egyedi játékkatonákat, amit az első 34 rendelő kap majd a választott pakkja mellé. Nagyon köszönjük mindenkinek akit bármilyen formában is támogat minket, ti vagytok a TSO CREW!!"

A Tixa csapatának köszönhetően ezen a linken indul a banzáj holnap déltől:

https://tsocrew.txs.hu"


A zenekar az új lemez felvezetéséről:

"Módfelett hálásak vagyunk mindenkinek aki bármilyen formában is segítette a zenekarunkat főképp ebben a példátlan helyzetben. Nélkületek ennél is nehezebb lett volna átvészelni a mostmár több, mint egy éve tartó pandémiát, de együtt vagyunk és kitartunk, ti vagytok a TSO CREW!!!

Tavaly év végén a politikától túlfűtött globális eseményekre reflektálva felfedtük a közelgő lemezünk borítóját és címét: “EXODUS AESTHETIC” azaz a “KIVÁNDORLÁS ESZTÉTIKÁJA”. Kifejtettük, de sokan a gyűlölet propaganda áldozataként talán meg sem akartátok érteni mire utal a cím és pontosan ez az ami miatt egyre égetőbb szükségét érezzük megosztani veletek a lemez teljes egészét.

Az elmúlt hónapokban hat hetes periódusokban jelentkeztünk a koncepció egy-egy sarkalatos tételével, melyekhez mindig kiemelten leírtuk a szóban forgó üzenetet. Jó volt látni a rengeteg visszajelzést, beleértve a negatív, akár támadó jellegűeket is, hiszen a célunk a figyelem felkeltése, más szemszög bemutatása és ez korántsem egyszerű, de semmiképpen sem hálás feladat. Viszont mi hisszük, hogy a vita visz előre a bólogatással vagy néma fejrázással ellentétben!!

A harmadik hat hetes ciklus leteltével, Április 23.-tól az összes streaming felületen elérhető lesz a lemez, ami a zenekarunk eddigi tizenkét évének legsarkalatosabb pontja minden tekintetben."


Az 'Exodus Aesthetic' artworkjéről és extra ajándékról:

"Az “EXODUS AESTHETIC” címet viselő új lemezünk Április 23.-ától lesz elérhető a digitális zenelejátszókban, viszont a fizikai megjelenést ezúttal sem engedjük el.

Novemberben megmutattuk nektek a borítót, most pedig a teljes artwork-öt is elétek tárjuk, ami egy 7” méretű tokban érkező 20 oldalas kiskönyv, mely a szövegvilágot illusztrálja egy flexit helyettesítve, külön egyedi letöltőkódokkal az anyag stúdió minőségű verziójához. Igen, mi is szerettük volna ténylegesen bakelitre nyomni, de főleg a mostani csak kiadásokkal teli ínséges időkben nem tudtunk erre ekkora plussz összeget félretenni...viszont a kiadvány így is igazán exkluzív lesz, 100db-ra limitált és kézzel számozott, ráadásul az első 34 rendelő kapni fog egy-egy kézzel festett játékkatonát is!!"

"Helyet kapott a beígért köszönő részleg is, ahol minden támogatónknak név szerint beleírtunk!! Határtalanul hálásak vagyunk nektek az eddigi segítségetekért és az esetleges továbbiakért is, ti vagytok a TSO CREW!!!"

"A Tixa hatalmas segítségének köszönhetően egy új webshop felületen Április 1. 12:00-tól tudjátok majd előrendelni új merch kiséretében, amiket a következő napokban leplezünk le!!

design by Barber's Art

print by HDcopy.hu - CD / DVD gyártás"

A ' Stringpuller' dalról:

"A “STRINGPULLER” egy igazi mérföldkő a zenekarunk életében, hiszen ötvözi az energiánkat metál zenekarként, a mentalitásunkat hardcore bandaként, mindezt hiphop köntösben. Ezek az underground zenei szubkultúrák mindig is nagyon közel álltak egymáshoz, szeretnénk ezzel a számmal ezt a köteléket erősíteni!!

A szöveg a gyűlöletkeltőkről szól, akik a befolyásukat használva kötélen rángatnak minket, mintha marionett bábuk lennénk. Rávilágít a legnagyobb problémára, ami nem más, mint az emberi butaság és tudatlanság…De mindaddig amíg vannak olyanok, akik átlátják ezt a színjátékot az esélyünk meglesz az ellenállásra és fellázadásra. Rendkívül fontos része ez az “EXODUS AESTHETIC” című közelgő lemezünk koncepciójának, mely talán azokhoz is szól majd akik más zenéket hallgatnak.

Valamint azért is bír különleges jelentéssel számunkra, mert a beat-et a néhai dobosunk, Zándoki Andris aka v i c : r e m a s c i készítette, aki mint azt a legtöbben tudjátok már nincs közöttünk…azt gondoltunk ezúton Ő is része lehet a lemeznek!!

Fent az összes streaming szolgáltatónál és itt a YouTube link is: https://youtu.be/DzFM1bGiAJ4"

The Southern Oracle - Stringpuller


A grafika:

"Ebben a rendkívüli globális helyzetben igyekszünk alkalmazkodni, de mégis életakarók maradni. Ezen gondolatok és érzések által vezérelve az “EXODUS AESTHETIC” az eddig legkomplexebb anyagunk lett a zenekar tizenkét éve során.

Decemberben jelentkeztünk az első számmal a közelgő lemezünkről, ezt hat héttel követte a második és ismét hat hét elteltével, jövő pénteken március 12.-én érkezik a harmadik és egyben utolsó single “STRINGPULLER” címmel a megjelenés előtt.

Egyelőre a grafikáról rántanánk le a leplet, melyen hagynánk titeket egy kicsit elmélyedni...a zeneisége kissé más lesz, mint amit eddig valaha is csináltunk, de többet nem árulunk el, érjen mindenkit a premier napján az felkészületlenség erejével."


A 'Prisoner' az online platformokon:

"A “PRISONER” című elsőként kihozott single (csekkoljátok klippel együtt: https://youtu.be/jKjTzHo7zi4) bekerült a Spotify “Thrashers” playlist-jébe olyan általunk nagyon szeretett zenekarok mellé, mint a Power Trip , IRON REAGAN , Municipal Waste , Toxic Holocaust , SUICIDAL ANGELS vagy épp a nagy Overkill és még egy csomó másik!"

A 'Crowdpleaser' dalról:

"Nagyon sokan pörgettétek a “CROWDPLEASER” című új számunkat, amiért rendkívül hálásak vagyunk és szeretnénk megosztani veletek a mögöttes tartalmat is.

A dal szövege a közelgő nagylemezünk, az “EXODUS AESTHETIC” koncepciójának azon szeglete, ahol az egyre erősödő nyájmentalitásra hívjuk fel a figyelmet. A szinte királyként ünnepelt zsarnokok mindent saját szájízükre formálva tálalnak elénk és várják el, hogy kérdés nélkül nyeljük le...sajnos a legtöbben széles mosollyal és csorgó nyállal epekedve várják a repetát.

Mi ebből nem kérünk!! Összefogással lehet változtatni a helyzeten, csak a bárányok hallgatnak!!

TSO CREW"


Crowdpleaser az online platformokon:

"A “CROWDPLEASER” című legújabb single amiben Halák Árpi (Stubborn) vendégszerepel fent az összes streaming felületen, ráadásul bekerült a Spotify “New Metal Track” playlist-jébe olyan zenekarok mellé, mint az EYEHATEGOD , Tribulation (Official) , portrayal of guilt, ARCHITECTS vagy Rob Zombie és még egy rakás másik!"


A második single 'Crowdpleaser':

A “CROWDPLEASER” egy igazi thrash erőmű, amit a demokratikus elnököket játszó öltönyös zsarnok királyok bennünk gyújtotta tűz egyre csak növekvő lángjai táplálnak. A legszomorúbb ebben pedig az, hogy a kenyeret és cirkuszt elvükkel megvezetett birkanyáj közepén egyedül érezzük magunkat. Igyekszünk a legjobbat kihozni ebből a keserves időszakból amikor a világ ilyen mértékben sebezhető, ez a zenekar egyfajta kiút ami a hasonlóképpen gondolkozóknak szól. A Stubborn -os barátaink frontembere, Halák Árpi is segít ezt az összetartást erősíteni ebben a számban. Együtt vagyunk!!"

The Southern Oracle - Crowdpleaser


A 'Prisoner' dalról:

"A “PRISONER” azaz “RAB” a jelenlegi pandémia kirobbanásával felerősített itthoni és persze az egész világbeli tarthatatlan helyzetbe való bezártságot írja le ami a nyitó tétele lesz a közelgő lemezünknek, melynek címe “EXODUS AESTHETIC” ami nyers fordításban annyit tesz a “kivándorlás esztétikája”. Ami a kiút kereséséről és az azon való elindulás akadályairól szól, legyen az politikai eszme, csoport vagy személy által kiváltott köz- illetve magánéleti jellegű vagy globális természeti katasztrófa szintű."

The Southern Oracle - Prisoner


Az 'Exodus Aesthetic' lmezről:

"Az "EXODUS AESTHETIC" a hamarosan megjelenő rekordunk, és a fenyegető cím arra utal, hogy szükség van arra, hogy elhagyjuk ezt a fenntarthatatlan állapotot, amelyben országunk és az egész világ már olyan hosszú ideje van. És hogyan telik meg az út olyan katasztrofális akadályokkal, amelyeket politikai csoportok és egyének veszélyeztetnek köz-és belföldi életünket, vagy akár bolygónk jövőjét veszélyeztető egyének. Alapozó hazugságok konvergenciája a világjárványról, a migrációról, a globális felmelegedésről és a hatalmon lévők végtelen ciklusaiban."

The Southern Oracle online:

https://www.facebook.com/thesouthernoraclehu

https://thesouthernoracle.bandcamp.com/

https://tsocrew.txs.hu/

https://www.instagram.com/thesouthernoracle/