Sonic Desolution - Április végén jelenik meg a svéd dallamos progresszív rock zenekar debütáló albuma!
Írta: Slayer   
2021. március 24. szerda, 21:31

Április 30-án jelenik meg a svéd dallamos progresszív rock zenekar, a Sonic Desolution első nagylemeze 'Explorer' címmel. A csapatot volt Kaipa, Out Of This World, Kee Marcello, Arctic Rain és Timecode Alpha tagok alkotják. A GMR Music kiadásában megjelenő lemez azoknak a progresszív rock rajongóknak szól, akik kedvelik a Flower Kings, a Kaipa vagy a Genesis munkásságát.

A lemezt Peter Lazar, Daniel Gustafsson és Ken Sandin írta. A lemez producere maga a zenekar volt. A keverést és a mastert pedig Andy La Rocque (King Diamond) készítette.

Az 'Explorer' egy dallamos progresszív tematikus artrock album a Sonic Desolution előadásában.

Az élet különböző fázisaira és meglátásaira válaszolva, a nyolc 'fejezetben' található némi klasszikus progresszivitás, szimfonikus részek, de még pop is. Három szólóénekes ügyel arra, hogy a dalok minél dinamikusabb, szélesebb skálán szólaljanak meg.

Jan Johansen Svédország egyik legismertebb szólóművésze hozza a rekedtes, lelkes énektémákat énektémákat Annica Svensson énekesnővel koprodukcióban, míg Mads Clausen (ex Biscaya, Timecode Alpha) felel a finomabb valamint alkalmanként a hard rockos, metalos, intenzívebb részekért.

Az összetett, mégis dallamos zenét jó nevű zenészek adják elő, úgymint a dobos Morgan Ågren (Devin Townsend, Dweezil Zappa, Kaipa), a basszusgitáros Ken Sandin (Kee Marcello, Uli Jon Roth, Vinnie Moore), valamint a gitárosok Magnus Berglund (Arctic Rain) és Peter Lazar (Timecode Alpha). De volt néhány vendég előadó is.

Sonic Desolution - Explorer

(2021. április 30./GMR Music)

1. Explorer

2. The Waltz

3. Eye To Eye

4. Midlife Insight

5. Fair Warning

6. New Beginning

7. Tranquilandia

8. 21g


Sonic Desolution tagsága:

Jan Johansen - ének

Annica Svensson - ének

Mads Clausen(ex Biscaya, Timecode Alpha) - ének

Morgan Ågren(Devin Townsend, Dweezil Zappa, Kaipa) - dob

Ken Sandin(Out Of This World, Kee Marcello, Uli Jon Roth, Vinnie Moore) - basszusgitár

Magnus Berglund(Arctic Rain) - gitár

Peter Lazar(Timecode Alpha)- gitár


Sonic Desolution online:

www.facebook.com/sonicdesolution

www.instagram.com/sonicdesolution