Dalriada – Belehallgathatunk az Őszelő lemez minden dalába, már él az előrendelés!
Írta: Slayer   
2021. március 14. vasárnap, 20:56

Mélyebbre hangolt gitárokkal, valamivel kevesebb népi hangszerrel és gitárcentrikusabb dalokkal készült el a Dalriada legősziesebb, leginkább melankolikus hangulatú nagylemeze. Az “Őszelő” album 9+1 friss dallal foglal magába minden ismert elemet a hatalmas kórusoktól az epikus csatadalokig, és egészíti ki eddig sosem hallott megoldásokkal; szövegeiben pedig megeleveníti a magyar regéket, mítoszokat és történelmet. A lemezről legutóbb a Mihaszna Film közreműködésével készült el a “Betyár-altató”, melyet igazán autentikus környezetben, az Alföldön forgattak betyárromantikát megelevenítő helyszínen, most pedig egy teaser is elkészült, amiben az album összes dalába belehallgathatunk!

Dalriada - Őszelő (Album Teaser)


“Őszelő” CD, 2 CD+DVD, előrendelés:

dalriada.hmusic.hu/hun


Digitális előrendelés:

songwhip.com/dalriada/szel


A zenekar 10. stúdióalbuma április 9-én fog megjelenni, és már előrendelhető Digi CD és limitált kiadású Digi 2 CD + DVD formátumban, melyen végre napvilágot lát a “Hazatérés - 15 év Dalriada” című első koncertanyag is, amit 2019 októberében rögzítettek a Barba Negrában tartott 15 éves jubileumi koncerten. A teljesen megújult webshopban elérhetőek az új lemezhez készült friss pólók és pulóverek, illetve a korábbi kiadványok egyaránt.

Dalriada - Betyár-altató

A klipes “Betyár-altató” már a harmadik közzétett dal az új anyagról; első ízben a trianoni békediktátum 100 éves évfordulója alkalmából mutatták be a népi hangszeres, akusztikus “Ezer csillag”-ot, amit az “Őszi ének” követett. A folk metalosok részt vettek az ősszel megjelent “Kikalapált dalok” című Kalapács tribute lemezen is a “Sólymok fészke” átdolgozásával.

Az Őszelő lemez eddig megjelent dalait ezen a lejátszási listán lehet meghallgatni:

bit.ly/Dalriada_Oszelo_YouTube


Dalriada - Őszelő

(2021. április 9. - H-Music)

01. Ezer élet, ezer csillag

02. Rákóczi zászlaja

03. Dúvad

04. Őszelő

05. Betyár-altató

06. Földanya

07. Huszáros

08. Örökség

09. Őszi ének

10. Ezer csillag

 

Dalriada online:

dalriada.hu

www.facebook.com/Dalriadahu/

www.instagram.com/dalriada_official/