LÜT - Új klippel köszöntötte ma megjelent második nagylemezét a norvég punk zenekar!
Írta: Slayer   
2021. február 12. péntek, 20:27

Ma jelent meg a norvég punk csapat, a LÜT második nagylemeze, a 'Mersmak' (angolul: 'Taste For More'). Ebből az alkalomból az album 'INDIÄ' dalára kihoztak egy klipet is.

LÜT - INDIÄ

Az album végighallgatható:

https://orcd.co/mersmak.

 

LÜT - Mersmak

(Plastic Head)

1. Mersmak

2. Strictly Business

3. Lutetro

4. Ingenting a Angre Pa

5. Bangkok Nonstop

6. We Will Save Scandirock

7. Homme Fatale

8. Viepa

9. Krei

10. India

LÜT - Ingenting Å Angre På


CD és LP itt rendelhető:

https://shop.indierecordings.no/collections/lut.

A német MoreCore magazin 10-ből 9 pontot adott a lemezükre, és „Megmagyarázhatatlanul izgalmasnak” nevezte. A brit Metal Hammer 10-ből 8 ponra értékelte a lemezt és arra a következtetésre jutott, hogy "Lars Ulrich pártfogásával, valamint azzal, hogy a norvég Grammyn a legjobb új zenekar kategóriában jelölték őket 2021-ben sokkal többet fogunk hallani a LÜT-ről, akár tetszik a stílusuk, akár nem."

LÜT - VIEPÅ

A zenekar így kommentálta a „Mersmak” régóta várt megjelenését:

" Az az album, amiről azt hittük, hogy könnyű feladat lesz és 2020-ban már megturnéztatjuk, végre megjelent, egy évvel az eredetileg tervezett időpont után. Nem fogunk hazudni, ez nem volt egy könnyű menet, mivel időközben elvesztettük a fél zenekart és a Covid helyzet is beütött. Ennek ellenére, nem is lehetnénk büszkébbek a végeredményre. Szeretjük a 'Mersmak' megszólalását, és alig várjuk, hogy élőben sűrűn tömött koncerttermekben előadhassuk a dalokat róla. Az egész világból nagyon pozitív visszajelzések érkeztek az anyagra. Reméljük, ez a LÜT 2.0 igazi kezdőlépése lesz."

A zenekar az 'INDIÄ' dalra forgatott videóklip tervezési folyamatáról és a kulisszatitkairól:

"A dal hallgatása közben tudtuk, hogy lassított felvételként kell elkészítenünk a videóklipet. Azt is tudtuk, hogy jó formába kell hoznunk Markust, mielőtt turnéznánk a 'Mersmak' albummal ( Covid előtti szint.) Kombinálva azt, amit tudtunk, végül arra kényszerítettük, hogy egész nap a sivatagban futkározzon, amíg meg nem kaptuk azt, amit elképzeltünk hahaha. Talpig feketébe öltöztettük, és még egy fekete bőrkabátot is ráadtunk, hogy tényleg izzadjon. A Mojave-sivatagban forgattunk, és aznap olyan 35 fok lehetett, ő pedig mire elkészült az anyag kb. 4,5 kilót fogyott."

A zenekar azt is hozzátette:

"Látni kellett volna az üzletben dolgozók arcát, ahonnan az autókat béreltük, amikor visszavittük a járműveket a forgatás után. Az autó csomagtartójából forgattunk, így a kívül-belül fekete kocsit mindenhol barna/narancssárga homok borította. Nem kértek plusz pénzt, amiért mi hálásak voltunk. Úgy gondoljuk, hogy a végeredmény elég epikus lett, és nagyon jól illik a dalhoz."

 

A LÜT jelenlegi felállása:

Marius James Platt - basszusgitár

Ørjan Nyborg Myrland -gitár

Markus Danielsen Danjord - ének

Sveinung Engvik - dob

Mads Erlend Ystmark - gitár


A LÜT debütáló albumát a Metallica dobosa Lars Ulrich is dicsérte, valamint jelölték őket norvégiában Grammyre, 'Az év új zenekara' kategóriában és ott voltak a norvég rádió díjátadóján a „P3 Gull"-on is. A „Mersmak” kislemezei eljutottak a német és a norvég országos rádiókhoz is, a brit Metal Hammer-től, a Kerrang !-tól, valamint a német Visions-től pedig masszív dicséreteket kaptak.

LÜT - We Will Save Scandirock

Zenéjük felemelő, nagy energiájú, barátságos és táncbarát. Képzelj el egy Paramore féle megvadult indie-pop mulatságot, vagy a Foals-t kísérleti alter-rock hangok nélkül. Ezeket összekeverjük, egy kis hipnotizáló poszt punk hangulatot és a Kvelertak ordító énekét hozzáadjuk, valamint egy adag nyers punk rock energiával megspékeljük, akkor megkapjuk a LÜT hangzását. A "Mersmak" segítségével a LÜT a modern alternatív rock legjobb momentumait nyújtja, mely szenvedélyből és végtelen energiából született!

A LÜT robbanásveszélyes energiával teli élő fellépései, melyek garantáltan rabul fognak ejteni olyan nagy fesztiválok színpadán volt már látható, mint a Summer Breeze Open Air, a Reeperbahn, az Øya és a Tons Of Rock. 2020. kimaradt, ismétlés 2021-ben.

LÜT online:

https://www.facebook.com/bandlut?

https://www.lutband.com/

https://www.instagram.com/lutband/