Nordjevel - Május elején jelenik meg a norvég black metal csapat új EP-je 'Fenriir' címmel, a címadó már hallgatható is!
Írta: Slayer   
2021. február 11. csütörtök, 21:16

A norvég black metal Nordjevel május 7-én jelenteti meg az új EP-jét 'Fenriir' címmel. Az öt dalos középlemez, három új dal ('Fenriir', 'Gnawing', 'The Bones Rovdyr') mellett, egy Possessed feldolgozást, ('Fallen Angel') és a 'Det Ror og Ror' daluk a 2019-es Brutal Assaulton rögzített koncert verzióját tartalmazza. A címadó dal digitális kislemezként pedig már ki is jött és meghallgatható.

Fotó: Lacin Temocin

Nordjevel - Fenriir

 

Nordjevel 'Fenriir' dal a digitális platformokon:

https://orcd.co/nordjevelfenriir?


Nordjevel 'Fenriir' EP előrendelés:

https://shop.indierecordings.no/collections/nordjevel

 

Nordjevel - Det Ror Og Ror - Live at Brutal Assault 2019

A zenekar a kislemezről:

„A sötét múltban, amikor a Földet mítoszok járták be, istenek és vadállatok születtek. Nordjevel az árnyékban lapult,aztán amikor mindennek a legnagyobb istene életjelet adott...Bemutatjuk nektek Fenriirt!"

Az öt dalos EP "Fenriir" -ről, a skandináv mitológia szörnyű farkasáról kapta a nevét. A 'Fenriir' azonban nem koncepciós felvétel, amire a Nordjevel gyorsan rá is mutat:

"A 'Fenriir' egy olyan EP, ami a Nordjevel minden oldalát megmutatja a kezdetektől egészen a jelenlegi helyzetünkig. Volt néhány extra számunk, amelyekről a felvételek kezdetén úgy döntöttünk, hogy nem illenek a következő albumunkra, ezért két dalunkat, a címadó 'Fenriir'-t és a 'Rovdyr'-t úgy döntöttünk felvesszük, és kizárólag ezen az EP-en lesznek elérhetőek.

Hogy az anyag még különlegesebb legyen, ezért feltesszünk egy olyan dalt is, a 'Gnawing The Bones'-t, ami viszont rajta lesz a soron következő albumunkon is. Szerettünk volna egy élő felvételt is erre az anyagra, így a 2019-es Brutal Assault fesztiválon Hugo Alvarstein által rögzített 'Det Ror Og Ror' dalunkat megkevertük és masztereltük, hogy megfeleljen erre a célra.

És természetesen nem hagyhattuk ki a lehetőséget, hogy feldolgozzuk a hatalmas Possessed egyik dalát, a 'Fallen Angel'-t. Tisztelettel adózunk nekik, mint a zenei stílusunk úttörőinek és szerettük volna megtisztelni őket azért is, mert tavaly örömmel turnéztunk velük."

A Nordjevel felállása a 'Fenriir' EP-en:

Doedsadmiral - ének

Destructhor - gitár

Valla - gitár

Dzepticunt - basszusgitár

Dominator - dob

A 'Fenriir'EP-hez, az éneket, a gitárt és a basszusgitárt a norvégiai Spydebergben, a Velvet Recordingban rögzítették a zenekar és Christer Krogh irányítása alatt, míg a dobot a svédországi Sundsvallban a Studio LV5-ben vették fel.

Az EP borítóját és mindennemű grafikai elrendezését a csapat énekese Doedsadmiral és a vele hosszú ideje együttműködő Khaos Diktator Design készítette. A 'Fennriir' megjelenik CD-n, vinyl formátumban és digitálisan is.

Nordjevel - Fenriir

(2021.05.07/Indie Recordings)

1. Fenriir

2. Gnawing The Bones

3. Rovdyr

4. Fallen Angel (Possessed Cover)

5. Det Ror og Ror (Live At Brutal Assault 2019)

Nordjevel - The Fevered Lands ('Necrogenesis' album 2019)

 

Nordjevel online:

https://www.facebook.com/nordjeveloff...​

https://nordjevel.bandcamp.com​

https://www.nordjevel.com/

https://www.instagram.com/nordjevel/

https://open.spotify.com/artist

https://www.youtube.com/channel/