Empírium - Megérkezett a kolozsvári melodikus power metal zenekar első kislemeze!
Írta: Slayer   
2021. február 11. csütörtök, 20:21

Megjelent a tavalyelőtt alakult kolozsvári melodikus power metal zenekar, az Empírium első kislemeze 'Egyszer elszakadnak a láncok' címmel. A három dalos anyag (Csordalélek, Főbűn, Szabadságharcos) tegnap előtt jött ki hivatalosan. A jelenleg négytagú erdélyi zenekar (Keresik álandó basszusgitárosukat.) még idén nyáron szeretné kihozni első nagylemezét is, ami az 'Az élet nyomán' elnevezést viseli majd.

Empírium - Csordalélek

"Az Empírium zenekart 2019-ben hívta életre Karikás Balázs (dob/ideiglenes basszus) és Antal Ábel (gitár), Kolozsvárott. Rengeteg tagcsere után a végleges felállás Suhárt Levente Attila (ének) és Dezső Roland (gitár) csatlakozásával teljesedett ki.

A zenekar stílusa melódikus/power metál, ami a zenekaron belül a „korcs metál” becenevet kapta. Több stílus (power/heavy/melodikus/punk) keveredik, amit egy sajátos hangzásban igyekeznek összefogni. A szövegvilág általában társadalmi kérdések, jelenségek és az emberi természet témakörén alapulnak."

Empírium - Főbűn

"A zenekar első kislemeze 2021. február 9-én jelent meg „Egyszer elszakadnak a láncok” címmel, amely három saját dalt tartalmaz. Ugyanezen év nyarán várható az első kész album is, amely „Az élet nyomán” címet fogja viseli. Bár a koronavírus járvány okozta intézkedések Erdélyben is nagyban megnehezítették a mindennapi életet, és emiatt a kislemez elkészítése is sok problémába ütközött, a banda gőzerővel dolgozik, hogy minél hamarabb koncertképes műsort tudjon életre hívni."

 Empírium - Szabadságharcos

Empírium online:

https://www.facebook.com/empiriumzenekar

https://www.youtube.com/channel/

https://www.instagram.com/empiriumzen...