Nekromantheon - Kilenc év után április végén új lemezzel jelentkezik a norvég thrash metal trió!
Írta: Slayer   
2021. február 06. szombat, 17:52

Kilenc év után hoz ki új albumot a norvég thrash trió, a Nekromantheon. A kolbotni zenekar harmadik nagylemeze április 30-án jelenik meg 'The Visions of Trismegistos' címmel. A 2012-es 'Rise, Vulcan Spectre' anyaguk utóda nyolc dalt fog tartalmazni és az Indie Recordings jelenteti meg. 

Nekromantheon - The Visions of Trismegistos


Nekromantheon - The Visions of Trismegistos dal az online platformokon:

https://orcd.co/thevisionsoftrismegistos?


Kilenc hosszú év után tört ismét a felszínre a Nekromantheon, hogy megmutassa a föld alatti üstjében készült eddigi legvadabb albumát. Ennek a hihetetlen lemeznek a címadó dala, ami egyben az első kislemezdal is, a 'The Visions of Trismegistos' , már elérhető az online platformokon.

A zenekar a 'The Visions of Trismegistos' dalról:

"A Trismegistos látomásai egy alkímiás képlet, amelyet ismeretlen papírtekercseken közölt Háromszor nagy Hermész. Ezek a hellén rítusok a beavatottat az ezoterikus birodalmakon keresztül átviszik, és áttörik a halandóság határait."

A 'The Visions of Trismegistos' egy régóta várt igazi fémlemez, amely ismét előidézi a régi metal szellemét. A Chaka Khan Stúdióban és különböző Oslo körüli helyeken vették fel a Nekromantheon tagjai, többnyire régi, analóg berendezéssel, hogy elérjék ezt az életszerű, természetes hangzást. A 'The Visions of Trismegistos' olyan mint egy elveszett fejezet a 80-as évek dicsőséges napjaiból, amikor a thrash, a death és a black metal egy szentségtelen hármassá olvadt össze. A lemez mégis egy csúcson levő zenekart mutat, amely az örökségét ápolva kiemelkedik a mai anyagok közül.

A Nekromantheon friss extreme metal anyaga, a 'The Visions of Trismegistos' készen áll arra, hogy feltámasza az ókori utakat.

A 'The Visions of Trismegistos' április 30-án jelenik meg világszerte, az Indie Recordings, illetve az USA-ban a Hells Headbangers kiadásában.

Nekromantheon - The Visions of Trismegistos

(2021. 04. 30./Indie Recordings)

1. The Visions of Trismegistos

2. Seven Rules of Fate

3. Faustian Rites

4. Neptune Descent

5. Scorched Deaths

6. Dead Temples

7. Thanasos

8. Zealot Reign


Nekromantheon tagsága:

Sindre Solem (Obliteration, Djevel (live)) - basszusgitár/ének

Christian Holm ( Audiopain, Flight, ex-Deathhammer (live)) - dob

Arild Myren Torp (Black Viper, Obliteration) - gitár/ének


A zenekar története:

Nekromantheon 2005 elején indult, egyetlen célt szem előtt tartva, hogy gyors, gonosz és piszkos thrash metalot játszanak a régi istenek módján. A Slayer, a Sadus, a Kreator, a Dark Angel és a Sepultura klasszikusainak hatására indítottak támadást a modern metal ellen. 2007 elején jelent meg a zenekar első EP-je 'We Rotting' címmel, ami után az undergroundban egyből fel is figyeltek rájuk.

Mivel a zenekar egyre inkább a 80-as évek szellemének megragadására összpontosított, így Arild "Ass" gitáros, Myren Torp és Christian "Kick" Holm dobos úgy döntött, hogy saját stúdiót épít. Rövidesen el is készült saját „KickArse Studio” nevű stúdiójuk a norvégiai Kolbotnban, a hatalmas Darkthrone szülővárosában.

Saját kreatív helyüknek köszönhetően rövidesen megjelent az első teljes albumuk, a 'Divinity of Death'. Ez a gononoszságot megidéző anyag el is indította a zenekar szekerét, így 2010-ben részt vettek a Maryland DeathFest-en és a nagy presztizsű londoni Live Evil Festival-on is.

2012-ben a Nekromantheon kiadta második lemezét, a 'Rise, Vulcan Spectre'-t, amely ismeretlen magasságokba emelte a fergeteges, sötét thrash metal szintjét. A felvételeknél törekedtek arra, hogy a 80-as évek módján vegyék fel az anyagot, így tisztelegve az underground klasszikusok előtt. Ez egy intenzív, analóg hangzású lemez volt, amely nem mutatott kegyelmet. A 'Rise, Vulcan Spectre' remek kritikákat kapott és 2012-ben megkapta a Grammy-t is a legjobb metal album kategóriában.  

A Nekromantheon tagságát nem hatotta meg a siker és továbbra is underground koncerteken és fesztiválokon játszottak, mert szerintük ez illik a koncepciójukhoz. Ezek után is alacsony költségvetésű koncerteket adtak és lassan írták az új dalokat. Mivel a tagok aktívak és kreatívak voltak olyan zenekarokban, mint az Obliteration, a Black Viper, a Flight, a Deathhammer stb., valamint rendkívül önkritikus módon írják a zenét a Nekromantheon számára, belül, így az új dalok megalkotása hosszú évekig tartott. Úgy gondoljuk, hogy megérte várni.


Nekromantheon diszkográfia:

We’re Rotting, EP, 2007

Divinity of Death, 2011

Rise, Vulcan Spectre, 2012

The Visions of Trismegistos, 2021


Nekromantheon online:

https://www.facebook.com/nekromantheonofficial?

https://www.instagram.com/nekromantheonofficial/

https://nekromantheon.bandcamp.com/

https://open.spotify.com/artist/