Janina Jade - Március végén érkezik a svéd rockzenésznő Jennifer Batten szólógitárossal készült új albuma!
Írta: Slayer   
2021. január 30. szombat, 21:56

Március 26-án jelenik meg a svéd rockzenésznő Janina Jade új nagylemeze 'Heart Of Rock N' Roll ' címmel a GMR Music kiadásában. Az albumon a szólókért a gitárvirtuóz Jennifer Batten (Michael Jackson, Jeff Beck, szóló) volt a felelős.

Janina Jade zenéje és szövege ugyanolyan egyedi, mint a hangja és a gitárjátéka. Őszinték, valódiak, nyersek, tele vannak érzelmekkel és attitűdökkel, érződik belőlük a társadalom széli élet ismerete. A 'Heart Of Rock N’ Roll' lemez mindenféle utómunka, vagy trükk nélkül készült el. A hangja, a gitárjátéka és az ő látásmódja adja a dalok lényegegét, amibe beleteszi a szívét, a lelkét, nem ismer kompromisszumot. Ezzel az őszinte rock n' roll-lal hívja Janinas a hallgatókat az elméjébe és az életébe.

A svédországi nagy rockmagazinok "női Keith Richards" -nak nevezték, és dicsérték őszinte hozzáállását, dalszerzését és a megalkuvást nem ismerő rock n' roll megközelítését és hangzását.

Janina Jade Feat. Jannifer Batten - Heart Of Rock N' Roll

(2021.03.26./GMR Music)

1. Heart Of Rock N’ Roll

2. The Darkness Of My Soul

3. Before My Time Runs Out

4. Holding On

5. How Long, How Long

6. Trouble

7. Exiled Within My Mind

8. Breathless Breathing

9. The Ghost With No Name

10. Last Chance Saloon

 

Az album producere Tobhias Ljung (Bible Black, The Bereaved, Whyte Ash) volt, aki keverte és maszterelte is az anyagot.

 

Az albumot rögzítő felállás:

Janina Jade – ének, ritmusgitár

Jennifer Batten (Michael Jackson, Jeff Beck, solo) - szólógitár

Tobhias Ljung (Bible Black, The Bereaved, Whyte Ash) - basszusgitár, dob


"Megkérdezték tőlem, milyen hatások értek az album írása közben, de őszintén szólva soha nem hallgatok egy bizonyos zenekart vagy albumot, amikor zenét írok. Soha nem ülök le, és gondolom azt, hogy olyan dalt kellene írnom, amely így vagy úgy hangzik, vagy kb. "ilyen vagy olyan". A dalszerzés számomra sokkal több ennél. Alapvető szükséglet, csakúgy, mint a légzés. Valójában nem tudok emberként működni anélkül, hogy kifejezném magam a dalszerzésemen keresztül."

"Soha nem próbáltam úgy megszólalni, mint bárki más, és őszintén szólva nem is tudnék. Az életemre a legnagyobb hatással a The Rolling Stones 70-es évekbeli munkássága volt. Így nyilvánvaló, hogy a hangzásomat is ez inspirálta a legjobban."

"A 'Heart Of Rock N 'Roll' mindenféle számítógépes, vagy stúdió-trükk nélkül kerül felvételre. Nagyon szerettem volna megtalálni a saját hangom és gitározásom, a látásom, a szívem és a lelkem igazi lényegét, kompromisszumok nélkül, és ezen az albumon ez valóban sikerült. Ez vagyok én, ezek a dalok az elmémbe és az életembe hívják meg a hallgatót."

Janina Jade - Nothing New (No Sweet Illusions album)

Janina Jade a londoni Zenészek Intézetében tanult, és az évek során számos koncerten lépett fel különféle formációkkal, többek között a a dániai Roskilde Fesztiválon 20 ezer ember előtt.

Legfőbb zenei hatásai a The Rolling Stones (főleg a 70-es évek korszaka), a korai Guns N ’Roses, de Marianne Faithfulltól a Motörheadig mindenki.

Janina Jade mind zenéjében, mind énekében kifejezetten egyedi hangzásvilágú, dalszövegei mindig önéletrajzi ihletésűek, gyakran sötétek, de mindig őszinték, erősek és valóságosak.

 

Janina Jade online:

https://www.facebook.com/janinajadeofficial

https://www.youtube.com/channel/