Új koncertfelvételek, tematikus válogatások és élőben streamelt összművészeti estek az A38 Hajó Youtube-csatornáin!
Írta: Slayer   
2021. január 29. péntek, 21:22

Az A38 Hajó több ezer különböző koncertfelvételt számláló, stílusokra tagolt Youtube-csatornái – A38 Free, A38 Rocks, A38 Vibes és A38 World – a lezárások alatt is folyamatosan bővülnek korábban még nem látott felvételekkel, valamint tematikus válogatásokkal, hogy otthon is megteremtsék a hiányzó koncerthangulatot. Az új feltöltések mellett élő produkcióval is jelentkezik a klub: kedd esténként 8 órától összművészeti streamkoncertek fűzik szorosra a zene, a színház és az irodalom kapcsolatát a fedélzeten.

De Staat, 2019 - fotó: Marossy Norbert, kellegy.hu

Januárban a hiperenergikus holland De Staat 2019-es Bubble Gum turnékoncertjének felvétele debütált az A38 Vibes-on, míg az A38 Rocks a két Fonogram díjat is bezsebelő Turbo, a kecskeméti Nova Prospect, valamint Little G Weevil koncertjeivel gazdagodott. Utóbbi csatornán a következő hetekben a Deafheaven és a Somali Yacht Club felvételire lehet számítani. A világzene kedvelői Mordái, Szalóki Ági és Tindia koncerteket élhetnek át újra az A38 World-on februárban.

Minden szerdán új tematikus szelekcióval jelentkezik a klub, a válogatásokat különböző műfajoknak, életszituációknak, hangulatoknak dedikálva. A YouTube playlistek célirányosan navigálják a közönséget a stílusok és a temérdek koncertfelvétel között. A 2021-es évet az A38 legfelszabadítóbb headbangjeivel robbantotta be a Metal Danger, a súlyos gitárriffek, ütős groove-ok és földöntúli hörgések egyvelege tekeri fel garantáltan a hangerő-szabályozó gombot. Az A38 Vibes Youtube-csatornához kapcsolódó High Hopes playlist többek közt Lóci játszik, Movits! és Irie Maffia dalok címébe bújtatva fogalmaz meg reményteli üzeneteket szebb időket remélve. A sort az utánozhatatlan déli atmoszférát felidéző Balkan Madness szelekció folytatja; garantáltan megmozgatva a végtagokat olyan előadókkal, mint a Bohemian Betyars és Shantel. A hónapot Jazz Flow válogatás zárja le egy kis instrumentális agymasszázzsal a Barabás Lőrinc quartet, Makrohang és még sok más virtuóz formáció jóvoltából az A38 Free-n.

Online zenei-irodalmi produkciók a kedd estékre

Januárban Pál Dániel Levente író, költő, műfordító látogatott el a fedélzetre, hogy meséljen Álmaink piros sportladája című verseskötetéről, továbbá a nyolcadik kerületi párbeszédeket és történeteket feldolgozó novellásköteteiről. Majd Csornyij Dávid és L. Takács Bálint frisskötetes szerzők mutatkoztak be, valamint a Twentees zenekar emelte a hangulatot klisémentes gitárpop számokkal a Deck-szériában.

Beatz x Poe’s az A38 Hajón - 2020. február 2. - Basch Péter, Gege, Nash

Február másodikára érdemes bemelegíteni a nyakakat, ugyanis heves fejbólogatásra lehet számítani; a Beatz x Poe’s az A38 Hajón programsorozat három visszatérő nagyágyúval jelentkezik. Basch Péter, Sára Gergely “Gege” és Nagy Dénes “Nash” slammer-rapperek az ATMO és Dj Lee n’gum ütemeire szórják a rímeket.

Hervay Gizella életművét eleveníti fel február 9-én az Árnyjátékok az A38 Hajón Fazakas Júlia és Gerlits Réka színésznők tolmácsolásában. Az összművészeti produkció verseken, szövegválogatásokon keresztül érzékelteti Hervay megpróbáltatásokkal teli sorsát és annak művészetében is érzékelhető lenyomatát: komplex, sötét tónusú lírájának esszenciáját.

Február 16-án a kárpátaljai irodalom egyik vezéregyénisége, az Irodalmi Jelen Költészeti Díjával kitüntetett Lőrincz P. Gabriella érkezik a kortárs szerzőket vendégül látó estre. A Deck az A38 Hajón keretében Bakos Gyöngyi és Halász Rita frisskötetes írók, valamint a pop-rock, jazz és az alternatív folk hangzásvilágából egyaránt merítő 30fok árnyékban zenekar mutatkozik be február 23-án.

A zenei-irodalmi programok este 8-kor kezdődnek és élőben követhetőek az A38 Hajó YouTube-csatornáján. A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Részletes program, bőséges információk, fotók, galériák, és jegyvásárlás a www.a38.hu oldalon. Interjúk, hírek, premierek az A38 Hajó blogján.

A38 online:

A38 honlap

A38 Facebook 

A38 YouTube

A38 Instagram 

A38 Spotify 

A38 Twitter