Cobra Cult - Március elején jelenik meg a svéd punkos hard rock csapat új nagylemeze!
Írta: Slayer   
2021. január 24. vasárnap, 20:49

Március 5-én jelenik meg a svéd punkos beütésű hard rock zenekar, a Cobra Cult új nagylemeze 'Second Gear' címmel, a GMR Music kiadásában. A zenéjük olyan, mintha ötvöznéd a The Misfits súlyát és őszinteségét, a Social Distortion dallamait az L7 és a The Distillers énekharmóniáival.

A 'Second Gear' lemez felvételekért Robert Pehrsson (Robert Pehrsson's Humbucker, Death Breath) volt a felelős, aki a keverést is végezte a Humbucker Stúdióban. A master pedig Joel Grind (Dee Snider, Toxic Holocaust, Municipal Waste) munkájának köszönhető.

 

Cobra Cult - Second Gear

(2021. 03.05/GMR Music)

1. Sell Your Soul

2. The Devil’s End

3. Run For Your Life

4. Mean Machine

5. Hey!?

6. Dust On My Boots

7. Beat The Demon

8. Hit The Stage

Egyszerű,intenzív és riff alapú hard rock, metal és punk hatásokkal. Fülbemászó harmóniák, és egyéni énektémák, amik összességében kiemelkedően egyéni hangzást biztosítanak a zenekarnak.

A Power Play Magazin a Cobra Cult 2018-as bemutatkozó albumáról, ezt írta:

" Csak fejtetőn eljátszav bonyolúlt, amúgy egyszerű háromakkordú metal"

COBRA CULT - "IN THE ZONE (AGAIN )"


A Cobra Cult tagsága:

Johanna Lindhult - ének/gitár

Thomas Jonsson - basszusgitár, vokál

Carl Johan “Sillen” Sillén - dob

Anders Martinsgård - gitár

 

Speciális vendégek a lemezen:

Robert Pehrsson - gitár (Robert Pehrsson's Humbucker, Death Breath)

Joseph Tholl - vokál

A Cobra Cultot 2015-ben hozta létre a svédországi Stockholmban Thomas Jonsson és Johanna Lindhult, akik közösen kezdtek dalokat írni, majd csatlakozott a duóhoz a dobos Sillen, hogy ki tudják dolgozni a dalokat, míg a zenekar a gitáros Anders Martinsgård 2019. januárjában történt csatlakozásával lett teljes.

A Cobra Cult egy intenzíven turnézó zenekar, amely már fellépett Svédországban, Németországban, Angliában és Norvégiában. Az eddigi legnagyobb szabású élő fellépésük a 2019-es Sweden Rock fesztiválon volt. A zenekar olyan csapatokkal koncertezett már, mint a VA Rocks, az Electric Hydra, a The Sewergrooves és a Horndal. A csapat olyan svéd zenei legendákkal dolgozott már, mint: Tomas Skogsberg (Sunlight stúdió), Joel Grind (Toxic Holocaust) és Robert Pehrsson (Robert Pehrsson Humbucker, Death Breath).

COBRA CULT - "MY WIN - YOUR LOSS"

A Cobra Cult tagjai évek óta a svéd zenei élet részei, különböző zenekarokban és konstellációkban lépnek fel. Minden tag mindig benne volt valamilyen rock alapú zenében, a death metaltól a stoneren át egészen a rock´n´rollig. A különböző zenei hátterüknek, a hatásaiknak, a tapasztalataiknak köszönhetően egy egyedeülálló zenei kombináció jött létre.

 

Cobra Cult online:

https://www.cobracult.se

https://www.facebook.com/cobracultband

https://www.instagram.com/cobracultband