Icenap - 'Dispirit' címmel itt a második dal és klip a hazai nu metal zenekartól!
Írta: Slayer   
2020. november 18. szerda, 21:12

Új dallal és klippel jelentkezett a budapesti modern metalos Icenap. A tavaly nyáron alakult hazai modern nu metal zenekar első kislemeze, az 'Innerstate' után most másodikként a szintén klipesített 'Dispirit'-et hozta ki. A dalt a fővárosi Pinewood Stúdióban vették fel, míga klipet a MOME-n forgatták. A képes anyagot a zenekar gitárosa Kádár Róbert rendezte és vágta.

ICENAP - Dispirit

Tóth Martin a zenekar énekese az eddig történtekről:

"A 2019-as év nyarán állt össze a zenekar, mikor Kádár Robi gitáros a Dolor nevű hardcore zenekarába keresett újabb tagokat. Farkas Zsombor dobos (Red Swamp), Dési Kristóf basszusgitáros és végül jómagam érdeklődő megjelenése után viszont már a legelső próbák során rá kellett jönnünk, hogy a másabb hangszerelési irány a nu-metal és egyéb hardcore-tól inkább a metal felé tolódó hatások miatt is egy új zenekart indokol, így született meg végül az ICENAP. Az elmúlt egy évben a dalszerzésen kívül kiadtunk egy kislemezt videóklippel (Innerstate) és egy nyári akusztikus session videót (Acoustic Session Tiszaroff), melyeket mind “házon belül” készítettünk el."

ICENAP - Innerstate

"Első koncertünk a székesfehérvári Yippi Feszt 2020-on volt szeptemberben, a Shell Beach és a Téveszme társaságában, melyet az Analog Music Hall Rock/Metál tehetségkutatója követett, ahol a zsűri és a közönség szavazatai alapján is az elődöntőbe kerültünk. Ezután a Watch My Dying előzenekaraként léptünk fel legutóbbi koncertjükön. Következő fellépésünk az Analog Music Hall tehetségkutató elődöntő eseménye lesz, november 12-én. Ami a zenei irányt illeti, az organikusabb, inkább a kilencvenes évek és a kétezres évek korai időszakára hajazó hangzásokat preferáljuk a modernebb, sterilebb megszólalással szemben. Inspirációink között fellelhető a Slipknot, a korai Deftones-lemezek, a Spineshank, a Staind, a fiatalabb zenekarok közül a While She Sleeps vagy a Blood Youth, de akár olyan hatások is mint Denzel Curry."

ICENAP Acoustic Session

"Új kislemezünk, a Dispirit a legelső dal volt, melyen a zenekar dolgozni kezdett a tavalyi megalakulás után, így a lehető legtöbb változás ment végbe rajta ez idő alatt. Ami a tematikáját illeti, ez a szám az “energiavámpír” jelenségről szól, a “negativitás kultúrájáról”, mely napjainkban sikeresen megmérgezi a mentális közhangulatot. A dal üzenete: “a depresszió nem divat, hanem betegség”. A Dispirit a budapesti Pinewood Stúdióban került rögzítésre, videóklipjét pedig a MOME-n forgattuk, és Kádár Róbert gitárosunk rendezte és vágta."

'Dispirit' az online platformokon:

Spotify: https://open.spotify.com/track/4VTRuk...

Apple Music: https://music.apple.com/hu/album/disp...

BandCamp: https://icenap.bandcamp.com/track/dis...

 

ICENAP online:

Facebook: https://fb.com/icenap.music

Instagram: https://www.instagram.com/icenap__/

Spotify: https://open.spotify.com/artist/6zGZ3...